رئیس سازمان هواشناسی: توسعه پایدار باید دقیق و با مطالعه خرده اقلیم ها صورت بگیرد

رئیس سازمان هواشناسی: توسعه پایدار باید دقیق و با مطالعه خرده اقلیم ها صورت بگیرد گل سپید: تهران-رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به اهمیت مطالعه خرده اقلیم ها پیش از توسعه مناطق مختلف اظهار داشت: توسعه پایدار باید مطالعه شده و دقیق باشد تا شاهد پدیده هایی مانند خشك شدن دریاچه ارومیه، كارون و زاینده رود نباشیم.


به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دكتر داود پرهیزكار امروز (شنبه) در چهارمین همایش بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس با اشاره به تبادل همیشگی انرژی و جرم بین اقیانوس ها و جو اظهار داشت: این تبادل در ریزش های جوی آشكار می گردد.
وی اضافه كرد: امروزه كشورهای توسعه یافته در هواشناسی از جفت مدلهای جوی- اقیانوسی برای پیش بینی هواشناسی استفاده می نمایند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: افزون بر این استفاده بهینه از سواحل و دریاها در كشورهای پیشرفته مطرح است.
وی با اشاره به مرزهای دریایی بخصوص سواحل جنوبی كشور اظهار داشت: یكی از مباحث مد نظر دولت دوازدهم توسعه منطقه مكران یا چابهار است كه در اولویت قرار گرفته و مقرر است خط ساحلی كشور بخصوص چابهار توسعه یابد
پرهیزكار با تاكید بر اهمیت توسعه پایدار ادامه داد: توسعه پایدار باید مطالعه شده و دقیق صورت گیرد تا شاهد پدیده هایی مانند خشك شدن دریاچه ارومیه، كارون و زاینده رو نباشیم كه ماحصل توسعه نادرست هستند.
وی با اشاره به اقلیم خاص دریاها خاطرنشان كرد: توسعه مناطق دریایی و سواحل باید با عنایت به خرده اقلیم های صورت گیرد.
رئیس سازمان هواشناسی با فرابخشی دانستن توسعه این مناطق اظهار داشت: بخش های مختلف همچون محیط زیست، سازمان های بنادر، سكونتگاه های انسانی و غیره در این امر نقش دارند و به علت همین اهمیت سازمان هواشناسی از یك دهه قبل برگزاری همایش اقیانوس شناسی خلیج فارس را آغاز كرد.
وی با اشاره به سومین همایش كه دوسال قبل برگزار شده اضافه كرد: این كنفرانس با شعار توسعه پایدار خلیج فارس با محورهای تغییر اقلیم، مهندسی دریا، علوم دریایی و استفاده از منابع محیط زیست برگزار شد، در این همایش 43 مقاله شفاهی، 60 مقاله به شكل پوستر، 7 كارگاه آموزشی با همكاری نهادهای داخلی و بیشتر با تمركز بر روش های جدید پیش بینی عددی هواشناسی دریایی، داده های ماهواره ای در حوزه اقیانوس شناسی، بررسی راهكارهای كاهش آلودگی محیط زیست خلیج فارس و نظایر آن برگزار گردید.
به گزارش گل سپید به نقل از ایرنا، چهارمین كنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس با شعار توسعه پایدار منطقه مكران، چالش ها و راهكارها توسط سازمان هواشناسی كشور با همكاری سازمان جهانی هواشناسی، وزارت راه و شهرسازی و انجمن علمی هواشناسی ایران، امروز و فردا 28 و 29 بهمن در كتابخانه ملی در حال برگزاری است.
هدف از برگزاری این همایش بحث و بررسی بیشتر در مورد توسعه پایدار در منطقه خلیج فارس، سواحل جنوبی ایران بخصوص منطقه مكران با عنایت به چالش های زیست محیطی و فرهنگی است.
این همایش در شش محور اصلی هواشناسی دریایی و اقیانوس شناسی فیزیكی، مهندسی دریایی، فناوری های نوین علوم دریایی اقیانوسی، بهره برداری از منابع دریایی، محیط زیست دریایی، فرهنگ و اقتصاد دریا برگزار می گردد.
اعتلای نام خلیج فارس و بستر سازی فرهنگی در این زمینه در سطح بین المللی، تولید فضای مناسب برای عرضه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در زمینه علوم و فناوری های دریایی در داخل و خارج كشور در جهت توسعه پایدار خلیج فارس، زمینه سازی برای یافتن راهكارهای مناسب در جهت حل مشكلات اقتصادی، زیست محیطی، حمل و نقل دریایی، آلودگی هوا و دریا، تاثیر تغیبر اقلیم، مدیریت یكپارچه سواحل در خلیج فارس اهداف این كنگره است.
رییس مركز منطقه ای اخطار طوفان های حاره ای و هواشناسی دریایی هند و اساتید دانشگاه هامبورگ آلمان در رشته مختلف اقیانوس شناسی و شاخه های مخلتف فیزیك، شیمی و بیولوژی دریااز جمله میهمانان همایش هستند.
۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده كه پس از داوری ۷۵ مقاله برای عرضه در همایش انتخاب و از این تعداد ۲۵ مقاله به صورت شفاهی و ۵۰ مقاله در قالب پوستر عرضه می شود، ۱۰ مقاله هم در همایش عرضه می گردد كه 5 مقاله به صورت شفاهی و پنج مقاله پوستر عرضه می گردد.
سه كارگاه با موضوعات پایش سواحل مكران، آشنایی با مدلهای عددی اقیانوس شناسی و مقابله با سیلاب های ساحلی در مناطق پالایش و استخراج گاز در عسلویه هم برگزار می گردد.
مكران از نظر تاریخی سرزمینی ساحلی در جنوب شرقی ایران و جنوب غربی پاكستان و گسترده در طول خلیج عمان از رأس الكوه در غرب جاسك تا لاس بلا در جنوب غربی ایالت بلوچستان پاكستان است.
یكی از مهم ترین قابلیت های این منطقه، مجاورت آن با آب های آزاد بین المللی در سراسر مرز جنوبی، همسایگی مستقیم با كشورهای پاكستان و افغانستان و به طورغیرمستقیم با كشورهای آسیای مركزی (از تركمنستان) است كه یك راه این كشورهای محصور در خشكی (جز پاكستان) به دریاهای آزاد به حساب می آید.
استان سیستان و بلوچستان در مسیر دو كریدور از سه كریدور ترانزیتی بزرگ دنیا قرار دارد.
علمی**9157**1440
خبرنگار: منصوره شوشتری** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
گل سپیدelm@


1396/11/28
14:28:36
5.0 / 5
4883
تگهای خبر: آلودگی , باد , خلیج , دریا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه