كاشت درخت، سنتی نیك در استقبال از سال نو

كاشت درخت، سنتی نیك در استقبال از سال نو گل سپید: چابهار- ایرانیان هر سال با كاشت درخت در نیمه اسفند ماه كه به روز و هفته درختكاری مشهور است به استقبال سال نو رفته و در واقع با این كار نمادین و خداپسندانه در آستانه بهار، زندگی دو باره ای را به زمین باز می گردانند.


به گزارش گل سپید به نقل از ایرنا، درختكاری سنت حسنه و پسندیده ای با پاداش فراوان در استقبال از سال نو است و به همین سبب ویژه برنامه های متنوعی در جای جای ایران اسلامی بخصوص استان سیستان وبلوچستان و شهرستان چابهار برگزار می گردد و دوستداران طبیعت جان تازه ای به محیط طبیعی می بخشند.
روز درختكاری در هر كشور با عنایت به آب و هوای هر منطقه متفاوت می باشد و بیشتر در زمان رشد درختان انجام می گردد.
كاشت درخت در همه ادیان الهی مورد تاكید قرار گرفته و در جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد بطوریكه روز درختكاری ابتدا توسط «جان استرلینگ مورتو» در 10 آوریل (21 فروردین) سال 1872 در كشور آمریكا برگزار گردید و گفته می گردد كه در آن روز بیش از یك میلیون درخت كاشته شد.
بعد از مدتی این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت و امروزه در بیشتر كشورهای جهان روزی به نام درختكاری وجود دارد و در این روز عامه مردم بخصوص دوستداران طبعیت به كاشتن درختها و نهالهای متفاوت می پردازند.
در ایران اسلامی روز درختكای در 15 اسفند هر سال برگزار می گردد و قشرهای مختلف مردم با حضور در پارك ها، ادارات مختلف و اقصی نقاط شهر و روستا اقدام به كاشت نهال می كنند.
به همین مناسبت از 15 تا 22 اسفند ماه هر سال بعنوان «هفته منابع طبیعی» نامیده می گردد و اولین روزش با نام روز درختكاری مزین شده است.
ایرانی ها هر سال با كاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این كار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می گردانند.
در این روز در مقابل بیشتر پارك ها، مساجد، ادارات منابع طبیعی، شهرداری ها، فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهال هایی به صورت مجانی در اختیار مردم قرار می گیرد.
روز درختكاری در ایران دارای پشتوانه ای از علایق ملی و سنت تاریخی است و هركدام از مردم و مسئولان با كاشت درخت به خاك و زراعت احترام می گذارند.
در كشورهایی مانند آلمان 5 اردیبهشت ماه، مصر 26 بهمن، پاكستان 27 مرداد و مكزیك دومین پنجشنبه از ماه جولای روز درختكاری است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چابهار اظهار داشت: به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری بیش از پنج هزار اصله نهال در ساحل دریای عمان(مكران) در حال توزیع و غرس است.
عبدالغنی رئیسی اضافه كرد: درختان متناسب با آب و هوای چابهار تولید شده است كه سازگاری خوبی در منطقه دارند.
امام جمعه موقت اهل سنت چابهار هم اظهار داشت: كاشت درخت اجر و ثواب زیادی دارد و بعنوان یك صدقه جاریه است.
مولوی عبدالواحد بزرگ زاده اضافه كرد: كشت یك درخت در مكان های مختلف فواید فراوانی برای مردم خواهد داشت و می توانند از سایه، میوه و سرسبزی آن نهایت استفاده را ببرند.
وی خواهان تولید و كشت انواع درخت شد و اضافه كرد: دولت و ملت با همكاری یكدیگر فرهنگ درختكاری را در جامعه ترویج دهند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار هم تصریح كرد: شوراها و دهیاران می توانند در تولید و توزیع انواع نهال در روستاها اقدام نمایند تا بتوانند نقش بسزایی در تلطیف هوا داشته باشند.
چابهار در ساحل دریای عمان (مكران) و در فاصله 645 كیلومتری جنوب زاهدان مركز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
3043 **6081


1396/12/16
18:35:14
5.0 / 5
4847
تگهای خبر: آب , پارك , دریا , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه