مجوز بهره برداری از معدن سنگ آهن اسدآباد باطل شد

مجوز بهره برداری از معدن سنگ آهن اسدآباد باطل شد گل سپید: همدان- با دستور استاندار همدان مجوز بهره برداری از معدن سنگ آهن در منطقه حفاظت شده آلموبلاغ اسدآباد باطل شد.


استاندار همدان روز شنبه در دومین نشست شورای معادن با تاكید بر لزوم نگهداری از مناطق حفاظت شده استان اضافه كرد: حراست از مناطق حفاظت شده بر انجام عملیات معدن كاری اولویت دارد ازاین رو مجوز صادر شده برای معادن واقع در مناطق حفاظت شده باید لغو شود.
محمدناصر نیكبخت بیان كرد: همینطور حفاظت از مناطق حفاظت شده حیات وحش با عنایت به در معرض انقراض قرار گرفتن برخی گونه های جانوری و گیاهی در این مناطق امری ضروری می باشد.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان هم تصریح كرد: درخواستی در خصوص عملیات اكتشافی و احداث معدن در منطقه حفاظت شده آلموبلاغ در سال 1388 به علت وجود حساسیت های بالای زیستگاهی و وجود زیستگاه های حیات وحش در معرض خطر با مخالفت اداره كل حفاظت محیط زیست استان همدان مواجه و به درخواست كننده اعلام گردید.
عادل عربی اضافه كرد: با ارتقای منطقه آلموبلاغ از شكار ممنوع به حفاظت شده در سال 1389 به علت وجود قابلیت ها و حساسیت های بالای اكولوژیكی و تنوع زیستی ارزشمند، مطابق قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، قوانین حاكم بر مناطق چهارگانه كه قابل واگذاری به غیر نیست.
وی افزود: این مورد به دستگاه های متولی هم اعلام گردید اما پروانه اكتشافی ماده معدنی بدون استعلام از محیط زیست در سال 1390 از جانب سازمان متولی صادر شده بود.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان افزود: با شروع عملیات اكتشافی در منطقه آلموبلاغ، و تخریب منطقه با استفاده از تولید راه دسترسی و عملیات اكتشافی، یگان حفاظت محیط زیست از ادامه اجرای عملیات ممانعت كرد.
عربی تصریح كرد: بهره برداری از معادن همچون فعالیت های اقتصادی به حساب می آید كه می تواند در توسعه و تولید اشتغال در هر منطقه نقش مهمی داشته باشد.
وی افزود: اما با عنایت به اینكه تنها 3.2 درصد از استان همدان به مناطق حفاظت شده اختصاص یافته است اگر اجازه فعالیت معدنی در این اراضی داده شود، ذخایر ژنتیكی استان به صفر می رسد.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: خیلی از معادن كشور با وجود درآمدهای اقتصادی، ملاحظه زیست محیطی و شرایط اعلام شده بر روی كاغذ در زمان واگذاری را رعایت نمی كنند كه این موضوع، باعث تولید خسارت هایی در بخش محیط زیست و منابع طبیعی شده است.
عربی اضافه كرد: این گونه معادن به جز اینكه تخریب پوشش گیاهی و زیستگاه های جانوری را سبب شده اند به دلیل تولید تاسیسات و فعالیت های شبانه روزی و تولید گرد و غبار در راه آلودگی هوا، می توانند بعنوان عامل تشدید ورود ذرات معلق به هوا در سطح استان شوند.
وی اظهار داشت: بهره برداری از معادن می تواند خسارت هایی به خاك وارد كند و به دلیل رعایت نشدن اصول حفاظت از خاك ها در اطراف معادن با یك بارندگی خاك به حركت درآمده و در پایین دست همچون پشت سدها رسوب می كند.
مدیركل حفاظت محیط زیست همدان بیان كرد: این استان به واسطه وجود ظرفیت ها و جاذبه ها گردشگری می تواند به یكی از قطب های گردشگری كشور تبدیل گردد در صورتی كه خیلی از معادن استان به دلیل جانمایی نامناسب باعث آلودگی بصری در مناطق طبیعی شده اند.
منطقه حفاظت شده آلموبلاغ با سیمای كوهستانی و تپه ماهوری در شمال شهرستان اسدآباد و از زیستگاه های با اهمیت قوچ ومیش ارمنی در استان همدان است.
7526/2087


1397/04/30
20:27:30
5.0 / 5
4726
تگهای خبر: آب , آلودگی , باد , سنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه