ایرنا گزارش می دهد

قطع درختان یك روستا

قطع درختان یك روستا گل سپید: شهرری ـ ایرنا ـ اجرای طرح عمرانی كمربندی روستای «اسلام آباد نظامی» شهرستان ری به ریشه كنی درختانی كه در محل اجرای پروژه قرارداشتند انجامید.


روستای اسلام آباد نظامی با جمعیت 11 هزار و 70 نفر در حاشیه جاده ورامین درمحدوده شهرستان ری واقع شده است.
مسئولان روستا و بخش مركزی شهرستان می گویند كه قطع درختان كار درستی برای اجرای این پروژه عمرانی بوده است چونكه این كمربندی روستا را از بن بست خارج می كند.
طول پروژه عمرانی سه و نیم كیلومتر اعلام شده است.
درختانی كه قطع شده اند حدود 6 سال قبل كاشته شده بودند؛ باآنكه مسئولان روستا تعداد درختان قطع شده را 20 اصله اعلام می كنند اما برخی منابع همچون بعضی اهالی تعداد درختان قطع شده را بیشتر از 100 اصله اعلام می كنند؛مشاهدات خبرنگار ایرنا این تعداد را تایید نمی كند اما به نظر می آید بیشتر از 20 اصله باشد.
گفته شده این درختان به صورت شبانه با لودر از بین رفته اند.
خبرنگار ایرنا با حضور در روستای اسلام آباد ریشه كنی این درختان را از نزدیك مشاهده و در گفت و گو با اهالی منطقه و مسئولان علت قطعی درختان را بررسی كرد.

**برخورد نامناسب دهیار با خبرنگار
خبرنگار ایرنا بعد از تماس و گزارش های مردمی در مورد قطع درختان روستای اسلام آباد نظامی هفته گذشته برای تهیه گزارش به این محل مراجعه نمود كه با برخورد نامناسب كارشناسان دهیاری و دهیار مواجه گردید.
دهیار روستای اسلام آباد جاده نظامی با لحنی تند و پرخاشگرانه خبرنگار ایرنا را به خط گرفتن از افراد خاصی در روستا متهم و برای تهیه عكس و خبر مجوز كتبی درخواست نمود.
در ادامه، دهیار روستا وسیله ضبط صدای خبرنگار ایرنا را گرفت كه اهالی روستا در پشتیبانی از خبرنگار ایرنا برآمدند و مبحث ختم به خیر شد.

** نظر اهالی
محمد فراهانی از اهالی روستا با اشاره به اینكه درختان قطع شده از شش سال قبل توسط مردم كاشته شده است به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این درختان برای مقابله با ریزگردها و جلوگیری از گرد و خاك كاشته شدند.
وی تصریح كرد كه درختان به منظور احداث كمربندی و معبر 16 متری قطع شده است.
فراهانی اضافه كرد: زمانی كه این درختان غرس شدند طرح هادی تعریف نشده بود، اكنون كه این طرح برای روستا مشخص شده مسئولان شورا و دهیاری می توانستند با اندكی تغییر مسیر عبور كمربندی را تغییر دهند تا آسیبی به محیط زیست وارد نشود.
وی یادآرو شد: درختان زیتون، توت، اقاقیا، سرو و كاج قربانی احداث كمربندی روستا شدند.

غلام رنجی یكی دیگر از اهالی قدیمی روستای اسلام آباد جاده نظامی هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسئولان شورا و دهیاری مجوز قطع درخت از كمسیون قطع درختان فضای سبز فرمانداری را به كسی عرضه نكرده اند.
وی اضافه كرد: این درختان شبانه توسط لودر از بین رفتند.
رنجی با اشاره به موقعیت جغرافیایی روستای اسلام آباد جاده نظامی بیان كرد: روستای جاده نظامی نه كوهستانی است و نه محدودیت مكانی دارد بنابراین مسئولان می توانستند با كمی تغییر نقشه مسیر را تغییر دهند.
صدیقه فرزانه یكی از اهالی آذری زبان روستای اسلام آباد جاده نظامی و ساكن در كنار محل قطع درختان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: كودكان ما از نبود محل بازی رنج می برند و تولید بوستان و پارك مناسب مهمترین خواسته اهالی است.

** نظر مسئولان روستا
رئیس شورای اسلامی روستای اسلام آباد جاده نظامی در ادامه این گزارش تعداد درختان قطع شده را تنها 20 اصله در مساحت 480 مترمربع اعلام و بیان كرد: قطع درختان برپایه مصوبه شورای روستا كاملا قانونی است و احداث كمربندی یك طرح ملی به حساب می آید كه باید اجرا شود.
ناصر رضایی طول این طرح عمرانی را سه و نیم كیلومتر خواند و اظهارداشت: اجرای طرح كمربندی روستای اسلام آباد نظامی با هزینه 10 میلیارد ریال تصویب شده است، از اولویت های اصلی بخش مركزی به حساب می آید كه روستا را از حالت بن بست كنونی خارج می كند و باعث رشد و توسعه منطقه می گردد.
وی با اشاره به اینكه این درختان به صورت غیركارشناسی و در هفت سال قبل در راه كمربندی غرس شده اند اظهار داشت: این درختان باید ریشه كن می شدند تا طرح كمربندی اجرا شود.
رضایی اضافه كرد: شورای اسلامی روستا و دهیار تصمیم گرفته اند در روز درختكاری 20 برابر درختان قطع شده در مناطق مختلف روستا، نهال غرس كنند.

** بخشدار: درختكاران مقصر هستند
بخشدار بخش مركزی شهرستان ری هم در ادامه این گزارش با اشاره به اینكه مسئولان گذشته دهیاری اسلام آباد نظامی به صورت غیركارشناسی تعداد زیادی درخت را در خط هادی روستای غرس كرده اند به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این درختان بدون مطالعه و در وسط معبر طرح هادی روستا كاشته شده اند.
فاطمه فكوریان افزود: تعداد محدودی درخت جوان توت، زیتون و خاربوته در اجرای طرح كمربندی روستا اسلام آباد نظامی برای تولید معبر 16 متری كه غرب به شرق روستا را به یكدیگر متصل می كند و سبب خروج روستا از بن بست می شود، قطع شده است.
وی افزود: فاصله كاشت یك درخت 16 مترمربع از درخت دیگر است كه این فاصله رعایت نشده و بنابراین محل خیلی از بزه های اجتماعی شده بود.
فكوریان با اشاره به اینكه هرگونه طرح درختكاری یا توسعه ای در روستاها باید بر مبنای طرح هادی صورت گیرد خاطرنشان كرد: سوء مدیریت گذشته در جانمایی كاشت و آبیاری درختان با آب های غیرمتعارف هزینه های مادی و معنوی زیادی برای مردم این روستا بوجود آورده است.
وی با اشاره به اینكه احداث كمربندی، پوشش نهر فیروزآباد و تاسیس خانه بهداشت مهمترین خواسته مردم روستای اسلام آباد نظامی است، عنوان كرد: 10 میلیارد ریال بودجه برای تولید كمربندی و بوستان و هم پنج میلیارد ریال هم برای ساخت خانه بهداشت و پوشش نهر فیروزآباد اختصاص یافته است.
بخش مركزی شهرستان ری از شمال به بزرگراه آزادگان، از جنوب به تقاطع ایران ترانسفو و روستای فتح آباد در جاده قدیم قم، از غرب به اتوبان صالح آباد و از شرق به بزرگراه امام رضا(ع) منتهی می گردد.

گزارش از امیر جعفری
3218/6003/ 1008


1397/05/13
14:12:16
5.0 / 5
4786
تگهای خبر: آب , باد , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه