خراسان شمالی بیشترین یوز كشور در واحد سطح را دارد

خراسان شمالی بیشترین یوز كشور در واحد سطح را دارد گل سپید: بجنورد- مدیركل حفاظت از محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: بیشترین شمار یوزپلنگ كشور در واحد سطح مربوط به این استان است كه باید توجه ویژه ای به آن شود.


به گزارش گل سپید به نقل از ایرنا، سیداصغر مطهری روز پنجشنبه با حضور در دفتر ایرنای خراسان شمالی تصریح كرد: منطقه میاندشت در خراسان شمالی یكی از زیستگاه های مهم یوز در كشور است كه بر مبنای برآوردهای انجام شده، هفت تا هشت قلاده از این گونه كمیاب در این زیستگاه مشاهده شده است.
وی با اشاره به اینكه سال قبل یوز ماده به همراه چند توله در میاندشت مشاهده شد و امسال هم با نصب دوربین در دستور كار است تصریح كرد: شمار طعمه های یوزها در میاندشت هم افزایش یافته است و اینكه جمعیت یوزها ثابت بماند یك موفقیت به حساب می آید.
وی اضافه كرد: یك نگرانی در این باره، كاهش علوفه در مراتع به دلیل كاهش بارندگی ها است كه سبب می گردد آهوان در نزدیكی روستاها حضور یافته و در معرض صدمه روستاییان و مردم قرار گیرند.
مطهری تصریح كرد: البته، مردم همراهی داشته و كمتر شاهد خسارت و آسیب به آهوان هستیم اما گاها مردم نسبت به شكار و آسیب زدن به آنان مبادرت داشته اند.
مدیركل حفاظت از محیط زیست خراسان شمالی در باره افزایش جمعیت یوزها در میاندشت اظهار داشت: افزایش جمعیت یوزها كار سختی شده است اما امید است با همراهی مردم و سایر نهادها این امر محقق شود.
مطهری تصریح كرد: به دنبال تحریم ها، اعتبارات بین المللی برای پروژه ملی یوز هم به دست نرسیده است اما سازمان محیط زیست تلاش دارد تا پروژه مزبور را پیگیری كند.
وی با اشاره به اینكه بیشتر توله یوزها كه در میاندشت به دنیا می آیند به خارتوران می روند اظهار داشت: پارك ملی خارتوان با وسعت 1.5 میلیون هكتاری، یكی از زیستگاه های یوز در كشور است كه به لحاظ وسعت، دومین پارك ملی دنیا است.
وی خاطرنشان كرد: در این پارك، وسعت زیاد سبب می گردد كه یوزهای نر و ماده كمتر همدیگر را ملاقات و مشاهده كنند از این رو زادآوری این گونه وحشی هم كمتر اتفاق می افتد اما در میاندشت خراسان شمالی این مشكل كمتر است و وسعت زیستگاهی كم، سبب شده تا شرایط برای زادآوری بیشتر باشد.
مطهری اظهار داشت: یكی از اشكالات و دغدغه ها برای حفاظت از یوزها، محدود شدن زیستگاه ها است چونكه اكنون جاده ها توسعه یافته و روستاها و زمین های كشاورزی گسترده شده است از این رو زیستگاه های یوزها و سایر گوشتخواران محدود شده است.
مدیر كل حفاظت از محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به وقوع تصادف های منجر به مرگ وحوش اضافه كرد: در استان سمنان گزارش هایی از مرگ و تلف شدن یوزها در اثر تصادف منتشر می گردد كه البته باید راهكارهای لازم از سوی راه و شهرسازی صورت گیرد.
7185/ 6042


1397/05/19
00:00:59
5.0 / 5
4655
تگهای خبر: پارك , گونه , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه