جولان طوفان و گردوخاك در سیستان و بلوچستان، اعلام آگهی به صیادان

جولان طوفان و گردوخاك در سیستان و بلوچستان، اعلام آگهی به صیادان گل سپید: مدیركل هواشناسی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: وزش توفان گردوخاك سبب شد تا در اثر خیزش گردوغبار غلظت ذرات معلق در هوای زاهدان به 6 هزار و 181 میكروگرم بر مترمكعب معادل 41 برابر حد مجاز برسد.


محسن حیدری، در گفت و گو ایسنا اضافه كرد: از روز گذشته وزش باد در زاهدان و برخی نواحی مركزی آغاز شد كه نیمه شب گذشته تبدیل به توفان و گردوخاك شد و شدت گردوغبار در هوای زاهدان افزایش یافت.
وی با اشاره به اینكه بیشینه سرعت وزش باد در زاهدان به 86 كیلومتر بر ساعت رسید، اضافه كرد: وزش این باد، دید افقی در محدوده فرودگاه بین المللی زاهدان را 500 متر كم كرد و سبب شد تا كیفیت هوا به شدت كم شود.
مدیركل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: وزش باد همچنان در زاهدان و برخی نواحی مركزی استان ادامه دارد و انتظار می رود به جهت خیزش گردوغبار ناشی از آن، تردد در محورهای منتهی به زاهدان، و برخی نواحی مركزی با اختلال همراه شود.
حیدری اشاره كرد: این شرایط با شدت و ضعف تا بامداد شنبه در نواحی مركزی و نیمه شمالی استان ادامه دارد كه انتظار می رود گردوغبار حاصل از باد شدید به نواحی شمالی استان باز نفوذ كند.
ایشان سپس به آخرین وضعیت فعالیت سامانه بارشی در استان اشاره نمود و اظهار داشت: بامداد امروز بارش هایی از برخی نواحی مركزی استان نظیر خاش گزارش شد كه انتظار می رود امروز رگبار ملایم تا متوسط و رعدوبرق در نواحی مركزی و جنوب سیستان و بلوچستان تداوم داشته باشد.
مدیركل هواشناسی سیستان و بلوچستان اشاره كرد: روزهای جمعه و شنبه با تقویت سامانه بارشی، رگبار متوسط تا سنگین، رعدوبرق و تگرگ همراه با آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل ها و طغیان رودخانه های فصلی برای بیشتر نقاط این استان پیش بینی می شود.
رئیس شبكه پایش هواشناسی سیستان و بلوچستان باز اظهار داشت: نفوذ غبار گسترده به شهرهای شمال استان سبب كاهش شدید دید افقی و افزایش 18 برابری غلظت ذرات معلق در هوای زابل شد.
محمود دیانتی در گفت و گو با ایسنا اضافه كرد: بامداد امروز با نفوذ توده عظیم گردوغبار به شهرهای شمال سیستان و بلوچستان، دید افقی در محل فرودگاه زابل به 1200 متر كم شد و كیفیت هوا را برای تمام گروه های سنی ناسالم كرد.
وی با اشاره به اینكه الان سرعت وزش باد در زابل 18 كیلومتر بر ساعت، است، افزود: كاهش شدید دید افقی در شمال استان سبب شده تا تردد در بعضی محورهای مواصلاتی با كندی همراه شود.
رئیس شبكه پایش هواشناسی با اشاره به تداوم وزش باد در بعضی نواحی نیمه شمالی استان، اظهار داشت: همچنان وزش باد شدید و گردوخاك در زاهدان ادامه دارد و سرعت وزش باد بین 60 تا بیشتر از 70 كیلومتر بر ساعت در نوسان است.
دیانتی اظهار داشت: با عنایت به شدت وزش باد و گردوخاك ناشی از آن، انتظار اختلال در تردد هوایی، ریلی و جاده ای نواحی مركزی استان خصوصاً محورهای منتهی به زاهدان وجود دارد كه سفارش می شود شهروندان جوانب احتیاط را در این زمینه رعایت نمایند.
دبیر تهك دریایی هواشناسی سیستان و بلوچستان باز اظهار داشت: از جمعه آسمان نواحی ساحلی استان ابری با احتمال رگبار متوسط تا شدید همراه با رعدوبرق است كه همزمان در سواحل وزش باد شدید گاهی تندباد و گردوخاك روی می دهد كه دریا را مواج و متلاطم می كند.
محمد رضا سالاری فنودی در گفت و گو با ایسنا اضافه كرد: این شرایط روز شنبه باز در نواحی ساحلی سیستان و بلوچستان ادامه دارد و دریای عمان مواج و متلاطم خواهد بود. همین طور در این دو روز علاوه بر وزش باد، آسمان نواحی ساحلی استان ابری با احتمال وقوع رگبار متوسط تا شدید باران و رعدوبرق پیش بینی می شود.
وی افزود: شرایط جوی و دریایی تا بامداد جمعه برای ورود و خروج شناورها و امور پایلوتی با هماهنگی مركز كنترل و ترافیك اداره كل بنادر و دریانوردی مساعد است اما از بامداد جمعه تا شنبه انجام این فعالیت ها باید با احتیاط صورت گیرد.
دبیر تهك دریایی هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: وضعیت جوی و دریایی مسیر حركتی شناورهای تجاری به سمت كلیه بنادر امارات (دبی) و دیگر بنادر خلیج فارس، بنادرعمان (مسقط)، پاكستان (كراچی) و هندوستان (بمبئی) تا بامداد جمعه، مساعد و برای روز جمعه و شنبه با احتیاط و حتی نامساعد ارزیابی می شود.
سالاری فنودی اظهار داشت: تشكل های صیادی از بامداد جمعه تا ظهر شنبه ضمن آگهی به صیادان باید از ورود آنان به دریا جلوگیری نمایند اما فردا پنجشنبه می توانند با احتیاط و تمهیدات لازم به فعالیتهای صیادی ادامه دهند.
وی در باره وضعیت جوی روز پنج شنبه نواحی ساحلی سیستان و بلوچستان عنوان كرد: فردا آسمان نواحی جنوبی استان صاف تا قسمتی ابری با احتمال رگبار پرا كنده باران است. همین طور دریای عمان باز آرام پیش بینی می شود اما گاهی غبار محلی در سواحل استان رخ می دهد.
ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان به دنبال اخطاریه جوی هواشناسی و پیش بینی بارندگی و طغیان رودخانه های محلی، شامگاه چهارشنبه تشكیل جلسه داد.
به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در این نشست با تاكید بر آماده باش همه دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران اظهار داشت: دستگاه هایی همچون هلال احمر، دانشگاه علوم پزشكی، راهداری و راه و شهرسازی باید برای رفع نقصها اقدام نمایند و برای مواجهه با شرایط بحرانی آمادگی لازم را داشته باشند.
باقر كرد با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی درباب بروز سیلاب بوسیله صداوسیما، بخشداری ها و دهداری ها، اضافه كرد: آموزش و پرورش باز نسبت به بررسی اوضاع مدارس و رفع نقصها آنها برای پیشگیری از بروز مشكل اقدام نماید.
معاون عمرانی استاندار اشاره كرد: در شهرستان هایی كه بیشترین بارندگی پیش بینی شده است فرمانداران موظف به بررسی راه های مواصلاتی و بررسی وضعیت مدارس هستند.
بنا بر اخطاریه جوی امروز اداره كل هواشناسی سیستان و بلوچستان، رگبار باران و سیلابی شدن مسیل ها و طغیان رودخانه های فصلی برای روزهای آینده به خصوص جمعه و شنبه برای بیشتر مناطق سیستان و بلوچستان پیش بینی شده است.



1397/12/09
16:22:41
5.0 / 5
4409
تگهای خبر: آب , آسمان , ارزیابی , باد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه