بارورسازی ابرها مشكل خشكسالی كشور را حل نمی كند

بارورسازی ابرها مشكل خشكسالی كشور را حل نمی كند گل سپید: رئیس سازمان هواشناسی ضمن تاكید بر اینكه از لحاظ خشكسالی آبشناسی، كشور وضعیت خوبی ندارد، اظهار داشت: حل كردن مشكلات خشكسالی بزرگ مقیاس بوسیله بارورسازی ابرها امكان پذیر نیست.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، سحر تاجبخش در نشست خبری كه امروز( ۲۷ اسفند) در سازمان هواشناسی انجام شد در پاسخ به پرسشی در مورد تأثیر بارورسازی ابرها بر حل مشكلات خشكسالی اظهار داشت: متولی بارورسازی ابرها سازمان هواشناسی نیست اما بعنوان سازمانی كه وظیفه پیش بینی شرایط جوی را بر عهده دارد، می توانیم اعلام نماییم كه بارورسازی ابرها به لحاظ علمی امكان پذیر است اما هدف از آن باید مشخص باشد.

وی افزود: در كشورهای مختلف بارورسازی ابرها با اهداف بزرگ مثل تأمین آب های زیرزمینی صورت نمی گیرد بدین سبب بوسیله بارورسازی ابرها نمی توان استحصال آب را برای از بین بردن خشكسالی بزرگ مقیاس انجام داد بدین سبب تأمین آب های زیرزمینی و رفع خشكسالی بوسیله بارورسازی امكان پذیر نیست.

رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به این پرسش كه آیا اختتام دوره ۵۰ ساله خشكسالی را تأیید می كند یا خیر، اظهار داشت: پیش بینی های طولانی مدت بوسیله مدلهای اقلیمی و در چارچوب سناریوهای مختلف انجام می شود بدین سبب اگر بخواهیم برای بازه های بلندمدت چند ده یا چند صد ساله پیش بینی نمایش دهیم حتماً باید سناریوهای جوی را مشخص نماییم. از آنجائیكه مؤلفه های جوی خیلی تحت كنترل نیست نمی توانیم پیش بینی بلندمدت دقیقی در مورد وضعیت جوی نمایش دهیم اما می توانیم وضعیت آبی سال آینده را پیش بینی نماییم.

تاجبخش اظهار داشت: با عنایت به اینكه شرایط آبی كشور خصوصاً از بهار سال قبل بهتر شده و بارش ها افزایش یافته است همین طور از آنجائیكه پیش بینی می نماییم در بهار امسال باز بارش ها در حد نرمال یا بالاتر از نرمال باشد، در كل سال زراعی پیش رو وضعیت بارشی و به تبع آن شرایط آبی كشور مساعد خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به میزان بارش كشور از شروع سال زراعی ۹۷ تا ۲۶ اسفند ماه اظهاركرد: از اول مهر تا ۲۶ اسفند ماه ۹۷ بارش های كشور نسبت به میانگین بلندمدت ۱۷.۶ درصد افزایش داشته است بدین سبب شرایط بارشی كشور خوب است و پیش بینی می نماییم كه این شرایط در ماه های آینده باز تداوم داشته باشند.

تاجبخش در پاسخ به این پرسش كه آیا با بارش های بالای نرمال مشكل خشكسالی كشور حل می شود، اظهار داشت: وضعیت منابع آبی ایران فقط به بارش ها متكی نیست چون باید منابع آبی زیرزمینی را باز لحاظ نماییم. خشكسالی از سه دیدگاه طبقه بندی می شود؛ خشكسالی هواشناسی، خشكسالی كشاورزی و خشكسالی آبشناسی. خشكسالی هواشناسی و خشكسالی كشاورزی به سبب بارش ها وابستگی شدیدی به وضعیت بارشی كشور دارد اما خشكسالی آبشناسی از عوامل گوناگون همچون منابع آبی زیرزمینی تأثیر می پذیرد بدین سبب در حوزه خشكسالی آبشناسی هنوز مشكلات بسیاری وجود دارد.

وی اشاره كرد: از لحاظ خشكسالی و هواشناسی به سبب شرایط بارشی مساعد، وضعیت بهتر شده است اما از منظر خشكسالی آبشناسی شرایط كشور خوب نیست و هنوز وضعیت مناسبی نداریم.

رییس سازمان هواشناسی در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد فعالیت های سازمان هواشناسی در دوره جدید اظهار داشت: فعالیت های هواشناسی تغییرات انقلابی و قابل ملاحظه ای نخواهد داشت. مسئولیت سازمان هواشناسی نمایش خدمات و سرویس ها به كاربران عمومی و تخصصی در حوزه های مختلف همچون حمل و نقل، هوانوردی، محیط زیست، گردشگری و... است. از آنجائیكه وظیفه ما اطلاع رسانی و سرویس دهی است برنامه اصلی من ارتقای كیفیت سرویس ها است.

وی افزود: برنامه هایی برای ارتقای وضعیت پیش بینی داریم. برای مثال در حوزه اجرای مدلهای جهانی با دانشگاه تهران قراردادی داریم تا ضمن ارتقای سرویس ها ظرفیت سازی را در داخل سازمان هواشناسی تقویت نماییم.

تاجبخش با اشاره به این كه هدف اصلی ما در امتداد اجرای اسناد بالادستی خصوصاً تاكیدات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب، نمایش خدمات و سرویس های بهتر است، اظهاركرد: سال های بسیاری در حوزه پیش بینی های عددی فعالیت شده، ما هم اهتمام داریم در امتداد تقویت این حوزه با جدیت كار نماییم.

رییس سازمان هواشناسی در مورد تفاهم این سازمان با سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه جمع آوری داده های مربوط به آلودگی هوا، اشاره كرد: سازمان هواشناسی متولی جمع آوری داده های مختلف جوی است. استقبال می نماییم كه داده های مربوط به ایستگاه های پایش كیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست را در چارچوب یك بانك اطلاعاتی به شكل متمركز جمع آوری نماییم. هدف اصلی، تجمیع داده های در رابطه با شرایط جوی است البته داده هایی كه در ایستگاه های سازمان محیط زیست وجود دارد عموما مربوط به سوژه آلودگی و آلاینده های جوی است اما تجهیزاتی هم به منظور پایش شرایط جوی همچون دما و سرعت باد دارد. اگر سازمان حفاظت محیط زیست آمادگی داشته باشد می توانیم در حوزه تجمیع بانك اطلاعاتی همكاری نماییم.

وی در مورد بروزرسانی رادارهای هواشناسی اظهار نمود: برخی رادارهای هواشناسی به تجهیزات نیاز دارند كه در چارچوب قراردادهایی به صورت مناقصه در حال تامین آن هستیم البته با عنایت به سیاست های دولت و شرایط اقتصادی موجود در كشور هدف اصلی ما تولید رادارهای هواشناسی جوی با استفاده از توان داخلی است.





1397/12/27
22:39:18
5.0 / 5
4479
تگهای خبر: آب , آلودگی , باد , بارش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه