آخرین وضعیت آفات و بیماری در جنگل ها:

حدودا تمام شمشادزارهای كشور بیمار هستند

حدودا تمام شمشادزارهای كشور بیمار هستند گل سپید: رئیس شورای عالی جنگل ضمن اشاره به آخرین برنامه سازمان جنگل ها برای كنترل آفات و بیماری در جنگل های كشور اظهار داشت: متاسفانه حدودا تمامی مساحت شمشادزارهای كشور به بیماری آلوده شده اند همین طور ۱.۵ میلیون هكتار از جنگل های زاگرس آلوده به بیماری زغال بلوط است.



كامران پورمقدم در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه آفات و امراض همچون عواملی است كه جنگل ها را تهدید می كند، اظهاركرد: در جنگل های شمال كشور گونه های مختلفی همچون بلوط، شاه بلوط، ممرز و شمشاد گرفتار آفات و امراض شده اند.

وی افزود: این آفات و امراض و بیماری های قارچی نشان داده است كه اكوسیستم جنگل تحت فشار است و راهی به جز اجرای طرح تنفس نداشتیم. هم اكنون شمشادزارهای ما به بیماری بلایت شمشاد و آفت شب پره گرفتار شده اند. بلایت شمشاد حشره ای است كه لاروهای آن برگ است و پوست درختان شمشاد را می خورند و سبب خشك شدن آن می شوند. این بیماری حدودا از اختتام سال ۹۴ در جنگل های شمال كشور شروع شد و یك سال سپس آن باز آفت شب پره شمشاد به شمشادزارهای شمال كشور هجوم آوردند.
تقریبا تمامی شمشادزارهای كشور به بیماری آلوده شده اند
رییس شورای عالی جنگل با اشاره به اینكه برمبنای برآورد سازمان جنگل ها وسعت شمشادزارهای شمال كشور ۴۰ هزار هكتار است كه حدودا تمامی این مساحت آلوده به بیماری شده است، اشاره كرد: تنها مساحتی حدود ۴۵۰ هكتار در استان گلستان در شرق منطقه هیركانی وجود دارد كه آلودگی آن نسبت به سایر مناطق كمتر است.
تشكیل ستاد ویژه در سازمان جنگل ها برای مقابله با آفات و امراض شمشادزارها
پورمقدم با اشاره به اینكه بلایت شمشاد یك نوع بیماری قارچی است كه آلودگی آن می تواند تا سال ها در خاك باقی بماند و زمانی كه گرما و رطوبت فراهم گردد باردیگر آغاز به فعالیت می كند، اظهار داشت: از این رو مبارزه با این آفات و بیماری ها كار دشواری است. هم اكنون باز ستاد ویژه ای در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری برای مبارزه با آفات و امراض شمشادزارها تشكیل شده است و همراه با یك تیم كارشناسی در حال قطعه بندی لكه های آلوده هستیم تا جمعیت این آفات را كنترل و از جانب دیگر به اكوسیستم كمك نماییم تا مقاومت بیشتری داشته باشد.
قطع درختان آلوده در دستور كار سازمان جنگل ها نیست
وی با اشاره به اینكه تمام روش های مبارزه و كنترل آفات سازمان جنگل ها منطبق با استاندارهای جهانی است، اظهاركرد: هم اكنون قطع و حذف فیزیكی پایه های درختی آلوده در دستور كار نیست. گرچه برخی كارشناسان معتقدند كه در شمشادزارهای كشور باید یك سری عملیات پرورش و بهداشت جنگل صورت گیرد كه مستلزم عملیات قطع است اما این اقدام نیازمند مطالعه و بررسی های بیشتری است و هنوز هیچ مجوزی برای قطع درختان خشك شده نداده ایم چونكه شرایط اقتصادی و اجتماعی در جنگل های شمال كشور به شكلی است كه باید همه جوانب را در نظر بگیریم.
علت گسترش آفات و امراض در جنگل های شمال چیست؟
رییس شورای عالی جنگل در ادامه با اشاره به اینكه دخالت های انسانی در اكوسیستم های جنگلی باعث شده است كه تاب آوری جنگل ها كاهش پیدا كند و شرایط مساعدی برای توسعه آفات و امراض فراهم گردد، اشاره كرد: از طرف دیگر شرایط اقلیمی همچون افزایش دما، كاهش بارندگی و خشكسالی ها شرایط را مساعدتر كرده و در مجموع دخالت های انسانی و تغییرات اقلیمی سبب كاهش تاب آوری جنگل ها شده است.
جنگل های غرب كشور باز با آفات و امراض دست و پنجه نرم می كنند
پورمقدم در ادامه با اشاره به جنگل های زاگرس اظهار داشت: در این جنگل ها باز درختان بلوط به آفات و امراض گرفتار شده اند. یك بیماری قارچی به نام بیماری زغال بلوط و در كنار آن سوسك های چوب خوار و جوانه خوار بلوط هم اكنون پوشش جنگلی غرب كشور را تهدید می كنند.
۱.۵ میلیون هكتار از جنگل های زاگرس آلوده به بیماری است
وی اضافه كرد: از سال ۸۹ نخستین گزارش های خشكیدگی جنگل های بلوط به سازمان جنگل ها رسید و از همان سال باز برنامه هایی برای كنترل خشكیدگی بلوط های زاگرس به مرحله اجرا درآمد. هم اكنون باز از مجموع ۶ میلیون هكتار جنگل های زاگرس، ۱.۵ میلیون هكتار آن گرفتار این آلودگی شده اند اما این به مدلول آن نیست كه تمام این ۱.۵ میلیون هكتار خشك شده باشد بلكه آلودگی در این پهنه شدت های مختلف دارد.

به گفته رئیس شورای عالی جنگل تغییرات اقلیمی، توسعه گرد و غبار، بهره برداری ناپایدار از جنگل های زاگرس و اجرای برخی پروژه های عمرانی عواملی است كه سبب گسترش آفات و امراض در جنگل های زاگرس شده است.
ابلاغ سیاست های حفاظت از زاگرس به استان ها
پور مقدم درانتها اشاره كرد: از بهمن ماه سال قبل سازمان جنگل ها سیاست های اجرایی بوم سازگان جنگلی زاگرس را در ۲۶ بند به استان های زاگرسی ابلاغ نمود كه امیدواریم این چارچوب مدیریتی ابلاغ گردیده در كنترل آفات و امراض موثر باشد.




1398/01/25
16:03:34
5.0 / 5
4838
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه