۲۵ درصد پسماندها قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند

۲۵ درصد پسماندها قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند به گزارش گل سپید مدیركل محیط زیست استان تهران با اشاره به اینكه ۲۵ درصد پسماندهای تهران قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند، اظهار داشت: نگاه به پسماند در دنیا نگاه اقتصادی می باشد ولی متاسفانه ما در كشور بدون مدیریت درست، پسماندها را در محیط رها می نماییم.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، كیومرث كلانتری درباره روند توسعه ابزارهای سازگار با محیط زیست اظهاركرد: بیشترین آلودگی و اثرات مخربی كه به زمین وارد می شود از پسماندها و پساب ها است. پسماندها به پنج گروه عادی، پزشكی، صنعتی، ویژه و كشاورزی تقسیم بندی می شود.

وی اضافه كرد: هر چند پسماندهای عادی بیشترین میزان پسماندها را می سازند ولی پسماندهای ویژه اثرات خطرناكی تری بر محیط دارند. در كشور روزانه حدود ۵۷ هزار تن پسماند تولید كه متاسفانه بخش عظیمی از آن در طبیعت رها می شود همینطور در تهران روزانه حدود ۸۰۰۰ تن پسماند به محل دفن پسماند آرادكوه منتقل می شود.

كلانتری با اشاره به اینكه پسماندها به طلای كثیف مشهور هستند، خاطرنشان كرد: نگاه به پسماند در دنیا نگاه اقتصادی می باشد. اگر پسماندها در كشور ما بازیافت شوند می توانند چندین بار به چرخه مصرف برگردند و جلوی آلودگی طبیعت و آب های زیرزمینی و سطحی را بگیرند همینطور بازیافت پسماند مانع هدر رفت انرژی می شود.

مدیركل محیط زیست استان تهران در ادامه اظهار داشت: متاسفانه در استان تهران پسماندها در جنوب آن تلنبار می شود. همیشه تصور می نماییم كه مصرف كننده ها در تولید پسماند مقصر هستند درحالی كه تولیدكنندگان بیشتر مقصر هستند چون كه مصرف كننده محكوم به مصرف است. تولیدكننده باید با استفاده از تكنولوژی های روز و به كارگیری مواد قابل بازیافت و قابل تجزیه تولیدات را به دست مردم برساند.

وی با اشاره به اینكه متاسفانه جامعه ما به سمت مصرف گرایی سوق داده می شود، اظهار نمود: سرانه پسماند اصفهان بعنوان شهری كه بیشترین توجه را به پسماندها دارد حدود ۵۰۰ گرم است و این رقم در تهران به حدود ۸۰۰ گرم می رسد.

كلانتری در یك برنامه رادیویی با تاكید بر آموزش به شهروندان برای تفكیك پسماندها از یكدیگر اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد پسماندها را پسماندهای «تر» می سازند كه می توانند به كود كمپوست تبدیل گردد. روزانه ۸۰۰۰ تن پسماند در تهران به آراد كوه منتقل می شود كه متاسفانه حتی یك كیلو از آن به كود تبدیل نمی گردد چون كه تفكیك در مبدأ نداریم.

مدیركل محیط زیست استان تهران در انتها ضمن انتقاد از پدیده زباله گردی و تفكیك پسماندها به این روش اظهار نمود: ۲۵ درصد پسماندهای تهران قابلیت برگشت مجدد به چرخه تولید را دارند كه متاسفانه بدون مدیریت رها می شوند.




1398/02/05
15:24:15
5.0 / 5
5255
تگهای خبر: آب , آلودگی , زباله , طبیعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه