در گفت وگو با گل سپید اعلام شد

استان های ركورددار سالك، علت مبتلا شدن به این بیماری

استان های ركورددار سالك، علت مبتلا شدن به این بیماری به گزارش گل سپید رئیس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ضمن اعلام استان های ركوردردار بیماری سالك در سال گذشته، اظهار داشت: پارسال ۱۵هزار و ۷۴۱ مورد مبتلا شدن به سالك در كشور گزارش شده است.


دكتر بهزاد امیری در گفتگو با ایسنا، بیماری سالك را ناشی از گزش پشه خاكی معرفی نمود و اظهار داشت: بیماری سالك در دو نوع شهری و روستایی می تواند سبب بروز بیماری در افراد شود. در نوع روستایی، مخزن این بیماری جوندگان یا موش های صحرایی هستند.
وی ادامه داد: نوعی انگل به نام لیشمانیا در بدن این جوندگان وجود دارد و پشه های خاكی برای ادامه حیات خود احتیاج به خون خواری از بدن این جوندگان دارند. هنگام تغذیه، انگل لیشمانیا به بدن پشه خاكی منتقل شده و اگر این پشه آلوده، انسان سالمی را مورد گزش قرار دهد، بیماری به انسان منتقل می شود.
امیری در مورد نشانه های ابتلاء به بیماری لیشمانیوز پوستی یا سالك اظهار نمود: بعد از گزش توسط پشه آلوده به انگل، قسمت گزیده شده گرفتار زخم می شود. این زخم پیشرفت كرده و به شكل مزمن درآمده و می تواند سبب بروز عفونت ثانویه شود.
وی با اشاره به این كه در سال ۹۷ آمار مبتلا شدن به سالك ۱۵ هزار و ۷۴۱ مورد گزارش شده، افزود: استان های اصفهان با ۳۵۸۰ مورد، فارس با ۲۹۶۲ مورد، خراسان رضوی با ۱۷۵۹ مورد، گلستان با ۱۴۵۸ مورد، خوزستان با ۱۴۳۷ مورد و استان كرمان با ۷۲۲ مورد بیشترین موارد ابتلای جدید به سالك را داشتند.
رئیس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت مباحث آموزشی را در مورد پیشگیری از افزایش ابتلاء به این بیماری مؤثر دانست و اضافه كرد: آموزش افراد، بخصوص ساكنین در كانون های بروز بیماری، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. استفاده از پوشش بلند و روشن، استفاده از دور كنندگان حشرات بر سطوح بدن، نصب توری و پشه بندهای آغشته به سم «پرمترین» و رعایت مسائل بهداشت محیطی برای پیشگیری از انباشت زباله و فاضلاب كه می تواند سبب تجمع این پشه ها باشد، از نكات حائز اهمیت می باشد.
او همینطور قطع زنجیره انتقال از راه مبارزه با ناقلین را روش موثری معرفی نمود و اضافه كرد: در بعضی موارد كه گزارش مبتلا شدن به بیماری افزایش یابد، علاوه بر چك حشره شناسی منطقه مورد نظر، مبحث كنترل ناقلین هم در دستور كارمان قرار می گیرد تا جایی كه هنگام طغیان بیماری مبادرت به سم پاشی گسترده می نماییم.
امیری در انتها اضافه كرد: كنترل مخازن بیماری نظیر موش های صحرایی از راه مبارزه با آنها و كنترل جمعیت شان، شناسایی زودهنگام بیماری و درمان بموقع بیماران و هم هماهنگی بین بخشی گسترده برای بهسازی محیط از دیگر اقدامات وزارت بهداشت و سایر نهادهای ذیربط است.



1398/04/29
18:32:55
5.0 / 5
4409
تگهای خبر: باد , بهداشت , حیوان , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه