عضو انستیتو تحقیقات تغذیه مطرح كرد

نقش روغن سویای سرخ كردنی در مبتلا شدن به بیماری قلبی و سرطان، انتقاد از تبلیغ روغن های بدون پالم

نقش روغن سویای سرخ كردنی در مبتلا شدن به بیماری قلبی و سرطان، انتقاد از تبلیغ روغن های بدون پالم به گزارش گل سپید عضو انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: نسبت روغن سویا در روغن های سرخ كردنی به نسبت روغن پالم بالاتر بوده و این برخلاف فرمولاسیونی است كه انجمن ها در این رابطه مشخص كرده اند. این روغن احتمال بیماری های قلبی و سرطانی را زیاد می كند و بر همین مبنا برای سرخ كردن مناسب نمی باشد.


به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، دكتر فاطمه اسفرجانی در نشست بررسی چالش های تبلیغات مواد غذایی از دیدگاه ذی نفعان كه بامداد امروز (چهارشنبه ۲ مرداد) در دانشكده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: روغن سویا به دلیل دارا بودن مقدار زیادی اسید چرب غیراشباع با چند باند دوگانه، از مقاومت بسیار پایینی برخوردار می باشد و باعث كاهش زمان پایداری اكسایشی روغن می شود و به علت تولید آلدئیدها، احتمال بیماری های قلبی و سرطانی را زیاد می كند و برای سرخ كردن مناسب نمی باشد.
وی با انتقاد از برخی تبلیغات كه درباره روغن بدون پالم پخش می شوند، اظهار داشت: روغن پالم با اسیدهای چرب اشباع بالاتر (نسبت به انواع دیگر روغن های گیاهی) نقش به سزایی در بهبود خصوصیات فیزیك وشیمیایی و پایداری اكسایشی و هم چنین افزایش كیفیت روغن های مخصوص سرخ كردنی دارا است.

ایرانیان چقدر چربی، نمك و شكر اضافه مصرف می كنند؟
اسفرجانی درباره تحقیقات انستیتو تحقیقات تغذیه درباره میزان مصرف نمك، چربی و قند در ایرانی ها اظهار داشت: نتایج تحقیقات انستیتو تحقیقات تغذیه كه در سال ۹۵ انجام شده نشان داده است میزان سرانه مصرف روزانه چربی، ۱۵ گرم اضافه بر مقادیر سفارش شده است، هم چنین سرانه مصرف قند و نمك هم به ترتیب ۱۱ و هفت گرم بیشتر از مقادیر سفارش شده است كه می تواند منجر به شیوع اضافه وزن، چاقی، دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی و انواع سرطان شود.

لزوم مشخص كردن معنای واژه هایی چون "فرابكر" و "تصفیه شده"
در بخش دیگری از این نشست، دكتر عزیزالله زرگران، عضو هیئت علمی گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه اظهار داشت: در سال ۲۰۱۴، حدود ۷۶ درصد مرگ ومیرها به دلیل بیماری های غیرواگیر و در سال ۲۰۱۶، ۸۲ درصد مرگ ومیرها به علت مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر رخ داد.
وی اضافه كرد: چند سالی بود كه من در جلسات وزارت بهداشت شركت می كردم و همیشه سطح این جلسات یك مبحث بود. باید محدودیت تبلیغات اعمال شود اما تبلیغات چه محصولاتی باید محدود شود. در همه جای دنیا این سوال مطرح است و در همه جای دنیا هر فهرستی برای محدودیت تبلیغات عرضه شده، صنعت مخالفت كرده است. مقاومت صنعت در مقابل لیست هایی كه در دو سال گذشته عرضه شده، كمتر است، به این علت كه در تصمیم گیری ها برای تهیه لیست، سازمان های مختلفی حضور داشتند. آخرین فهرستی كه عرضه شده برای سال ۱۳۹۸ است و این فهرست نسبت به لیست های قبلی كوتاه تر شده است.
زرگران افزود: طرح تهیه نشانگرهای رنگی برای محصولات طرح موفقی بوده كه در ایران انجام شده و الان بیشتر محصولات این نشانگرهای رنگی را دارند كه البته ایراداتی برای هدف ما داشت، مثلا روغن زیتون و روغن سرخ كردنی در زمینه نشانگرها مشابه بودند و ممكن بود پیام های نادرستی را منتقل كنند.
وی اضافه كرد: با بررسی هایی كه انجام شد دریافتیم كه باید مدل ویژه خویش را در زمینه تهیه لیست محصولات صدمه رسان ایجاد نماییم. امكان دارد یك محصولی ذاتا سرشار از چربی باشد ولی فقط با این پارامتر نمی تواند وارد لیست محصولات صدمه رسان به سلامت شود، مدلی كه ما توانستیم از آن استفاده نماییم مدلی بود كه در انگلستان تهیه شده بود. این مدل به هر صد گرم ماده غذایی امتیاز می دهد و نوآوری آن در این است كه می گوید امكان دارد یك محصول مقداری نمك و چربی داشته باشد ولی پروتئین و فیبر دارد. این مدل، همه ی خصوصیت ها را با هم می بیند و برآیند آنها را بررسی می كند.
عضو هیئت علمی گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان این كه یكی از وظایف رسانه ها مشخص كردن معنای دقیق كلمات است اظهار داشت: ما با وزارت ارشاد جلساتی داشتیم و در آن جا عنوان شد كه تفاوت برخی كلمات در حوزه تغذیه مثل شكلات و كاكائو با یكدیگر برای مردم مشخص نمی باشد. تعداد زیادی از افراد تفاوت كلماتی مانند فرابكر و یا تصفیه شده را نمی دانند. یكی از وظایف رسانه، مشخص كردن معنای كلمات است.




1398/05/03
11:25:14
5.0 / 5
4454
تگهای خبر: بهداشت , دریا , سفر , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه