چرا راهكارهای مدیریت مصرف اجرا نمی شود؟

چرا راهكارهای مدیریت مصرف اجرا نمی شود؟ به گزارش گل سپید مدیریت مصرف یكی از اصولی است كه همواره بر آن تاكید و قوانینی هم برای آن وضع شده است، با این وجود كارشناسان اعتقاد دارند كه راهكارهایی كه برای این منظور پیشبینی شده اجرا نمی گردد و این مورد گره ای را در مدیریت مصرف بوجود آورده است.


داریوش مختاری در گفتگو با ایسنا، با بیان این كه اجرای راهكارهای مدیریت مصرف در قانون پیش‏ بینی شده است ولی این راهكارها اجرا نمی‏ شوند، اظهار نمود: قاعده كار این است كه بخشی از درآمد شركت های آب و فاضلاب برای فرهنگ‏ سازی و اجرای بسته های آموزشی هزینه شود. با این وجود، بخصوص در محدوده عمل شركت‏ های آب و فاضلاب شهری (به جز كلانشهرها) و روستایی دولت از محل اعتبارات عمرانی نسبت به اجرای راهكارهای سخت‏ افزاری مورد اشاره اقدام نماید.
وی افزود: در حالیكه شركت‏ های آب و فاضلاب در كلان شهرها در شرایط سودده قرار دارند، لازم است از توسعه شبكه توزیع آب برای توسعه شهرنشینی جلوگیری و مازاد درآمد این شركت‏ ها را برای اجرای راهكارهای مدیریت مصرف آب در كلان شهرها هزینه كنند. در همان حال همچنان یك اشكال فحوایی در متن قانون تاسیس شركت‏ های آب و فاضلاب دیده می‏ شود و آن این كه بهبود مدیریت مصرف آب، مدیران شركت‏ های آب و فاضلاب را در یك وضعیت منفعل قرار می‏ دهد؛ زیان‏ دهی این شركت‏ ها هیچگاه برای شركت مادر تخصصی مهندسی آب و فاضلاب كشور پذیرفتنی نیست. لازم است قانون باردیگر بازبینی شود. ضمن این كه از واگذاری انشعاب در پیرامون كلان شهرها جلوگیری كند، تناقض فحوایی در متن قانون تاسیس شركت‏ های آب و فاضلاب برطرف كند.
كارشناس حوزه مدیریت آب در ادامه درباره قوانینی كه برای بهینه سازی مصرف آب شهری وضع شده است، توضیح داد: بند الف ماده (2) قانون توسعه و بهینه‏ سازی آب آشامیدنی شهری و روستایی در كشور سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانه های دولتی را موظف كرده است با هماهنگی وزارت نیرو برنامه‏ هایی در زمینه ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب، تولید و به صورت مجانی پخش و اشاعه كنند.
مختاری افزود: بند پ ماده 2، قانون توسعه و بهینه‏ سازی آب آشامیدنی شهری و روستایی در كشور به شركت‏ های آب و فاضلاب اجازه داده تجهیزات كاهنده مصرف را در اختیار مشتركان متقاضی شامل خانگی و غیرخانگی قرار دهند. بند ت ماده 2، وزارت نیرو را نسبت به بازچرخانی پساب خروجی از تأسیسات فاضلاب با هدف آزادسازی منابع آبی مورد نیاز موظف كرده است. بند ج ماده 2، سازمان ملی استاندارد را موظف به تعیین استاندارد ملی برچسب آب برای لوازم آب‏ بَر در جهت مدیریت مصرف بهینه آب تدوین كند.
وی ادامه داد: بند چ ماده 2، وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف به اجرای اقدام‏ های حمایتی از صنایع تولیدكننده تجهیزات كاهنده مصرف كرده است. بند ح ماده 2، وزارت نیرو را مكلف كرده است سالانه نسبت به كاهش حداقل یك درصد از هدررفت آب در شبكه تا رسیدن به استاندارد بین ‏المللی اقدام نماید. ماده 4 این قانون، وزارت نیرو را مكلف كرده است نسبت به جداسازی آب آشامیدنی از سایر مصارف اقدام نماید.
این كارشناس حوزه مدیریت آب با انتقاد از مدیریت مصرف آب شهری و روستایی در كشور، عنوان كرد: هیچگونه هدفگذاری مشخص و نتیجه‏ گرا در مدیریت مصرف آب شهری و روستایی در كشور دیده نمی‏ شود و همچنان یك نگاه یكسویه مهندسی و ناكارآمد بر مدیریت آب شهری سایه انداخته است كه احتیاج به بازبینی جدی دارد.




منبع:

1398/05/12
17:41:01
5.0 / 5
4125
تگهای خبر: آب , شركت , گونه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه