رییس انجمن روانپزشكی ایران:

طبقه متوسط از سلامت روانی بهتری برخوردار می باشند

طبقه متوسط از سلامت روانی بهتری برخوردار می باشند به گزارش گل سپید رئیس انجمن روانپزشكی ایران اظهار داشت: طبقه متوسط دارای سلامت روانی بهتری نسبت به سایر طبقات هستند و اینطور نیست كه افراد ثروتمند از سلامت و نشاط بالایی برخوردار باشند.


به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، دكتر مریم رسولیان در همایش سلامت روان، اظهار داشت: در سند چشم انداز ۲۰ ساله بر ضرورت توجه به نیروی انسانی سالم و فراهم كردن زمینه های رشد و پرورش انسان های سالم تاكید شده است؛ ما باید رضایتمندی اجتماعی و روانی را در كشور ارتقا و نشاط در تمام ابعاد را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: فاكتورهای اخلاقی و درونی در دستیابی انسان ها به حس معنوی و تعالی درونی مهم است؛ میزان نشاط در جامعه پایین است؛ اما این حرف كه ما ملتی عصبی و پرخاشگر داریم موضوعی كاملا نادرست است.
رسولیان افزود: بهزیستی روانی مانند رضایت از زندگی و هیجانات منفی، استانداردهای زندگی مانند وضعیت مسكن و درآمد سرانه، حاكمیت مناسب مثل مشاركت سیاسی و حقوق اساسی همچون عوامل موثر در نشاط اجتماعی طبق گزارش های ملی است. طبقه متوسط دارای سلامت روانی بهتری نسبت به سایر طبقات هستند و اینطور نیست كه افراد ثروتمند از سلامت و نشاط بالایی برخوردار باشند.
رسولیان اضافه كرد: ارتباطات خانوادگی و ترویج قوانین شهروندی برای ایجاد نشاط و ارتقای سلامت روان موثر است و عزت نفس و دینداری برای مردم ایران موضوعات مهمی محسوب شده و موجب ایجاد نشاط در ببن مردم می شود. همبستگی اجتماعی، سلامت روان نشان دهنده نقش پررنگ فاكتورهای ارزیابی شده در ارتقای رتبه كشورها در حوزه ارتقای سلامت روان و شمرده می شود.
در ادامه مراسم دكتر احمد نوربالا _ مشاور وزیر در امور سلامت روان، با اشاره به رشد اختلالات روانی در جهان از سال ۱۹۹۰ تاكنون، اظهار داشت: یكی از موضوعات حائز اهمیت سخن گفتن درباب سلامت روانی جامعه بدون پرده پوشی است و باید این مقوله بعنوان یك اولویت توسعه در كشور مورد هدف مان قرار گیرد.
ایشان سپس با ضمن بیان اینكه سالانه ۸۰۰ هزار نفر در دنیا در بازه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال مبادرت به خودكشی می كنند، بر ضرورت توجه به مشكلاتی كه منجر به این اتفاق می شود تاكید كرده و افزود: از ۱۲ عاملی كه سلامت مردم را متوجه خطراتی می كند، شش مورد مربوط به لطمه های سلامت روان است كه در این میان، اختلالات افسردگی در بالاترین رتبه قرار می گیرد.
نوربالا با اشاره به مطالعات صورت گرفته در حوزه سلامت روان در سال ۹۳ اظهار داشت: ۲۳/۸ درصد افراد در سال ۹۳ مورد خشونت خانگی قرار گرفته، ۴۸/۲۴ درصد مورد خشونت كلامی، ۲/۳۲ درصد خشونت بی عارضه، ۸/۰۷ درصد خشونت خارج از خانه را تجربه كرده اند. در این میان شهر تهران نیز سهمی ۳۹/۶ درصدی از تجربه اختلالات روانی دارد.
ایشان سپس فراز و فرودهای اقتصادی، اجتماعی و... را در سلامت روان موثر دانست و اضافه كرد: غم و اندوه بیشترین تاثیر را بر سلامت مردم دارد. این مساله باید با عنایت به سیاست های ابلاغ گردیده به ارتقای كیفیت سلامت روانی جامعه منجر شود. ترویج سبك زندگی ایرانی_اسلامی در این راستا گام بزرگی است.
وی با اشاره به اینكه "نگرانی" بعنوان یكی از آیتم های زیر مجموعه تشكیل دهنده اختلال روانی سهم بسیار زیادی در وقوع مشكلات سلامت روان دارد، اضافه كرد: طی مطالعات صورت گرفته در سال ۹۵ در شهر تهران، از ۲۰ مورد‍ِ تشكیل دهنده تنش های روانی در جامعه، هفت مورد آن به مبحث نگرانی اختصاص یافته است. این یعنی حتی قبل از وقوع حادثه یا مشكل، نگرانی از آن به سراغ افراد می آید. در این مطالعه دریافتیم ۸۲/۷ درصد مردم تهران حداقل یك تجربه تحمل فشار روانی داشته اند كه سهم خانم ها و افراد مجرد در این میان بیشتر از سایرین است.
مشاور وزیر افزود: سهم فشار روانی اقتصادی ۴۵/۶ درصد و فشار روانی ناشی از حوزه سلامت ۲۸/۸ درصد بوده است.
وی با اشاره به اینكه ۱۴ درصد بار كل هزینه سلامت مربوط به اختلالات روانی است، اظهار نمود: اما متاسفانه تنها ۳ درصد بودجه به درمان این بیماری ها اختصاص می یابد. باید توجه داشت كه طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی هر یك دلار هزینه در حوزه سلامت روان منجر به صرفه جویی چهار دلاری می شود.
نوربالا درانتها با تاكید بر نقش اهمیت سلامت معنوی در جامعه اظهار نمود: نباید برای وقایع اجتماعی همچون انتخابات، سلامت روان مردم را به خطر انداخته و یاس پراكنی نماییم.




منبع:

1398/07/17
22:15:58
5.0 / 5
4289
تگهای خبر: ارزیابی , باد , بهداشت , دریا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه