چرا پكن در حل معضل آلودگی هوا موفق تر از دهلی است؟

چرا پكن در حل معضل آلودگی هوا موفق تر از دهلی است؟ گل سپید: آلودگی شدید هوای این روزها در دهلی نو، پایتخت هند سبب شده كه اخیراََ به كیفیت هوا در شهرهای سراسر آسیا توجه ویژه ای شود.


به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، پكن مدت هاست كه بعنوان شهری با درصد بالای آلودگی هوا شناخته شده با این وجود آمارها نشان داده است كه هند، پاكستان و بنگلادش تابحال از كیفیت هوای پایین تری در مقایسه با این كلانشهر برخوردار بوده اند.
بر طبق تحقیقات سازمان صلح سبز و IQ AirVisual، یك گروه مستقر در سوئیس كه داده های كیفیت هوا را در سطح جهانی جمع آوری می كند، از میان ۳۰ شهر آلوده جهان، ۲۲ شهر در هند واقع شده اند. هشت شهر باقی مانده نیز همگی در پاكستان، بنگلادش و چین قرار دارند اما این لیست شامل پكن نبوده و این شهر رتبه ۱۲۲ را به خود مختص كرده است.
تنها با نگاهی به وضعیت آلودگی هوای پایتخت های جهان درمی یابیم كه شهرهای آسیا در رده های بالای آلودگی هوا قرار دارند.
كارشناسان با تجزیه و تحلیل گزارش كیفیت جهانی هوا، آلوده ترین پایتخت های جهان برمبنای میانگین ذرات PM2.5 سالانه را تعیین كرده اند. با نگاهی به كل كشورها، بنگلادش بدترین كیفیت هوا را دارد و به دنبال آن پاكستان و سپس هند قرار دارند. تمام این رتبه بندی ها برمبنای میانگین كیفیت هوا در سال صورت گرفته است.
آلودگی در مناطق شهری معمولاً تلفیقی از عوامل مختلف است كه عمدتاََ شامل ترافیك، نیروگاه های سوزاندن سوخت فسیلی و صنایع سنگین می شوند. اما آنچه كه آلودگی هوای هند را از چین متمایز می سازد، آتش سوزی های بسیاری است كه كشاورزان هندی برای پاكسازی مزارع خود ایجاد می كنند و منجر به انتشار میزان زیادی گازهای گلخانه ای می شوند. این پاكسازی ها اغلب در فصل پاییز صورت می گیرند.
چین مدت هاست كه با ممنوع كردن آتش زدن مزارع، این عامل را بطور كامل حذف كرده اما هند هم چنان با این مشكل دست و پنجه نرم می كند.
برمبنای اطلاعاتی كه ناسا در مورد آتش سوزی ها و ناهنجاری های حرارتی سراسر جهان منتشر نموده، منطقه شمال غربی دهلی غلظت بسیار غیر معمولی در زمینه آتش سوزی دارد.
بگفته كارشناسان در حالیكه بیشتر افراد، خودرو ها و صنایع سنگین را عوامل اصلی آلودگی هوا می دانند، تاثیر آتش سوزی هایی كه كشاورزان ایجاد می كنند بمراتب جدی تر است.
اخیراََ نیز به علت افزایش آلودگی هوا، دیوان عالی هند دستور توقف این آتش سوزی ها را در ایالت های اطراف دهلی صادر كرده است. اما هوای سرد زمستان كه راكدتر است، وضعیت شهر را بدتر كرده و سبب شده آلاینده ها از جای خود حركت نكنند.
بگفته كارشناسان در حالیكه مقامات هند معمولاََ با وخیم شدن وضعیت آلودگی هوا آغاز به انجام برخی اقدامات می كنند اما مقامات پكن كه با اقدامات پیشگیرانه اهتمام دارند در وهله اول جلوی وقوع مشكلات را بگیرند، تابحال موفق تر عمل كرده اند.
میزان آلودگی با اندازه گیری میزان ذرات خطرناك در هوا طبقه بندی می شود. سپس نتیجه در مقیاس از خوب تا خطرناك دسته بندی می شود. اثرات آلودگی نیز برای هر شخص متفاوت می باشد. برخی از افراد از سوزش چشم، گلو، تشدید علایم خس خس و آسم شكایت دارند. سرفه نیز مطمئناً یك علامت بسیار رایج است كه حتی در افراد غیر آسمی نیز دیده می شود. البته افراد سالمند، كودكان و مبتلایان به بیماری های تنفسی و قلبی بیشتر در خطر بروز مشكلات ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.
بگفته متخصصان حتی قرار گرفتن كوتاه مدت در معرض آلودگی هوا می تواند موجب حمله آسم شده یا خطر سكته مغزی را افزایش دهد. بدیهی است هرچه مدت زمان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا طولانی تر باشد، خطرات ناشی از آن نیز بیشتر می شود. ازاین رو توجه به سفارش های پزشكان در زمان آلودگی هوا از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
امروزه میزان آلودگی هوا در اروپا، استرالیا و ایالات متحده بطور قابل توجهی پایین تر از آلودگی های شدید هند در چند روز گذشته است. اما اوضاع همیشه این گونه نبوده است. برای مثال لندن به علت آلودگی هوای خود در قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ میلادی شهرت داشت، به صورتی كه در اواخر سال ۱۹۵۲ میلادی لایه ضخیمی از دود سراسر این شهر را پوشانده و روزها فعالیت های این شهر را به حالت تعلیق درآورد. همین طور این وضعیت منجر به مرگ هزاران نفر شده بود.
به گزارش شبكه خبری بی بی سی، در حالیكه لندن تركیب متفاوتی از آلاینده ها را تجربه كرده اما احتمالاً از آن چه كه حالا در دهلی اتفاق می افتد فاصله چندانی نداشته است. در آن زمان ایستگاه های برق در امتداد رودخانه "تیمز" آلاینده های اصلی پایتخت انگلیس به شمار می رفتند. در واقع خیلی از آن چه امروز درباره تأثیر آلودگی هوا بر سلامت مشخص شده، مربوط به تجربیاتی است كه در آن سال ها از آلودگی هوای شدید لندن كسب شده است.




منبع:

1398/08/25
01:49:22
5.0 / 5
4712
تگهای خبر: آتش سوزی , آلودگی , سلامت , سنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه