پیگیری گل سپید همچنان ادامه دارد؛

راهكار مدیر عامل آبفای ساوه برای توقف فاجعه زیست محیطی در كشاورزی این شهرستان

راهكار مدیر عامل آبفای ساوه برای توقف فاجعه زیست محیطی در كشاورزی این شهرستان به گزارش گل سپید ایسنا/مركزی به دنبال انتشار گزارش روز گذشته خبرگزاری ایسنا با عنوان ˮفاجعه دیگری در كشاورزی ساوه؛ این دفعه بالاجبار سرطان میكارندˮ، شهردار شهر ساوه به تشریح راهكارهای عملی برای توقف و پیشگیری از ادامه این معضل زیست محیطی پرداخت.


مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهرستان ساوه در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: بررسی های بعمل آمده در منطقه جنوب و جنوب غرب ساوه معروف به رودابان مبین آن است كه فاضلابی كه از محدوده جنوبی شهر ساوه وارد اراضی كشاورزی می شود حاصل جاری شدن روان آب و آبهای سطحی است.
ابوالفضل شهباز با تاكید بر اینكه طبق قانون، شهرداری ها مكلف به جمع آوری و هدایت آب های سطحی هستند، اظهار داشت: برپایه ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، مجموعه مدیریت شهری مكلف به ایجاد خیابان ها و كوچه ها و میدان ها و باغ های عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه است و وظیفه تنظیف و نگاهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی و مجاری آب ها و فاضلاب و تنقیه قنوات مربوط به شهر و تأمین آب و روشنایی به وسایل ممكنه را بر عهده دارد.
وی با بیان راهكاری به منظور مدیریت آب های سطحی كه در معابر و خیابان های شهر ساوه جاری شده و بعد از تجمیع وارد اراضی كشاورزی منطقه رودابان می شود، اظهار نمود: مجموعه مدیریت شهری می تواند بعد از بررسی دقیق دبی فاضلاب و روان آب هایی كه در هر منطقه و محدوده شهری تولید می شود، مبادرت به تجهیز محله های شهر به دستگاهها و پكیچ های تصفیه فاضلاب كند و با نصب این سیستم در مناطق مختلف شهری متناسب با ظرفیتی كه مشخص می شود، مبادرت به تصفیه فاضلاب جاری شده كرده و پساب حاصل از آنرا برای آبیاری فضای سبز و پارك ها استفاده نماید.
مدیر عامل آبفای ساوه اضافه كرد: برپایه آمار موجود و ثبت شده، شهرستان ساوه جزو كم بارش ترین نقاط استان مركزی به حساب می آید و علت كمبود سرانه فضای سبز شهری محدودیت منابع آبی است، براین اساس تصفیه آب های سطحی و بهره برداری از آن در فضای سبز شهری علاوه بر افزایش سرانه پارك ها و فضای سبز می تواند بخشی از كمبود منابع آبی را جبران كند.
ایشان در ادامه به پوشش شبكه فاضلاب شهری ساوه اشاره نمود و اضافه كرد: طبق مطالعات بعمل آمده و با عنایت به وسعت شهری، افزون بر ۴۰۰ كیلومتر از شهر ساوه باید تحت پوشش شبكه فاضلاب شهری قرار گیرد و متناسب با اعتبارات سالانه تخصیصی اجرای شبكه در دستور كار شركت آبفای ساوه است.
شهباز از اجرای حدود ۱۲۰ كیلومتر شبكه فاضلاب شهری در ساوه اطلاع داد و اضافه كرد: با اجرای این شبكه بخشی از مناطق شهری تحت پوشش سیستم جمع آوری فاضلاب شهری قرار گرفته است.
وی ادامه داد: هم اكنون افزون بر ۲۵ درصد شهر ساوه تحت پوشش شبكه جمع آوری فاضلاب قرار گرفته است و از نظر تعداد اشتراك افزون بر ۱۵ درصد را شامل می شود و طبق برنامه زمان بندی سالانه بیشتر از ۱۰ درصد متناسب با اعتبارات تخصیصی تحت پوشش شبكه جمع آوری فاضلاب قرار می گیرند.
وی به خروجی ۵۰ لیتر در ثانیه تصفیه خانه فاضلاب شهر ساوه اشاره نمود و اظهار داشت: مناطقی نظیر شهرك علوی، خیابان استاد مطهری، خیابان امیر كبیر و بلوار سپاه همچون نقاطی از شهر هستند كه تحت پوشش شبكه جمع آوری فاضلاب قرار گرفته اند و بطور قطع مناطق دیگر طبق برنامه زمانبندی به صورت متوالی تحت پوشش شبكه فاضلاب قرار خواهند گرفت.
مدیر عامل آبفای ساوه در مورد رهاسازی پساب خانگی در جنوب شهر ساوه و جاری شدن آن در اراضی كشاورزی رودابان هم اظهار داشت: اعلام نظر در مورد این ادعا منوط به بررسی كارشناسانه و مطالعه دقیق است و شركت آب و فاضلاب ساوه آمادگی دارد تا با سایر مراجع ذیربط و متولیان امر این مورد را بررسی و اعلام نظر دقیق كند.
وی بیان كرد: برپایه قانون دستگاه متولی برخورد قانونی با افرادی كه مبادرت به رهاسازی پساب خانگی در معابر و خیابان ها می كنند عهده شهرداری و دانشكده علوم پزشكی است و بعد از صدور اخطار به مشتركین برای پیشگیری از این اقدام غیرقانونی در صورت تداوم از شركت آبفا درخواست می شود تا نسبت به قطع اشتراك آب خانگی اقدام گردد.
شهباز با اشاره به اینكه ۱۰۰ درصد منطقه جنوب و جنوب غرب ساوه بخصوص شهرك شهیدچمران (حاج بلوك) تحت پوشش شبكه جمع آوری فاضلاب شهری قرار گرفته است و پساب خانگی این منطقه وارد شبكه جمع آوری می شود و اینكه گفته می شود ساكنین این محله از ورود پساب خانگی به شبكه فاضلاب جلوگیری بعمل آورده و مبادرت به رهاسازی در معابر و خیابان ها می كنند، ادعای درستی نیست. چون كه دلیلی وجود ندارد كه یك واحد مسكونی كه تحت پوشش شبكه جمع آوری فاضلاب قرار گرفته است مبادرت به رهاسازی آن در كوچه و خیابان كند.
وی خاطرنشان كرد: به نظر می آید تشكیل اكیپ هایی متشكل از شهرداری، دانشكده علوم پزشكی، شركت آب و فاضلاب، محیط زیست و... به منظور بازدید و بررسی اینكه فاضلاب جاری شده در جوی ها و كانال ها از چه نوعی است می تواند منجر به تصمیم گیری صحیح و اتخاذ راهكار برای مدیریت و برخورد قانونی با متخلفین شود.
مدیر عامل آبفای ساوه در مورد پذیرش آب های سطحی و روان آب ها در تصفیه خانه فاضلاب شهر ساوه هم اظهار داشت: از آنجاكه درصد آلایندگی روان آب ها و آب های سطحی به علت تركیب با مواد نفتی، روغنی، آسفالت معابر، تردد خودرو ها و... بسیار بالاست، و از سویی در هنگام بارش ها حجم روان آب ها یك دفعه افزوده می شود، هدایت فاضلاب شهری ناشی از تجمیع آب های سطحی به تصفیه خانه ساوه باعث ایجاد شوك خواهد شد و تصفیه خانه قابلیت تصفیه این حجم فاضلاب با درصد آلایندگی بسیار بالا را ندارد.
وی خاطرنشان كرد: به علت كیفیت پائین آب های سطحی كه از آلایندگی بالایی برخوردار می باشند بطور قطع كیفیت پساب خروجی هم بسیار پائین خواهد بود بنابراین یكی از مفاد قراردادی كه در هنگام واگذاری انشعاب فاضلاب توسط شركت آب و فاضلاب با مشتركین منعقد می شود، پیشگیری از ورود آب باران به شبكه جمع آوری فاضلاب است.
شهباز تصریح كرد: براین اساس امكان ورود مستقیم آب های سطحی به تصفیه خانه فاضلاب وجود ندارد و چنانچه مجموعه مدیریت شهری بخواهد از سیستم تصفیه خانه برای تصفیه فاضلاب شهری بهره برداری كند باید پیش از ورود آب های سطحی مبادرت به پیش تصفیه كند و با كاهش درصد آلایندگی و نرمال شدن غلظت آلایندگی و مدیریت حجم ورودی از مزیت تصفیه خانه استفاده و پساب تولیدی مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی خاطرنشان كرد: به نظر می آید استفاده از پكیچ های تصفیه ای در هر محله متناسب با حجم فاضلاب جاری شده و دبی خروجی بهترین راهكار برای تصفیه آب های سطحی و بهره مندی از پساب تولیدی پایدار خواهد شد.



1398/09/17
14:16:17
5.0 / 5
4532
تگهای خبر: آب , باد , بارش , باغ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه