در تالاب زریبار مریوان

پانصد اردك بلوطی

پانصد اردك بلوطی به گزارش گل سپید، به نقل از ایرنا رئیس اداره حفاظت محیط زیست مریوان در استان كردستان اظهار داشت كه كارشناسان این اداره هنگام پایش تالاب زریبار بیش از 500 قطعه اردك بلوطی از گونه های حمایت شده را مشاهده نمودند.


صباح پناهی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: این پرندگان برای زمستان گذرانی از مناطق شمالی و سردسیر وارد این تالاب می شوند.
وی ادامه داد: بارندگی های پاییزه و احیای رودخانه ها و امنیت زیست محیطی، شرایط مناسبی را برای ورود انواع پرندگان مهاجر و بومی به تالاب زریبار به وجود آورده است.
وی اظهار نمود: اكنون دسته های بزرگی از چنگر، خودتكا، لك لك، فیلوش، حواصیل، گاوچرانك، آبچلیك، پرستوی دریایی، اردك ارده ای، اردك حنایی، اردك تاجدار، تنجه، گیلار و باكلان در این دریاچه حضور دارند.
پناهی از اهالی روستاهای همجوار تالاب زربیار خواست در صورت مشاهده افراد سودجو كه اقدام به شكار گونه های با ارزش جانوری می كنند، مبحث را به اداره محیط زیست و محیط بانان این اداره اطلاع دهند.

**تالاب زریبار محلی برای زادآوری اردك بلوطی
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست كردستان هم اظهار داشت: 2 دسته از اردك های بلوطی در تالاب زریبار مریوان و در فصول مختلف حضور دارند.
حیدر ویسی اضافه كرد: بخشی از این اردك ها كه در فصل بهار به این تالاب می آیند، در نیزارهای آن لانه سازی و جوجه آوری و بعد از بزرگ شدن جوجه و با شروع فصل سرما به مناطق جنوبی مهاجرت می كنند.
وی افزود: دسته دیگر از اردك های بلوطی با سرد شدن هوا از مناطق شمالی به تالاب زریبار مهاجرت و بعد از سپری كردن زمستان در این تالاب به مناطق شمالی كوچ می كنند.
وی اظهار نمود: اردك های بلوطی جزو گونه های محافظت شده و در معرض انقراض هستند.
اردك بلوطی با (نام علمی: Aythya nyroca)، پرنده ای از گروه اردك های غواص از تیرهٔ اردكیان و جزو پرندگان محافظت شده است.
سر و گردن و سینه این مرغابی به رنگ سرخ متمایل به قهوه ای و زیر دم آن كاملاً سفید است و جنس نر آن بدنی به رنگ خرمایی تیره با چشم های سفید دارد.
در ناحیه انتهایی نوك لكه سفید رنگی دارد، پرهای ناحیه شكم سفید رنگ است و حد فاصل بین پرهای زیر شكم و سینه چند ردیف پر مواج سرخ و سفید براق وجود دارد كه زیبائی خاصی به پرنده داده است.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن كه بیست و سومین عضو تالاب كنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از 30 میلیون مترمكعب بوده و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می گردد.
طول دریاچه زریبار حدود پنج كیلومتر و عرض آن حدود 1. 6 كیلومتر بوده و وسعت تالاب به علت تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداكثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است.
زریبار در یك دره طولی وسیع قراردارد و از 2 طرف غرب و شرق با كوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشكیل می دهد كه گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاكنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یك گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانكتون و 17 گونه زئوپلانكتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونه های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچك ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشكیل می دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا همچون گونه های بومی و ماهی آمور سفید، كپور آیینه ای، كپور معمولی، كپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاك همچون گونه های غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله 130 كیلومتری غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.

 

1396/09/09
01:21:33
5.0 / 5
5474
تگهای خبر: آب , بلوط , جنگل , دریا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه