قطع بخشی از تنه درختان شمشاد شمال كشور برای مقابله با بیماری

قطع بخشی از تنه درختان شمشاد شمال كشور برای مقابله با بیماری به گزارش گل سپید معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اظهار داشت: در بخشی از شمشادزارهای شمال كشورعملیات بهداشتی كه شامل قطع بخشی از تنه درخت برای مقابله با بیماری است، شروع شده است.



بهمن افراسیابی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان اینكه مساحت شمشادزارهای كشور ۴۲ هزار هكتار است كه حدود ۹۰ درصد این مساحت آلوده به قارچ بلایت شمشاد است، اظهاركرد: ما برای كنترل و مقابله با این بیماری شمشادزارها را به سه بخش تقسیم بندی كرده ایم و برای هر كدام از این بخش ها برنامه جداگانه ای برای مقابله با قارچ بلایت شمشاد داریم.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینكه بخش اول، بخشی است كه در آن شمشادها هنوز به صورت سبز وجود دارند و آفات و بیماری در آنها بسیار محدود است، خاطرنشان كرد: هم اكنون این لكه های سبز محصور شده اند و برای پیشگیری از آلودگی، عبور و مرور انسان و دام به آن مناطق را محدود كرده ایم همینطور به صورت محدود از روش محلول پاشی برای مقابله با بیماری در این نقطه استفاده می نماییم.

افراسیابی با اشاره به اینكه بخشی دیگری از شمشادزارها به ظاهر خشك شده اند ولی ساقه آنها هنوز جوانه می زند، اظهار داشت: در این قسمت هم عملیات محلول پاشی در حال انجام می باشد.

به گفته وی بخش سوم تقسیم بندی شمشادزارها قسمتی است كه در آن شمشادها به ظاهر خشك اما ریشه آنها هنوز زنده است. سازمان جنگل ها تصمیم گرفته است كه در این بخش زیر نظر متخصصان عملیات بهداشتی را انجام دهد. بر این اساس گیاه پزشكان ضمن بازدید از این شمشادها ابتدا مشخص می كنند كه ریشه آنها زنده است یا خیر؟ بعد از آن شمشادهایی كه ریشه های زنده داشته باشند علامت گذاری می شوند و بخشی از تنه آنها قطع و سوزانده می شود.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اضافه كرد: این یك پروژه دستوری نبوده بلكه در كمیته گیاه پزشكی با هدف حفظ ذخیره ژنتیك گیاه تصمیم گیری شده است. هم اكنون هم برخی از شمشادهایی كه بخشی از تنه آنها قطع شده بود باردیگر سبز شده اند و در حال رشد هستند.

افراسیابی در پاسخ به این پرسش كه آیا این اقدام می تواند در كنترل آفات بلایت شمشاد موثر باشد یا خیر، توضیح داد: بیماری از بین نمی رود چونكه قارچ بلایت شمشاد تا چندین سال در خاك زنده می ماند و نمی توان اظهار داشت كه این قارچ دقیقا كی از بین می رود اما ما برای حفظ ذخیره ژنتیك از تمام امكانات خود استفاده خواهیم كرد.

به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، كامران پور مقدم - رئیس شورایعالی جنگل - پیش از این به ایسنا گفته بود كه « هم اكنون قطع و حذف فیزیكی پایه های درختی آلوده شمشاد در دستور كار نیست. گرچه برخی كارشناسان معتقدند كه در شمشادزارهای كشور باید یك سری عملیات پرورش و بهداشت جنگل صورت گیرد كه مستلزم عملیات قطع است اما این اقدام نیازمند مطالعه و بررسی های بیشتری است و هنوز هیچ مجوزی برای قطع درختان خشك شده نداده ایم چون كه شرایط اقتصادی و اجتماعی در جنگل های شمال كشور بگونه ای است كه باید همه جوانب را در نظر بگیریم.»




1398/10/18
19:00:17
5.0 / 5
4506
تگهای خبر: آب , آلودگی , بهداشت , جنگل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه