نماینده سازمان جهانی بهداشت تاكید كرد

لزوم اتخاذ روش های مناسب برای مدیریت پسماندهای بیمارستانی

لزوم اتخاذ روش های مناسب برای مدیریت پسماندهای بیمارستانی به گزارش گل سپید هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت در مورد مقابله با كروناویروس جدید به پرسش های مدیران شهرداری تهران پاسخ دادند.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، عبدی ناصر - نماینده سازمان جهانی بهداشت - در جلسه مشترك امروز اعضای این هیات با مدیران شهرداری تهران اظهار داشت: این دومین سفر من به ایران است كه در این سفر مشاهده كردم مدیریت بحران در ایران قوی است. فكر می كنم این قدرت به شما در مقابله با ویروس كرونا كمك خواهد نمود. پارسال شما سیل شدیدی را تجربه كردید كه در آن خصوص هم بحث های جدی با همكاران شما داشتیم.

وی اضافه كرد: بدون شك باید سطح همكاری ها را ارتقا دهیم بخصوص در شرایط دشوار امروز و مقابله با ویروس كرونا. بطور قطع هنگامی كه سیل رخ می دهد می دانیم كه باید چه كاری انجام دهیم اما برای ویروس داستان متفاوت می باشد و دقیقا نمی دانیم باید چه اقداماتی انجام دهیم. بر همین مبنا به صورت مداوم اطلاعات ما بیشتر می شود و ابعاد مختلفی از بحران را شناسایی می نماییم.

نماینده سازمان جهانی بهداشت افزود: ما در دو روز گذشته با مقامات وزارت بهداشت، پزشكان و كادر درمانی در ایران تعامل داشتیم. در ایام گذشته مشاهده كردیم كه كنترل شما بر سیستم حمل و نقل عمومی خوب بوده است.

عبدی ناصر در تشریح مأموریت هیات اعزامی از سازمان نماینده سازمان جهانی بهداشت به ایران اظهار داشت: ما متخصصان حوزه بهداشت و درمان عمومی و اكثرا پزشك هستیم از سازمان جهانی بهداشت و موسسه صلیب سرخ چین در این جا حضور پیدا كرده ایم و برای كمك به وزارت بهداشت ایران در مقابله با ویروس كرونا و این بیماری جدید آمده ایم تا روند شیوع این ویروس را كنترل نماییم.

وی اضافه كرد: ما به این جا آمده ایم تا گروه های صدمه پذیر را معرفی نماییم. در حقیقت این هدف اول ما است و در مرحله بعد با همكاری كنشگران بهداشت و سلامت تجاربی را در كشورهای مختلف بخصوص چین داشته ایم با شما به اشتراك خواهیم گذاشت. بطور قطع در راه مقابله با ویروس اقدامات را باید سرعت دهیم و از جانب دیگر از تجربه های شما هم درس بگیریم. هنگامی كه با پزشكان بیمارستان ها صحبت می نماییم اطلاعات جدیدی در نحوه مواجهه با این ویروس به ما می دهند كه بسیار موثر است. بطور قطع به قم هم سفر خواهیم كرد و امیدواریم برای توضیح مسائل و ارتقای اقدامات كمك موثری باشیم.

عبدی ناصر تصریح كرد: شما پیشرفت های زیادی در ابعاد مختلف مواجهه با این ویروس داشته اید بخش های زیادی از جامعه شما درگیر هستند. بنابراین باید بدانند این ویروس چیست و متوجه باشند كه چگونه از خود و خانواده هاشان محافظت كنند. انتقال این پیام ها از اهمیت زیادی برخوردارست.

نماینده سازمان نماینده سازمان جهانی بهداشت در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به بازدید از آزمایشگاه های تشخیص كرونا در ایران اظهار داشت: تشخیص سریع این بیماری اهمیت زیادی دارد كه خوشبختانه در این بخش شما پیشرفت های زیادی داشته اید. بیمارستان ها و كلینیك های خاصی هم برای مداوای بیماران این ویروس در نظر گرفتید تا از این طریق اطمینان حاصل شود كه افراد نیازمند مداوا و اقدامات پزشكی لازم را دریافت می كنند.

وی تصریح كرد: افرادی كه از نزدیكان فرد بیمار هستند باید به سرعت قرنطینه شوند. باید افرادی كه علائم كمتری هم دارند تحت كنترل قرار بگیرند و حمایت های روانی از افراد بیمار اهمیت بسزائی دارد. باید رویكرد جامع و كلی نگری در مقابله با این ویروس داشته باشید.

عبدی ناصر افزود: باید تمركز داشته باشید و افراد بیمار در سریعترین زمان ممكن به مراكز درمانی فرستاده شوند و افرادی كه علائم كمتری دارند در خانه ۱۴ روز قرنطینه شوند، در غیر این صورت بیماری منتشر خواهد شد. ما خوشحال هستیم كه كار به خوبی پیش می رود. هم اكنون ۷۴ كشور درگیر كروناویروس شدند. نخستین فرد مبتلا در ایران ۱۹ فوریه شناسایی شد در حالیكه اولین فرد مبتلا درجهان ۳۱ دسامبر تشخیص داده شد. این تاخیر مبتلا شدن در ایران خبر خوبی است كه شما می توانید از تجربه دیگران برای پیشگیری از انتشار ویروس استفاده كنید.

به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، در بخش دیگری از این جلسه علیپور- مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران - در سوالی از نمایندگان سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: می خواهم در مورد تجارب كشورهای درگیر در این ویروس در جمع آوری پسماندهای پزشكی و بیمارستانی و همینطور پیشنهادات سازمان WHO آگاه شوم.

ریچارد برنان - رئیس هیات اعزامی نماینده سازمان جهانی بهداشت - در پاسخ به علیپور اظهار داشت: ما دو روز است كه به ایران رسیده و آمده ایم كه یاد بگیریم ایران با شیوع این بیماری چه می كند. در حقیقت با عنایت به جدید بودن این ویروس همه در حال یادگیری هستیم. این بیماری از چین شیوع پیدا كرد و اطلاعاتی در مورد آن جمع آوری شده است لازم است كه بدانیم چگونه باید اطلاع رسانی نماییم تا مردم در مورد مراقبت از خود و خانواده هایشان اطلاعات كافی را داشته باشند.

وی اضافه كرد: این بیماری جدید است و هر روز در مورد آن اطلاعات بیشتری به دست می آوریم. هنگامی كه در مورد مدیریت پسماند خانگی و بیمارستانی صحبت می نماییم می دانیم كه رویه خاصی وجود دارد این كه چگونه باید ۱۵ هزار نفر نیروی كار در رابطه با پسماند در كشور شما به لحاظ درمانی و بهداشتی محافظت های لازم را داشته باشند.

برنان تصریح كرد: ریسك پسماندهای بیمارستانی بطور قطع بیشتر است بنابراین باید به كارگران این حوزه را آموزش دهید تا بدانند چگونه از خود محافظت كنند. كرونا مسری است و نه تنها از راه هوا سرایت پیدا می كند بلكه امكان دارد از راه مایعات هم سرایت پیدا كنند بنابراین باید نیروها آموزش ببیند كه ویروس در چه سطحی تا چه زمانی باقی می ماند. نحوه كار این افراد در حوزه پسماند باید تغییر كند بخصوص برای پسماندهای بیمارستانی.

وی افزود: باید رویه های برای مدیریت پسماند در این شرایط خاص اتخاذ نماییم. مهمترین نكته محافظت از افرادی است كه كار پسماند بخصوص پسماندهای بیمارستانی برعهده دارند. باید تجهیزات لازم در اختیار این افراد قرار گیرد و از بیمارستان ها برای جداسازی پسماندهای بیمارستانی اقدامات ویژه ای صورت گیرد.

به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، نصیری - مدیر كل سلامت شهرداری تهران - هم در این نشست با اشاره به اینكه در شهر تهران ۳۵۲ خانه سلامت در همه محله های شهر فعال است و آموزش های حضوری در سطح محلات تا قبل از شیوع ویروس كرونا عرضه می شد و بعد از شیوع هم آموزش ها به صورت غیر حضوری ادامه پیدا كرد، در طرح پرسشی از اعضای سازمان جهانی بهداشت پرسید با عنایت به محدودیت ارتباط با مردم چه كارهای در حوزه آموزش با بهره گیری از ظرفیت های محلی می توانیم انجام دهیم و در مورد كار داوطلبانه و مشاركت مردمی چگونه می توان عمل كرد؟

ضرورت بهره گیری از ظرفیت های محله ای برای مقابله با شیوع كرونا

اندریاس - نماینده سازمان جهانی بهداشت - در پاسخ به نصیری اظهار داشت: بهره گیری از ظرفیت های محله ای بسیار اهمیت دارد. در چین ۱۰۰۰ تیم ۵ نفره از مردم محلی تشكیل شده است تا در حوزه آموزش برای مقابله با شیوع كرونا از آنها كمك گرفته شود. بطور قطع شما نمی توانید ۴۰ هزار دكتر داشته باشید تا به همه جا بروند و كار آموزش انجام دهند. بدون شك باید كارها را متناسب با ظرفیت ها انجام دهید. در این راه می توانید از دانشجویان پزشكی و دانشجویان ارشد پیراپزشكی استفاده كنید و با عرضه آموزش های كوتاه مدت از ظرفیت های آنها بهره بگیرید. می توانید ابزار و تجهیزات به آنها بدهید تا در محلات مشغول فعالیت شوند.

وی اضافه كرد: می توانید تیم های تشكیل دهید و به جاهای كه نیاز دارید، بفرستید البته این كار كم هزینه نیست اما استفاده درست از ظرفیت ها قلمداد می شود همینطور از كارهای داوطلبانه می توانید استفاده كنید البته باید آموزش های لازم را بدهید. در غیر این صورت خود این افراد عامل انتشار ویروس خواهند بود اما در صورت دادن آموزش های لازم بطور قطع اقدامات بسیار خوبی صورت می گیرد.

در ادامه حاملمن - عضو دیگر هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران - در پاسخ به نصیری اظهار داشت: شما می توانید توسط شبكه محلی كه در اختیار دارید در مقابله با شیوع كرونا فعال شوید البته باید ایده روشنی داشته باشید و در كنار كارهای معمولی كه انجامی می دهید به مردم اطلاع رسانی قوی تری داشته باشید و در این راه می توانید از ظرفیت خانه های سلامت محلی استفاده كنید البته هر اقدامی كه انجام می شود باید بگونه ای مورد توجه قرار گیرد كه خود باعث انتشار بیشتر بیماری نشود بطور قطع نوع اطلاع رسانی در مورد ویروس كرونا متفاوت می باشد.

وی اضافه كرد: شما با استفاده از مراكز سلامت محلی می توانید اطلاع رسانی كنید و باید افزایش آگاهی عمومی را انجام دهید و مردم را متقاعد كنید در خانه ها بماند و در كنار یكدیگر جمع نشوند. این كار سختی است اما باید صورت گیرد.

وی تصریح كرد: در این شرایط می توان با تعاملات بیشتر در سطح محلات اقدامات موثری را انجام داد. بطور قطع اقدامات شما باید منسجم باشد و طرحی كلان داشته باشید و با عنایت به منابع و ظرفیت های خود این طرح را عملیاتی كنید. بدون شك باید ساختارمند جلو بروید و به زمان طلایی توجه كنید. تا اقدامات را در سریع ترین زمان عملی كنید. دستورالعمل ها و راهكارها باید عملیاتی باشند و در كمترین زمان ممكن اجرایی شوند.

در ادامه این جلسه چوبینه - مدیرعامل شركت شهر سالم شهرداری تهران - در طرح پرسشی اظهار داشت: این بیماری تا چه زمانی در كشور ما ادامه خواهد داشت؟

ریچارد برنان - رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران - در پاسخ به چوبینه اظهار داشت: پاسخ به این سؤال آسان نیست هم اكنون بیشتر از ۷۰ كشور به این ویروس مبتلا شده اند و این ویروس به سرعت در حال گسترش است اما می شود آنرا مهار كرد. این ویروس در چین به سرعت گسترش پیدا كرد اما آنها اجازه ندادند كه بیماری به نقطه اوج شیوع برسد و شیب شیوع را كم كردند. بنابراین می توان این بیماری را مدیریت نماییم كه در این راه آموزش نقش بسیار مهمی دارد. نمی توان پیش بینی نمود كه این بیماری چه مدتی باقی خواهد ماند منتهی می توان آنرا كنترل كرد.

وی در مورد سوال چوبینه در مورد ارزیابی اقدامات ایران در كنترل كرونا ویروس هم اظهار داشت: ما برای ارزیابی به ایران نیامده ایم بلكه آمده ایم تجارب دیگران را با شما به اشتراك بگذاریم. اطلاع رسانی شما خوب بوده اما نباید محدود به تهران باشد بلكه باید در سراسر كشور اطمینان حاصل كنید كه اطلاع رسانی خوبی داشته اید و منابع لازم در اختیار است. باید به صورت مستمر پایش ها را انجام دهید، هدفگذاری و مدام اطلاعات را به روز كنید.

در شرایط تحریم و شیوع ویروس كرونا می توانید از نقاط قوت خودتان استفاده كنید

«حاملمن» هم در پاسخ به سوال چوبینه اظهاركرد: بطور قطع بخش سلامت بسیار مهم می باشد و شما كوشیده اید ظرف ۴۰ سال قبل بخش سلامت خویش را یكی از قوی ترین بخش های سلامت منطقه كنید. بر همین مبنا اگر وضعیت ایران با كشورهای دیگر مقایسه شود وضعیت خوبی دارید در مورد تحریم ها هم گفته شد كالاهای بهداشتی متاثر از تحریم ها نشده است. از دو سال پیش من در ایران زندگی می كنم. این كشور نقاط قوت زیادی دارد. شما مولفه های اساسی را دارید ولی باید آنها را اجرایی كنید. می توانید در شرایط تحریم و شیوع ویروس كرونا از نقاط قوت خودتان استفاده كنید.

وی اضافه كرد: شما باید مكان های كه مردم حضور دارند و محله ها را مورد ارزیابی قرار دهید و نحوه تماس مردم با شبكه سلامت را به آنان اطلاع دهید. باید در محل های كار هم اطلاع رسانی لازم صورت گیرد و علائم افراد درهر مكانی شناسایی شود و بعد این اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، در ادامه این جلسه قنادان - مدیر عامل سازمان نظارت بر تاكسیرانی شهرداری تهران - در طرح پرسشی اظهار داشت: ما در كنترل ویروس كرونا در سطح تاكسیرانی اقداماتی همچون ضدعفونی خودرو ها و استفاده از ماسك توسط رانندگان را انجام دادیم اما چه روش های دیگری در كنترل ویروس در این سطح وجود دارد و آیا جهت استفاده از ماسك روش جایگزینی وجود دارد یا خیر؟

عبدی ناصر در پاسخ به سوال قنادان اظهار داشت: ۸۰ هزار راننده در تهران وجود دارد كه به لحاظ اقتصادی نقش زیادی دارند.۴۰ تا ۵۰ درصد سفرهای روزانه توسط تاكسی ها كاهش پیدا كرده كه این تأثیر اقتصادی كرونا است.

وی اضافه كرد: كرونا روی افراد كهنسال تأثیر بیشتری دارد اما در مورد افراد میانسال هم مواردی داشته ایم. بیشتر مرگ و میرها در مورد آدم های با بیشتر از ۶۵ سال و یا بیماری های زمینه ای گزارش شده است.

عبدی ناصر افزود: باید رانندگان در مورد ویروس كرونا اطلاعات لازم را داشته باشند و بدانند چگونه از خود و مسافرانشان محافظت كنند. برای تحقق این مهم نیازمند آموزش هستیم باید به صورت ادواری پایش روی آنها انجام گیرد تا از رعایت مقررات و موارد ایمنی اطمینان حاصل نماییم. حتی می توان از ظرفیت این رانندگان برای اطلاع رسانی به مردم هم بهره برد.

در ادامه این جلسه سعید راد - مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران هم - با اشاره به افزایش مراجعات مردم به میادین میوه و تره بار به سبب برخی اظهارنظرها درباره مفید بودن برخی اقلام تره باری برای مقابله با ویروس كرونا اظهار داشت: آیا سازمان جهانی بهداشت به جمع بندی رسیده است كه كدام ویتامین بر این بیماری اثرگذار است؟ هم اكنون ما ضدعفونی كردن بازارها و توزیع اقلام بهداشتی میان كارگران بازارها را انجام می دهیم اما اگر روش های نوینی در این حوزه وجود دارد اعلام كنید همینطور آیا انتقال این بیماری از طریق هوا انجام می شود یا خیر؟

عبدی ناصر در پاسخ به سوال راد اظهار داشت: باید اطلاع رسانی دقیقی انجام دهید. بطور قطع ویتامین ها برای بدن مهم هستند و همگی باید به صورت روزانه در بدن دریافت شوند. برخی همانند ویتامین C مهمتر هستند چون كه به سیستم ایمنی بدن كمك می كنند. باید تبلیغ نماییم از ویتامین ها استفاده گردد بخصوص برای افراد با سن بالاتر ولی نه به خاطر ویروس كرونا. در حقیقت سفارش مصرف ویتامین برای كرونا علمی نیست.

وی اضافه كرد: كرونا دو ماه است كه آمده بنابراین اطلاعات غلطی زیادی در مورد آن منتشر می شود. واقعیت این است همه داروهای سنتی در مورد بیماری های گذشته جواب داده اند. به مردم نباید گفت این ماده را برای مقابله با كرونا بخور چون كه این پیام غلطی است.

وی تصریح كرد: شما عملكرد خوبی داشته اید و افرادی كه در میادین میوه وتره بار كار می كنند باید آگاه باشند و از تجمع افراد در این محل ها جلوگیری كنید كارگرانی كه با غذای مردم سروكار دارند باید مرتبا موارد بهداشتی را آموزش ببینند ورعایت كنند. برای مثال مرتب دستان خویش را بشویید. در سطوح مرطوب مدت زنده ماندن ویروس بیشتر است باید بی خیال دست دادن شوید.

در ادامه این جلسه سعید خال - مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) - هم با اشاره به فعالیت پرسنل این سازمان برای مدیریت اموات بخصوص در بحران كرونا اظهار داشت: پرسنلی كه در كار مدیریت اجساد فعالیت می نمایند باید در این روزها مورد توجه قرار گیرند اما آیا برای افرادی كه بر اثر مبتلا شدن به این ویروس فوت می كنند، دستور العمل خاصی جهت مدیریت اجساد وجود دارد یا خیر؟

ریچارد برنان در پاسخ به این سؤال خال اظهار داشت: این ویروس در خارج بدن می تواند بقا داشته باشد. بنابراین اجساد می تواند آلوده باشند. بر همین مبنا باید برای مدیریت آنها دقت لازم صورت گیرد.

وی در انتها اظهاركرد: هنوز دستورالعملی در این عرصه نداریم و سازمان جهانی بهداشت مشغول كار روی این مورد است. به محض رسیدن به نتیجه وتدوین این دستورالعمل بطور قطع در اختیار شما قرار خواهد گرفت اما كارگران این محل باید مراقبت های لازم را داشته باشند.





1398/12/14
22:32:57
5.0 / 5
3928
تگهای خبر: ارزیابی , بحران , بهداشت , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه