به بهانه روز ملی پرنده نگری؛

پرنده نگری، فرصتی برای آشتی با تالاب ها

پرنده نگری، فرصتی برای آشتی با تالاب ها به گزارش گل سپید، یک کارشناس پرنده نگری ضمن توضیحی درباره ی پرنده نگری در ایران اظهار داشت: پرنده نگری بسیار قدرتمند است و بهترین بهانه برای آشتی با تالاب ها است.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، امروز (۲ آذرماه) روز ملی پرنده نگری است. اختصاص یک روز در تقویم ملی به «روز ملی پرنده نگری» اولین بار در سال ۱۳۸۹ از طرف گروهی از فعالان محیط زیست و طبیعت گردی پیشنهاد شد. کمیته ملی طبیعت گردی متشکل از سه نهاد «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی»، «سازمان محیط زیست» و «سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور» با پشتیبانی از رویداد گرامیداشت روز ملی پرنده نگری، این اقدام را در امتداد فرهنگ سازی بمنظور صیانت از گونه های متنوع پرندگان کشور به رسمیت شناخته است. هرچند این روز هنوز بطور رسمی وارد تقویم ملی کشور نشده است.

رضا علی اصل در گفت و گو با ایسنا، درباره جنبه محیط زیستی یا اکوتوریسم پرنده نگری اظهار داشت: نه فقط پرنده نگری بلکه یکی از اصول و مفاهیم اصلی اکوتوریسم «حفاظت» است. نامگذاری چنین روزهایی بهانه ای است که در سطح ملی یا بین المللی به صیانت از گونه های باارزش که در طبیعت درحال از میان رفتن هستند، توجه گردد. این روز تلفیقی از دو جنبه محیط زیست و اکوتوریسم است.

وی اضافه کرد: اکوتوریسم شکل مسئولانه ای از طبیعت گردی است که در محیط های طبیعی اجرا می شود. در آن به دو موضوع حفاظت های محیط زیستی و بهبود زندگی جامعه محلی باید پرداخته شود. بدون این دو اکوتوریسم معنایی ندارد و تنها یک گردشگری ساده است.
جنبه های متفاوت پرنده نگریعلی اصل درباره ی مناطقی از کشور پرنده نگری در آن به انجام می رسد، توضیح داد: پرنده نگری دارای دو جنبه است؛ اول آنکه به بررسی گونه های مختلف در اکوسیستم های خاص شامل عرصه های طبیعی، مناطق حفاظت شده، تالاب ها و... مانند پارک ملی گلستان، جنگل های هیرکانی، تالاب میانکاله می پردازیم. به عبارتی شاهد خواهیم بود که در این مناطق چه گونه هایی وجود دارد.
این راهنمای تخصصی پرنده نگری به رویکرد دوم اشاره نمود و اظهار داشت: در این رویکرد بر طبق لیست هدف گونه ها، برنامه ریزی خاص آنرا انجام می دهیم. به عنوان نمونه گروهی پرنده شناس خارجی به ایران آمدند تا لیستی از گونه های مختلف را ببینند. برای دیدن گونه های مورد نظر آنها علاوه بر طیف متنوعی از اکوسیستم های غنی و بکر گاهی به شهرها، پارک ها و باغ ها نیز می رویم.
وی نمونه بارز رویکرد دوم را هرمزگان و میناب در بندرعباس دانست و اظهار داشت: بیشتر تورهای پرنده نگری ایران در میناب به انجام می رسد. برای دیدن گونه های شاخص و هدف مانند دارکوب بلوچی یا بوچانگای (Black drongo) حتی به کوچه باغ های میناب و پارک اطراف شهر بندرعباس می رویم.
دارکوب بلوچی


منبع:

1401/09/02
12:53:29
5.0 / 5
529
تگهای خبر: آب , اكوسیستم , باغ , پارك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه