رئیس اداره زیستگاه های محیط زیست استان تشریح كرد

علت اهمیت منطقه حفاظت شده قرخود در خراسان شمالی

علت اهمیت منطقه حفاظت شده قرخود در خراسان شمالی به گزارش گل سپید، خراسان شمالی رئیس اداره زیستگاه ها و امور مناطق اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: منطقه حفاظت شده قرخود یکی از مناطق شاخص حفاظت شده در این استان است.


روح الله لایق در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: منطقه حفاظت شده قرخود در غرب خراسان شمالی و در شهرستان مانه و سملقان قرار دارد که با مساحت ۴۳ هزار و ۲۱۶ هکتار در سال ۱۳۵۰ تحت حفاظت قرار گرفت.
وی تصریح کرد: هم مرز بودن منطقه حفاظت شده قرخود با پارک ملی گلستان سبب شده تا این منطقه تبدیل به یکی از مناطق شاخص و پراهمیت شود.
لایق اضافه کرد: در واقع در دهه ۴۰ یا ۵۰ منطقه حفاظت شده قرخود جزئی از پارک ملی گلستان بوده که در آن زمان مدیریت منطقه هم بر عهده استان خراسان بزرگ قرار داشت اما پس از تصویب قانون شکار و صید و محول شدن اجرای آن به سازمان محیط زیست و اعمال مدیریت های جداگانه پارک ها، این منطقه از پارک ملی گلستان جدا شد.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر قرخود هنوز جزئی از پارک ملی گلستان بود، مدیریت منطقه بهتر بود و یا خیر؟ توضیح داد: در واقع پارک های ملی دارای مدیریت های مستقل و اعتبار مستقل هستند که این امر سبب می شود تا مدیریت آنها هم بهتر صورت گیرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از طرفی حفاظت و پایش در پارک های ملی سخت گیرانه تر است، بطوریکه چرای دام در پارک های ملی به هیچ عنوان مشاهده نمی شود اما در مناطق حفاظت شده دیده می شود و هرچقدر که با دامداران متخلف هم برخورد می شود ولی بازهم شاهد بروز این گونه تخلفات هستیم.
وی افزود: در واقع بخشی از منطقه حفاظت شده قرخود که به پارک ملی گلستان متصل می شود را میتوان بعنوان "اکوتن" به شمار آورد.
رئیس اداره زیستگاه ها و امور مناطق اداره کل محیط زیست خراسان شمالی بیان نمود: قرخود به علت واقع شدن در مرز بین منطقه هیرکانی(خزری) و جنگل های خشک ایرانی تورانی، از تنوع گیاهی متنوعی برخوردار می باشد که شامل جنگل درختان پهن برگ، جنگل های ارس، درختچه های سیاه تلو، زرشک، و گیاهانی مانند گون، درمنه، سریش، باریجه، زیره، کلپوره، بومادران و... می باشد.
وی اظهار داشت: حدود ۲۲۶ گونه جانوری شامل پستانداران، خزندگان، پرندگان و دوزیستان در این منطقه زیست می کنند و قوچ و میش اوریال، کل و بز، آهو، پلنگ، خرس قهوه ای، گرگ، گربه وحشی، گربه جنگلی، کارکال، سمور، گراز، کفتار، گرگ، کبک، قرقاول، هما، کرکس، تیهو، بالابان، انواع عقاب و... همچون حیات وحش شاخص منطقه هستند.
لایق اضافه کرد: این منطقه یکی از اکوسیستم های منحصر به فرد در سطح ملی است که با تنوع اقلیمی و تنوع زیستی بی نظیر، قابلیت جذب پژوهشگران و محققین داخلی و خارجی را دارد.






منبع:

1402/04/13
09:30:30
5.0 / 5
287
تگهای خبر: اكوسیستم , پارك , جنگل , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه