معاون وزیر كشور عنوان كرد

درخواست از استانداران برای شناسایی کانونهای آلودگی شهرهایشان

درخواست از استانداران برای شناسایی کانونهای آلودگی شهرهایشان به گزارش گل سپید، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور اظهار داشت: همچون اولویت های تبیین شده اینست که در چشم انداز توسعه پایدار استان ها، مبحث محیط زیست مورد توجه جدی قرار گیرد.


به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، مهدی جمالی نژاد با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی و شرایط خاص جغرافیایی کشور سبب حساسیت و اهمیت بیشتر مبحث محیط زیست شده است، اظهار نمود: تبعات جبران ناپذیر معضلات محیط زیست در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و روانی سبب شده از استانداران خواسته شود تا نگاه ویژه ای به موضوعات این حوزه و آمایش سرزمین داشته باشند.
وی ادامه داد: همچون مباحثی که در جهت حقوق عامه با تدبیر و اهتمام وزیر کشور مورد پیگیری قرار دارد اجرای هر چه دقیق تر قانون هوای پاک است و در این رابطه از استانداران بخصوص استانداران استان هایی که با مبحث آلودگی هوا درگیر هستند درخواست شده تا بخشنامه ها و دستورالعمل هایی که در این خصوص ارسال می شود را به صورت جدی پیگیری کنند و کانون های آلودگی شهر های تابعه را کاملا شناسایی، رصد و به حداقل برسانند.
معاون عمرانی وزارت کشور در ادامه به اجرای طرح های متناسب برای کنترل بیابانزایی و مقابله با کانون های گرد و غبار در کشور تاکید و اظهار داشت: پشتیبانی از طرح کاشت یک میلیارد درخت و پیگیری اجرای آن، از این گونه طرح هاست که می تواند بعنوان یکی از طرح های مهم در زمینه پیشگیری از سیلاب هم در نظر گرفته شود و از سویی با توجه به ماده ۲۲ قانون هوای پاک که باید تا سال ۱۴۰۶ سرانه فضای سبز شهرها به ۱۵ متر افزایش یابد، پیگیری این مورد از راه شهرداری ها هم می تواند به این مهم کمک شایانی کند.
جمالی نژاد اعلام نمود: تابحال اقدامات خوبی در این بخش در شهرها، خصوصا کلانشهرها انجام شده است و حدود ۱۰۰ شهر به سرانه تعیین شده رسیده اند و یا بزودی خواهند رسید.
او همینطور با اشاره به اینکه اقلیم کشور ما خشک و کم آب است و این امر نباید دغدغه ای را برای ذینفعان و زیستمندان ایجاد نماید، اظهار نمود: مبحث آب در کشور یک مبحث حیاتی می باشد که متأسفانه در سالهای اخیر به علت کاهش نزولات جوی بعضی از شهر های کشور گرفتار تنش آبی شده و این مورد باید بگونه ای مدیریت شود که هم آب آشامیدنی و هم آب مورد نیاز تالاب ها و بخش کشاورزی تأمین شود.
معاون عمرانی وزیر کشور اضافه کرد: در وزارت کشور طرح جداسازی آب آشامیدنی از آب خام با جدیت درحال پیگیری است و جلسات منظم برای پایش وضعیت آبی در استان ها برگزار می گردد.
جمالی نژاد در قسمت دیگری از سخنان خود به مبحث ساخت و سازهای غیر مجاز بعنوان عامل تباه کننده منابع و منافع ملی و محیط زیست اشاره نمود و خاطرنشان کرد: تبعات گسترش این مورد به نحوی است که حساسیت نهادهای نظارتی و مراجع قضایی را به دنبال داشته است و برای پیشگیری از نتایج منفی چنین ناهنجاری هایی لازم است تا جلسات مستمری در این خصوص در استان برگزار و با ایجاد کارگروه های تخصصی بخصوص در استانهای شمالی کشور، وضعیت تغییرات در سطح استان توسط استاندار همواره مورد رصد و ارزیابی دقیق قرار گیرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور همینطور در ادامه به نگاههای دیگر برای حفظ محیط زیست تصریح کرد و اظهار داشت: در کنار ملاحظات قانونی، آن چه هم اکنون در جامعه لازم است تغییر نگرش، نگاه و رفتار همه ذینفعان و مردم نسبت به مقوله محیط زیست و محافظت از منابع ملی است که این امر هم از راه توسعه فرهنگی و نهادینه کردن آن محقق می شود.
وی تصریح کرد: اگر مردم شناخت دقیقی نسبت به ارزش ذاتی و اقتصادی منابع زیستی نداشته باشند نمی توان انتظار داشت که بتوانند به طور درست و اصولی از محیط زیست و منابع طبیعی صیانت کنند.
جمالی نژاد خاطرنشان کرد: همه دستگاههای متولی حوزه محیط زیست و همه نهادهای فرهنگی کشور با تمام ظرفیت ممکن باید بخشی از برنامه های خویش را به طور بنیادین و دراز مدت معطوف به مبحث محیط زیست کنند.
معاون عمرانی وزیر کشور بیان نمود: ما باید نسلی را تربیت نماییم که با استفاده از اصول و معماری زندگی ایرانی-اسلامی بتوانند در همه موضوعات اجتماعی، همچون محیط زیست پیشرو و سرآمد باشند تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت این نسل، پیشرفت در کلیه زمینه ها بخصوص محیط زیست را شاهد باشیم.
وی در مورد برگزاری جایزه ملی محیط زیست هم اظهار داشت: جایزه ملی محیط زیست یک فرصت برای شناخت استعدادهای بالقوه در حوزه محیط زیست و الگوسازی از این ظرفیت و تسری آن به کل جامعه بوده و یقینا رویدادهایی از این دست می تواند مدیران اجرایی و همینطور شهرداران و دهیاران کشور را در ساختن شهرها و روستاهای دوستدار محیط زیست تشویق و ترغیب کند.

طبق گزارش دبیرخانه جایزه ملی محیط زیست، جمالی نژاد در انتها ابراز امیدواری کرد که برگزاری این رویداد بتواند بخشی از زمینه های توسعه فرهنگ حفاظت محیط زیست را برآورده سازد.




منبع:

1402/04/21
20:32:57
5.0 / 5
305
تگهای خبر: آب , آلودگی , ارزیابی , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه