آسیبی كه محیط زیست از داروهای ضدافسردگی تحمل می كند

آسیبی كه محیط زیست از داروهای ضدافسردگی تحمل می كند گل سپید: تهران- محققان دانشگاه پورتسموث انگلیس در مورد تاثیر تركیبات شیمیایی مورد استفاده در داروهای ضدافسردگی بر محیط زیست و خطرات ناشی از آن اخطار دادند.


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب توسط میلیون ها نفر در سراسر جهان مصرف می شوند، اما بعد از اثرگذاری مورد نظر این داروها در درون بدن افراد، تاثیرات بیوشیمیایی آنها متوقف نمی گردد و بعد از ورود به محیط زیست تبعات اكولوژیكی دارند. به واقع رد پای این داروها در جاهای مختلف اعم از فاضلاب ها و آب های سطحی گرفته تا آب آشامیدنی، سفره های زیرزمینی و زیست بوم اقیانوس ها دیده می گردد و در كل حیات دریایی را به خطر می اندازد.
بر اساس تحقیقات قبلی، این تركیبات باعث تغییراتی در تولیدمثل، رشد، زمان بلوغ، متابولیسم، سیستم ایمنی، رفتارهای غذایی، رنگ و رفتارهای روزمره موجودات مختلف می گردد.
نكته قابل توجه این كه برای تولید اثر مخرب تركیبات شیمیایی این داروها و تركیبات حاصل از تجزیه آن ها در محیط زیست، مقدار اندكی از این داروها كافی است.
در این كه داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب امكان مقابله خیلی از انسان ها را با این بیماری ها فراهم می آورد، هیچ شكی وجود ندارد، اما آنچه نگران كننده است، افزایش فزاینده افرادی است كه این داروها را مورد استفاده قرار می دهند و به تبع آن افزایش میزان تركیبات این داروها در محیط زیست و طبیعت است.
در سال 2016 میلادی در آمریكا تحقیقاتی انجام گرفت كه بر مبنای آن بین سال های 2005 تا 2016 میلادی میزان مصرف این داروها بین كودكان و بزرگسالان 26 درصد افزایش داشته است. مصرف این داروها در انگلیس در همین بازه زمانی افزایش 54 درصدی داشته است.
به گفته محققان، هم اكنون برنامه های مختلفی برای جمع آوری و نابودسازی داروهای اضافی در كشورهای مختلف اجرا می شود، اما میزان موفقیت این برنامه ها متفاوت می باشد. عرضه و بهبود آموزه های مرتبط می تواند تاثیر قابل توجهی بر موفقیت این برنامه ها داشته باشد. در واقع به اعتقاد محققان حتی قدم های بسیار كوچك در جهت این نوع آموزش ها به بیماران می تواند تغییرات بزرگی تولید كند.
به عنوان یك راهكار موثر دیگر، شركت های داروسازی هم می توانند وارد میدان شوند و فرآیندهایی را برای گردآوری و نابود كردن داروهای اضافی تعریف و اجرا كنند.
محققان اخطار می دهند كه صرف نظر از نحوه مدیریت این مشكل، انجام اقدام فوری و موثر برای پاكسازی محیط زیست از این داروها امری ضروری می باشد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه BJPsych Bulletin انتشار یافته است.
علمی (6)**9259*2017


1397/07/18
13:19:00
5.0 / 5
4903
تگهای خبر: آب , دریا , سفر , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه