رئیس شورای عالی جنگل ادعا كرد
صدور مجوز برای ساخت سدهای كوچك بدون ارزیابی های محیط زیستی
به گزارش گل سپید رئیس شورایعالی جنگل با اشاره به اینكه هم اكنون درخواست برای ساخت سدهای كوچك در منطقه هیركانی زیاد است، اظهار نمود: سازمان حفاظت محیط زیست به علت ابعاد كوچك این سدها اعلام نموده كه احتیاج به ارزیابی زیست محیطی ندارند واین مبحث برای ما مشكل بوجود آورده است.
كامران پور مقدم در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه سدسازی در منطقه هیركانی یكی از مشكلاتی است كه سازمان جنگل ها با آن مواجه می باشد، اظهار نمود: در ارتباط با سد لاسك محیط زیست بر مبنای ارزیابی های خود مبادرت به صدور مجوز كرده است.
وی افزود: مكان یابی اولیه و ابعاد فنی سد لاسك در ابتدا بگونه ای بود كه چیزی حدود ۴۰۰ هكتار تخریب جنگل را به دنبال داشت. همینطور بخشی از رویشگاه شمشاد در بالادست حوزه این سد تخریب می شد. با این وجود محیط زیست برای راه اندازی این سد مجوز صادر كرده بود ولی سازمان جنگل ها با راه اندازی سد لاسك در مكان اولیه ای كه در نظر گرفته شده بود، مخالفت كرد.
پورمقدم با اشاره به این كه سازمان جنگل ها تاكید بر كاهش ارتفاع تاج سد داشت، خاطرنشان كرد: با مخالفت اولیه سازمان، مساحت تخریب جنگل از ۴۰۰ هكتار به ۹۴ هكتار كاهش پیدا كرد و رویشگاهی كه ممكن بود تحت تأثیر قرار گیرد از خطرخارج شد.
رئیس شورایعالی جنگل در ادامه اظهار داشت: طی مكاتبات اخیر با اداره كل منابع طبیعی استان گیلان تاكید كرده ایم كه درخواست برای راه اندازی سد باید در همان مراحل اولیه مطالعه و جانمایی با هماهنگی و موافقت سازمان جنگل ها صورت گیرد. هم اكنون تعداد سدهای كوچكی كه درخواست مجوز برای آنها صادر می شود زیاد است.
وی اضافه كرد: ما به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام كردیم كه هرگونه فعالیتی در حوزه جنگل باید همراه با ارزیابی زیست محیطی باشد چون كه سبب تخریب رویشگاه های جنگلی می شود.
پورمقدم با بیان این كه راه اندازی سد در مناطق جنگلی نه تنها درختان و پوشش گیاهی را به خطر می اندازد بلكه سیستم هیدرولوژیك در جنگل را تغییر می دهد، خاطرنشان كرد: سدها می توانند حق آبه جنگل ها و تالاب ها را گرفتار مشكل كنند.
رئیس شورایعالی جنگل با اشاره به اینكه آن طور كه ما متوجه شده ایم هم اكنون در پنج نقطه از جنگل های هیركانی مقرر است سدهای كوچك بدون ارزیابی های زیست محیطی راه اندازی شود، خاطرنشان كرد: با ادارات كل منابع طبیعی استان ها مكاتبه كرده و از آنها خواسته ایم كه در ارتباط با این سدها فعال تر عمل كنند. در مرحله ای كه در حال لزوم سنجی و شناسایی هستند حتما گزارش های اولیه خویش را به سازمان جنگل ها ارسال نمایند تا ما بتوانیم از همان مراحل اولیه نظر دهیم.
رئیس شورایعالی جنگل در انتها اظهار نمود: سازمان جنگل ها در مرحله اول با راه اندازی سد لاسك مخالفت كرد و بنابراین این سد را به مكان دیگری كه صدمه كمتری داشته باشد، منتقل كردند ولی به هر حال مطالعات اولیه و اقدامات لازم برای راه اندازی آن انجام شده بود و در مرحله نهایی به سازمان جنگل ها گزارش های آن ارسال شد این در حالیست كه نظر سازمان باید در همان مطالعات جانمایی و مراحل ابتدایی دیده شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب