مدیركل محیط زیست بوشهر خبر داد:

تشكیل 13 پرونده قضایی در عسلویه و كنگان مقابل واحدهای متخلف

تشكیل 13 پرونده قضایی در عسلویه و كنگان مقابل واحدهای متخلف گل سپید: مدیركل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در نشست خبری اظهار نمود: تا كنون 13 پرونده قضایی در عسلویه و كنگان ضد واحدهایی كه ضوابط محیط زیست را رعایت نكرده اند، تشكیل شده است.


به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، فرهاد قلی نژاد با اشاره به اهمیت محیط زیست اضافه كرد: خوشبختانه در ماه های اخیر ائمه جمعه استان ورود خوبی را به مسائل زیست محیطی بخصوص در بحث آلایندگی ها داشته اند.
وی با اشاره به بخش محیط زیست انسانی استان بوشهر: به علت برخورداری از سواحل و دریا یك جغرافیای حساس از لحاظ آلودگی های زیست محیطی شامل آب، خاك، هوا، زباله و پسماند داریم كه نیاز است تحت نظارت جدی قرار داشته باشد.
مدیركل حفاظت محیط زیست بوشهر با تاكید بر لزوم نظارت جدی بر آلودگی های زیست محیطی عنوان كرد: در بخش صنایع شاهد استقرار تعداد زیادی از صنایع سنگین نفت و گاز در جنوب استان بوشهر بوده ایم. استقرار واحدهای مختلف پتروشیمی، میدان گازی و منطقه ویژه اقتصادی پارس كه باعث ورود حجم فراوانی از آلاینده های مختلف به هوای استان، دریا و سایر اكوسیستم ها شده است.
قلی نژاد تصریح كرد: شهرستان هایی چون عسلویه، كنگان، جم و دیّر كه متأسفانه به علت عدم وجود امكانات پایش در سالهای گذشته پایش های زیست محیطی از این مناطق دقیق نبوده است و امیدواریم با وارد مدار شدن دستگاه های محیط زیست در این مناطق، پایش های زیست محیطی واقعی تر و جدی تر شود.
وی با اشاره به فعالیت دو ایستگاه سنجش آلودگی هوا در عسلویه و كنگان بیان كرد: این دستگاه ها تنها ذرات و برخی از گازهای آلوده مثل ناكس ها و تركیبات سولفور را اندازه گیری می كند كه اینها كافی نیست و به علت نقصی كه در این ایستگاه ها و سایر پارامترهای آلودگی داشتیم، پیشنهاد كردیم كه مركز پایش زیست محیطی كنگان و عسلویه در جنوب استان فعال شود و خوشبختانه این مورد جزو پروژه های تصویب شده در مسافرت ریاست جمهوری به استان بود.
مدیركل حفاظت محیط زیست بوشهر خاطرنشان كرد: استقرار هر صنعت محیط زیستی در استان باید مطابق با طرح آمایش سرزمین باشد و تاكید ما بر این است كه پروژه ها و طرح های صنعتی و صنایع بزرگ حتما دارای گزارش ارزیابی یا پیوست های زیست محیطی باشند.
فرهاد قلی نژاد با اشاره به اینكه در سه سال گذشته سازمان محیط زیست اجازه نداده هیچ صنعتی بدون مطالعات زیست محیطی در استان بوشهر شروع به كار كند، اظهار داشت: این مورد در سال ۹۷ از جانب ما جدی تر شده و حتی صنایعی كه بدون ارزیابی های زیست محیطی و مطالعات و دریافت مجوز از سازمان محیط زیست آغاز به كار كردند را متوقف كردیم و تاكید ما بر ادامه فعالیت صنایع بعد از دریافت مجوزهای زیست محیطی از سازمان حفاظت زیست محیطی بوده است.
وی با اشاره به اینكه یكی از پروژه های متوقف شده در این راستا، مخازنی بود كه استحصال دریا انجام می دادند، اضافه كرد: الان سه پروژه در این عرصه متوقف شده است، دو پروژه مربوط به شهرداری های جنوب استان كه با حكم قضائی متوقف شده اند، همینطور یك پروژه صنعتی كه با استقرار خود سبب تخریب و استحصال دریا شده بود.
مدیركل حفاظت محیط زیست بوشهر عنوان كرد: متأسفانه بعضی از پروژه های صنعتی استان در عسلویه و كنگان بعد از استقرار دست به استحصال هكتارهای فراوانی زده اند كه باعث تخریب اكوسیستم دریا شده است. در پیگیری یكی از این موارد در شهرستان دیر، رأی قطعی در خصوص تخلف صادر شده و پرونده در مرحله اجرای احكام قرار دارد.
قلی نژاد خاطرنشان كرد: این قول را می دهیم كه هیچ پروژه ای در استان بوشهر بدون دریافت مجوز زیست محیطی شروع به كار نكند و ما هر پروژه ی بزرگی را كه بدون مطالعات ارزیابی زیست محیطی باشد ابتدا با بیان اخطاریه از فعالیت آن ممانعت كرده و در صورت سرپیچی از راه قضائی اقدام می شود.
وی تصریح كرد: بخشی از مصیبت بوجود آمده در جنوب استان خیلی از پتروشیمی ها و پالایشگاه های مستقر در عسلویه و كنگان هستند كه در مرحله استقرار مجوزهای زیست محیطی را دریافت نكرده اند و عملاً فاقد پیوست های زیست محیطی هستند.
مدیركل حفاظت محیط زیست بوشهر اظهار نمود: مهمترین مشكل ما در عسلویه و كنگان اول با بخش پالایشگاه های گازی و بعد پتروشیمی ها است. چون خیلی از پتروشیمی ها با تاكید سازمان محیط زیست در جهت استانداردسازی خروجی ها حركت كردند، به صورتی كه برخی از این پتروشیمی ها در سال های پیش بعنوان صنعت سبز موفق به دریافت استانداردها شده اند.
این مقام مسئول بیان كرد: مشكل امروز ما در جنوب استان آلودگی هوا توسط تركیبات سولفور (دی اكسید سولفور) است كه باعث بحرانی شدن وضعیت برخی از مناطق شهرستان عسلویه شده است. عمده تركیبات سولفور از پالایشگاه های گازی تولید می شود و حتما احتیاج به اقدامات فوری در این زمینه وجود دارد.
فرهاد قلی نژاد افزود: فقدان تصفیه خانه فاضلاب مركزی پالایشگاه ها یكی دیگر از مشكلات عسلویه و كنگان می باشد كه اكوسیستم دریایی را در معرض خطر قرار داده است.
بدسوزی فلرها در عسلویه
مدیركل حفاظت محیط زیست بوشهر اظهار داشت: فلرینگ ها و بدسوزی فلرها در عسلویه مبحث مهم دیگری است كه پالایشگاه های گازی بیشترین حجم فلرها را به خود اختصاص داده اند، هر چند كه برخی از پتروشیمی های ما هم آلوده هستند.
وی اضافه كرد: بر این اساس وزارت نفت راهكارهایی برای كاهش آلودگی هوا در كنگان و عسلویه و پیشگیری از آلودگی دریا و كنترل بو در منطقه عرضه كرده كه ما نپذیرفته و به دنبال پشتوانه قانونی، حقوقی و اجرایی برای این راهكارها بودیم. خوشبختانه با پیشنهادی كه از جانب استان بوشهر شد، تشكیل كارگروه ملی كنترل آلودگی هوای شهرهای جنوبی استان به تصویب ریاست جمهوری و هیأت دولت رسید و الان استان بوشهر دارای تصویب نامه در این خصوص است.
قلی نژاد خاطرنشان كرد: كارگروه ملی كنترل آلودگی هوای عسلویه و كنگان و شهرهای جنوبی استان در محورهای كاهش یا حذف فلرها در جنوب استان بوشهر، تعیین تكلیف جمعیتی و بحث شهرهای جدید، فاصله صنعت از جمعیت و پسماندها تصمیم گیری می كند كه تا الان جلساتی از جانب سازمان برنامه و بودجه كشور برگزار شده و در فروردین ماه از مناطق جنوبی استان بازدید داشته اند.
وی اظهار داشت: با تشكیل اولین نشست رسمی كارگروه در هیئت دولت، راهكارهای اجرایی تدوین شده در این سه ماه در حوزه هوا، آب، تصفیه خانه های فاضلاب را عرضه خواهیم كرد كه امیدواریم با تصویب این راهكارها در هیئت دولت وزارت نفت اقدامات مطلوبی در جهت كاهش آلودگی ها در عسلویه انجام بدهد.
اخطاریه مهلت دار محیط زیست برای انبارهای روباز گوگرد
مدیركل حفاظت محیط زیست بوشهر عنوان كرد: در بحث انبارهای روباز گوگرد اخطاریه مهلت دار از جانب محیط زیست صادر گردیده است و اعلام شده كه اگر پس از اخطاریه و اتمام مهلت های قانونی انبارهای سرپوشیده و مكانیزه گوگرد در منطقه راه اندازی نشود حتما مبحث را پیگیری قضائی خواهیم كرد.
وی تصریح كرد: تا كنون ۱۳ پرونده قضائی در عسلویه و كنگان ضد واحدهایی كه ضوابط محیط زیست را رعایت نكرده اند، تشكیل داده و همگام با كارگروه ملی كنترل آلودگی مبحث تخلفات زیست محیطی و جرایم آلودگی را در مراجع قضائی پیگیری می نماییم.
فرهاد قلی نژاد خبر داد: یك سایت تخلیه و بازیافت پسماندهای ویژه صنعتی عسلویه در مرحله دریافت مجوز است و ان شاءلله با افتتاح این سایت بازیافت و ذخیره سازی، شاهد مدیریت مطلوب پسماندهای ویژه صنایع در عسلویه خواهیم بود.
مدیركل حفاظت محیط زیست بوشهر بیان كرد: اعلام شده مجوز بهره برداری برای هیچ پتروشیمی در منطقه تأیید و صادر نخواهیم كرد مگر اینكه واحد تصفیه خانه فاضلاب پتروشیمی دماوند بعنوان حمایت كننده پتروشیمی های فاز ۲ وارد مدار شود.
وی اظهار داشت: هم اكنون دو پتروشیمی درخواست راه اندازی پروانه بهره برداری داشته اند كه ما متوقف كرده و صراحتاً اعلام نمودیم كه به علت اهمیت دریا و بوی ناشی از این فاضلاب ها حتما باید پیش از بهره برداری از پتروشیمی های فاز ۲ تصفیه خانه فاضلاب دماوند مورد بهره برداری قرار بگیرد.





منبع:

1398/03/23
19:06:09
5.0 / 5
4348
تگهای خبر: آب , آلودگی , ارزیابی , اكوسیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه