لزوم توجه به نقش شهرداری ها در برنامه ریزی های محیط زیستی

لزوم توجه به نقش شهرداری ها در برنامه ریزی های محیط زیستی به گزارش گل سپید یك كارشناس برنامه­ ریزی محیط زیست با تاكید بر لزوم توجه به نقش شهرداری ها در برنامه ریزی های مشاركت محور در مورد محیط زیست اظهار داشت: در كشور ما ایران، شهرداری ها بعنوان متولیان برنامه ریزی شهری باید در برنامه ریزی مشاركت محور مردمی اهتمام ویژه ای داشته باشند.



سید علی علوی نائینی در گفتگو با ایسنا با انتقاد از مغفول ماندن توجه به برنامه ریزی هوشمند مشاركت محور در جهت كاهش اثرات گرمایش زمین توسط شهرداری­های كلان شهرها اظهاركرد: گرمایش جهانی سبب تغییر در رفتار بارش ها، افزایش دما و كاهش میزان منابع آب می شود و از جانب دیگر با ایجاد تغییر در رفتار بارش ها به ایجاد بارش های یكباره در مدت زمان كم و در نهایت وقوع سیلاب منجر می شود.

وی افزود: گرمایش و افزایش دمای زمین سبب ذوب برف های بالادست حوضه های آبریز هم می شود كه این امر تشدید سیلاب­ های شهری را به دنبال دارد.

این فارغ التحصیل كارشناسی ارشد رشته مهندسی سوانح طبیعی دانشكده فنی دانشگاه تهران با بیان این كه پدیده تغییر اقلیم به صورت عمده بر اثر فعالیت های انسانی شامل فعالیت های صنعتی، حمل و نقل، ساخت و سازهای شهری و تغییرات كاربری اراضی اتفاق می­ افتد، اظهار داشت: ازاین رو با عنایت به نقش مردم و به صورت كلی دولت ها در افزایش اثرات ناشی از تغییر اقلیم انتظار می رود، برنامه های جدی در جهت كاهش این اثرات اجرا شود.

علوی نائینی تصریح كرد: آنچه در این امر مهم به نظر می آید، توجه به نقش مشاركتی مردم است ازاین رو به نظر می آید شهرداری ها باید در این خصوص نقش موثر و مهمی ایفا كنند.

این عضو سازمان نظام مهندسی استان تهران افزود: ایجاد همبستگی بیش­تر میان دو حوزه حمل و نقل و آمایش سرزمین، انتخاب هوشمندانه برنامه های سفر، ارتقای فرهنگ پیاده روی، ترویج استراتژی های توسعه پایدار، اعمال سختگیری­ های شدیدتر نسبت به اجرای قانون محدودیت سرعت، توسعه نرم­ افزارهای مسیریاب، ایجاد ساختار شهری مناسب برای تسهیل سفرها و سرمایه گذاری برای تغییر در رفتار سفرها جزو اقدامات مهم حمایتی شهرداری ها در جهت كاهش آلاینده های هوا و در نتیجه مقابله با اثرات سوء تغییر اقلیم برشمرده می­ شوند كه همه این برنامه­ ها به مشاركت زیاد مردمی نیاز دارند.

این عضو انجمن علمی مدیریت بحران ایران اضافه كرد: آن­چه مهم به نظر می آید اهمیت نقش افراد جامعه در جهت دهی به سیاست­ ها و برنامه­ ریزی­های شهری است چون در اعمال سیاست های رفتاری و اجتماعی، مردم بعنوان بازیگران اصلی در جهت دهی به این رفتارها ایفای نقش می كنند همینطور در اعمال سیاست­ های فنی و تكنولوژیك هم اگر حمایت و استقبال مردم نباشد، این سیاست­ ها كه نیازمند پشتوانه های مادی و معنوی دولت و مردم هستند، با شكست رو به رو می­ شوند.

این پژوهشگر دوره دكتری رشته برنامه­ ریزی محیط زیست دانشگاه تهران اضافه كرد: از دیگر اقداماتی كه شهرداری ها باید مد نظر داشته باشند، ایجاد و توسعه سیستم های مدیریت هوشمند شهری است كه با ایجاد این سیستم­ ها تا حد زیادی می توان مصرف سوخت­ های فسیلی و منابع آب را كم كرد.

علوی نائینی خاطرنشان كرد: به نظر می آید شهرداری ها باید در برنامه ریزی های شهری توجه به مدیریت هوشمند شهری با نگرش مشاركتی مردم محور را در اولویت كاری خود قرار دهند و برنامه ریزی هوشمند شهری از منظر اقلیمی را به مثابه یك ابزار پایدار با هدف توسعه اقتصادی و با تاكید بر شهرهای كم كربن و تاب آور اقلیمی در قالب اهداف توسعه پایدار به كار گیرند.




1398/06/21
14:43:47
5.0 / 5
5046
تگهای خبر: آب , آبریز , بارش , بحران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه