كاهش تعداد روزهای غبارخیزی در استان های مختلف كشور

كاهش تعداد روزهای غبارخیزی در استان های مختلف كشور مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار ضمن اشاره به كاهش تعداد روزهای غبارخیزی در استان های مختلف كشور اظهار داشت: از حدود سه سال قبل تا حالا حدود 370 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای مقابله با پدیده گرد و غبار در كشور اختصاص داده شده است.



علی محمد طهماسبی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به کانون های خارجی گرد و غبار اظهار نمود: وسعت کانون های خارجی گرد و غبار ۳۳۰ میلیون هکتار است که سالانه بطور میانگین ۱۵۰ میلیون تن غبارخیزی دارند. ما در نظر داریم تا با همکاری کشورهای همسایه بتوانیم برنامه ای برای مقابله با گرد و غبار در منطقه تدوین نماییم.

وی درباره وضعیت کانون های داخلی گرد و غبار در کشور اشاره کرد: خوشبختانه طی پنج سال اخیر تعداد روزهای غبار خیزی در استان های مختلف کشور کاهش یافته است. برای مثال در اهواز طی سال های گذشته حتی تا ۱۶۰ روز در سال غبار خیزی و هوای آلوده ثبت شده است. برمبنای اطلاعات موجود در سال ۲۰۱۲ در اهواز ۱۲۰ روز غبارآلود داشتیم اما این اطلاعات نشان میدهد که طی سال های ۹۵ تا ۹۸ تعداد روزهای غبارخیز به ترتیب ۷۷، ۸۵، ۷۲ و ۲۰ روز بوده است.

مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار اشاره کرد: علاوه بر بارش های خوب که سبب آبگیری تالاب ها شد، مجموعه ای از اقدامات بیولوژیک و بیومکانیک نیز در کاهش روز آلوده و غبارخیز در استان های مختلف کشور موثر بوده است. طی سه سال اخیر بودجه ای حدود ۳۷۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار اختصاص یافت و با بهره گیری از آن اقدامات مختلفی همچون نهال کاری و بوته کاری، مدیریت روان آب و... انجام شد.

طهماسبی با اعلان اینکه در ۱۲۴ هزار متر مکعب از اراضی کشور لایروبی و راه اندازی و اصلاح مجاری انتقال آب صورت گرفته است، اظهار داشت: در کنار انجام این اقدامات ۱۸۸ ایستگاه پایش و گزارش کیفیت هوا نیز راهبری شده است.

وی همین طور درباره خسارت های اقتصادی ناشی از گرد و غبار توضیح داد: برمبنای مطالعاتی که روی خسارت های ناشی از گرد و غبار بر منابع زیستی و اقتصادی صورت گرفته است، می توان اظهار داشت که کل خسارات اقتصادی گرد و غبار به منابع زیستی و اقتصادی پنج استان مورد مطالعه (خوزستان، خراسان جنوبی، هرمزگان، کرمانشاه و ایلام) برمبنای قیمت های سال ۱۳۹۷، ۵۶ میلیارد و ۳۷ میلیون ریال برآورد شده است.

مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار در آخر اظهار داشت: برمبنای بررسی های انجام شده چنانچه هیچگونه اقدامی برای مهار، کاهش فراوانی و شدت وقوع پدیده گرد و غبار در این استانها صورت نگیرد در یک دوره ۱۰ ساله یعنی تا سال ۱۴۰۶ این استانها در مجموع ۴۲۱ هزار میلیارد ریال از این بابت متحمل خسارت می شوند. از طرف دیگر اگر با انجام اقدامات موثر بتوان تعداد گرد و غبار را تا سطح قابل توجهی کم کرد رفاه اقتصادی جامعه این استانها بیش از ۴۲۱ هزار میلیارد ریال در یک دوره ۱۰ ساله بهبود می یابد.




1399/07/19
20:48:32
5.0 / 5
1764
تگهای خبر: آب , بارش , راه اندازی , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه