معاون امور جنگل سازمان جنگل ها مطرح كرد

هشدار افزایش ارتفاع ۶۰۰ متری ون به سبب گرم شدن زمین

هشدار افزایش ارتفاع ۶۰۰ متری ون به سبب گرم شدن زمین به گزارش گل سپید همدان معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام نمود: درخت «ون» امکان رویش تا 2500 متری سطح دریا را دارد که سطح این ارتفاع در وضعیت فعلی و به سبب گرم شدن زمین 400 تا 600 متر بالا رفته که این مساله یک اعلام هشدار است


عباسعلی نوبخت چهارشنبه ۱۲ خردادماه در جریان بازدید از طرح های جنگل کاری استان همدان، مطرح کرد: گرم شدن زمین سبب افزایش جمعیت و ایجاد آفات و بیماریها می شود و احتمال طغیان این آفات و بیماریها نیز وجود دارد برهمین اساس به دنبال حفظ پوشش گیاهی و سپس احیاء، غنی سازی و توسعه آن هستیم.
وی با اشاره به اقدامات مؤثر این سازمان در حوزه بیابان زدایی، اظهار نمود: ۳۵ هزار هکتار از اراضی بیابانی کشور در سال قبل نهال کاری شده به طوریکه برای اجرای این طرح و توسعه پوشش گیاهی و جنگلی کشور، گونه های با نظر و انتخاب کارشناسان و با هدف حفظ و احیای پوشش گیاهی در مناطق بیابانی کاشته شده است.
نوبخت افزود: سطوح قابل توجهی از مراتع کشور با هدف حفظ و احیای پوشش گیاهی کپه کاری و بذرکاری شده که باتوجه به نوسان و تغییرات اقلیمی، تمامی جمعیت کشور برای حفظ این عرصه ها مسئول هستند.
وی با اعلان اینکه باید به فکر ایجاد صنایع وابسته به چوب باشیم، مطرح کرد: برای پاسخ به نیاز مردم در حوزه زارعت چوب کارهایی انجام شده و سال قبل بیش از ۲۲ هزار هکتار کار زراعت چوب در کشور اجرا شد که سهم استان همدان ۵۵۰ هکتار بود.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید کرد: سازمان جنگلها برنامه مدون و سالیانه ای در ارتباط با حفظ پوشش، احیاء، غنی سازی و توسعه جنگلها بمنظور پیش گیری از بروز لطمه به این عرصه و پوشش گیاهی کشور دارد.
بگفته نوبخت، سال قبل ۳۵ هزار هکتار جنگل کاری در کشور انجام شده که اجرای این طرح امسال نیز به میزان مناسبی ادامه دارد.
وی با اشاره به این که اجرای طرح تنفس جنگل باتوجه به کارکرد غیربازاری آن از واجبات است، اشاره کرد: مطالعات پیرامون طرح جایگزین برای تنفس جنگل در مراحل پایانی قرار دارد و این طرح مطالعاتی امسال برای اجرا نهایی می شود تا به بهترین نحو ممکن کار حفاظت بیولوژیک از جنگلها صورت گیرد.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: سازمان جنگلها امسال موفق شد مطالعه فاز مقدماتی محافظتی جنگلها را نهایی کند تا حفاظت بیولوژیک در جنگل های کشور در قالب این طرح اجرائی شود و مدیریت کارشناسی را پس از گذشت حدود سه سال در جنگل های شمالی کشور شاهد باشیم.
نوبخت با اعلان اینکه برای ۱۰۳ حوزه آبخیز موجود در کشور کار مطالعاتی انجام شده است، اظهار داشت: آبخیزداری، مدیریت جامع حوزه های آبخیز است که در این عرصه ها علاوه بر کارهای مکانیکی و بیومکانیکی، فعالیت بیولوژیک هم دیده می شود.
وی ادامه داد: سطح قابل توجهی از کار توسعه، احیاء و غنی سازی اراضی جنگلی و مرتعی در سه سال قبل از محل اعتبارات آبخیزداری انجام و سال قبل نیز کارهای بیولوژیک زیادی از محل اعتبارات پیش بینی شده صندوق توسعه ملی اجرا شده است.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: منابع طبیعی تنها متعلق به این سازمان نیست بلکه کارکنان این مجموعه حافظان انفال هستند که امید می رود مردم این سازمان را برای حفاظت از این عرصه ها کمک کنند.
بگفته نوبخت، ۸۰ درصد خاک کشور را منابع طبیعی تشکیل می دهد که تعداد نیروها در مقابل این سطح وسیع بسیار اندک است و این سازمان و دیگر نهادهای مسئول برای حفظ انفال شمار زیادی شهید و جانباز را تقدیم کرده اند.
به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، جلسه هم اندیشی پیش گیری از حریق در عرصه های منابع طبیعی با حضور مدیران سازمان جنگلها، یگان حفاظت منابع طبیعی، مدیریت بحران و هیات های کوهنوردی استانهای چهارمحال و بختیاری، همدان و لرستان به مدت دو روز در شهر همدان اجرا شد.




منبع:

1400/03/13
11:46:23
5.0 / 5
1004
تگهای خبر: آب , بحران , جنگل , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه