شناسایی منابع گوناگون آلودگی دریاها

شناسایی منابع گوناگون آلودگی دریاها به گزارش گل سپید مدیر کل دفتر بررسی و مقابله با آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: منابع گوناگون آلودگی دریاهای کشور بصورت جداگانه شناسایی می شوند.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا محمود رضایی در نشست خبری که امروز از سازمان حفاظت محیط زیست بصورت برخط برگزار شد، با تشریح اقدامات دفتر بررسی و مقابله با آلودگی های دریایی اشاره کرد: اقداماتی نظیر پایش منابع آلاینده موثر بر دریا، تهیه بانک اطلاعاتی و انجام مطالعات درباره آلودگی از اقداماتی است که در دستور کار ماست. در پایش آلودگی آب منابع گوناگون آلودگی مانند فلزات سنگین، آلودگی نفتی، پسماند و پساب و آلودگی خاص مورد پایش قرار می گیرد همین طور آلودگی به وجود آمده در بنادر صیادی و مراکز پتروشیمی و پالایشگاه ها مورد بررسی است. نتایج این مطالعات در شناگاه ها بصورت علامت ساحلی قرار می گیرد.

وی با اشاره به مشکل آلودگی خلیج فارس افزود: منطقه خلیج فارس باتوجه به قرارگیری در گسل منطقه خوبی برای استحصال منابع نفتی است اما این بعنوان یک تهدید زیست محیطی شناخته می شود چونکه یکی از اصلی ترین آلودگی ها، آلودگی نفتی است. باتوجه به بسته بودن خلیج فارس معاونت دریایی برای خودپالایی در این خلیج اقدامات خوبی صورت داده است. یکی از این اقدامات انگشت نگاری مواد نفتی است که به وسیله آن منشا آلودگی مشخص می شود.

رضایی درباره آلودگی به وجود آمده توسط لکه های نفتی اظهار داشت: لکه های نفتی ثابت نیستند که بتوان آنها را گزارش داد ولی در صورت مشاهده در اسرع وقت نسبت به نابودی آنها اقدام می شود. آلودگی حاصل از منابع ثابت را پایش و واحدهای آلاینده به ایجاد تصفیه خانه ملزم می شوند.
صید سنتی ترال با شروطی تایید شد
داود میرشکار - مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست - در جریان نشست برخط امروز اظهار داشت: در برخورد با تغییرات اقلیمی، باید تاب آوری محیط زیست دریایی بالا برود.

میرشکار ضمن اشاره به اقدامات دفتر حفاظت از زیست بوم ها و سواحل دریایی اظهار نمود: اطلس زیست بوم های ساحلی به دو زبان فارسی و انگلیسی تهیه شده است و امیدواریم بتوانیم با تامین اعتبارات کافی آنرا به چاپ برسانیم. این اطلس در زمینه زیستگاه ها و زیست بوم ها بعنوان یک سند شناخته خواهد شد.

وی اضافه کرد: پایش در زمینه تنوع زیستی نیز در دستور کار ما قرار دارد و لاک پشت های دریایی یکی از اینگونه ها هستند. پایش آبسنگ ها نیز در بوشهر کامل شده است. امیدواریم برنامه ای برای پایش سایر گونه ها نیز طراحی شود. نتایج این پایش نشان دهنده نقش موثر آبسنگ ها به ویژه آب سنگ های مرجانی در زیست بوم خود است. آب سنگ های مرجانی دومین بیوم پرتولید هستند همین طور شناسنامه جزایر خلیج فارس نیز تهیه شده است. امداد و نجات فک خزری نیز در دستور کار ما قرار دارد.

میرشکار با اشاره به صید ترال افزود: کارگروهی ذیل کارگروه امنیت ملی تشکیل شده که قرار بود دستور العملی برای هر کدام از صیدها شامل کف، میان آبی، صنعتی و سنتی تدوین کند. نظر ما راجع به صید ترال باتوجه به آثار مخرب آن منفی است اما صید سنتی ترال با شروطی تایید شد. دراین زمینه لازم است دستگاه متولی مربوطه که سازمان شیلات است، نظارت کافی را انجام دهد. قانون حفاظت و بهره برداری آبزیان این اختیار را به سازمان شیلات داده تا صید و بهره برداری پایدار داشته باشد.

وی ضمن اشاره به گزارشاتی در خصوص مرگ فک های خزری اظهار داشت: عوامل مرگ و میر فک در سواحل روسیه شناسایی و مرگ و میر اینگونه در باغستان واکاوی شد. اقدامات مشترک با کشور روسیه انجام شده اما کشور اذربایجان پاسخی نداده است.

میرشکار در پایان با تاکید بر لزوم افزایش تاب آوری اکوسیستم های دریایی اظهار نمود: تهدیدات تغییرات اقلیم بیشتر شده است و ما باید روی افزایش تاب آوری اکوسیستم های دریایی بیشتر کار نماییم. ما باید تلاش نماییم تا تهدیدات دیگر به غیر از تغییرات اقلیمی را کاهش دهیم.




منبع:

1400/10/13
10:34:42
5.0 / 5
579
تگهای خبر: آب , آلودگی , اكوسیستم , باغ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه