نامه عضو هئیت رئیسه مجلس به رئیس جمهور؛

مازوت سوزی نیروگاه منتظری فوری متوقف شود

مازوت سوزی نیروگاه منتظری فوری متوقف شود به گزارش گل سپید عضو هیئت رئیسه و نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی در نامه ای به حجت الاسلام ابراهیم رئیسی، توقف فوری مازوت سوزی در نیروگاه شهید منتظری را خواهان شد.



به گزارش گل سپید به نقل از مهر، در متن نامه حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت رئیسه و نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی آمده است:
همانگونه که طی نامه شماره ۱۱۸۹۷۶۲ مورخ ۶.۱۰.۱۴۰۰ و نامه شماره ۱۱۹۹۰۲۳ مورخ ۱۳.۱۰.۱۴۰۰ به استحضار رسید فعالیت نیروگاه حرارتی محمد منتظری با ظرفیت تولید ۱۸۰۰ مگاوات در ساعت واقع در شهرستان شاهین شهر و میمه از مهم ترین منابع آلاینده این شهرستان و شهرهای پیرامون آن بوده و بنابراین با پیگیری های مستمر چندساله با دستور مقامات محترم قضایی استان در سال ۹۳ مسیر مصرف مازوت در نیروگاه یاد شده مسدود گردید.
لیکن در نیمه دوم سالجاری مبحث مصرف مجدد مازوت در نیروگاه های حرارتی مطرح و علیرغم پیگیری های مستمر و عرضه گزارشات کارشناسی از جانب دستگاه ها و سازمان های تخصصی در این عرصه در خصوص شرایط خاص شهرستان های شاهین شهر و میمه، برخوار و اصفهان و سایر مراکز سکونتگاهی پیرامون آن نسبت به سایر مناطق کشور، پس از گذشت بیشتر از هفت سال از زمان پلمب مشعل های مازوت سوز در نیروگاه یاد شده و با وجود تشدید مشکلات و بحران های زیست محیطی و بهداشتی طی سالهای اخیر در سطح شهرستان و استان و علیرغم تصویب قوانین و آیین نامه های اجرایی مختلف (از جمله قانون هوای پاک) متأسفانه در تاریخ ۲۹. ۱۰. ۱۴۰۰ مقارن با روز هوای پاک با دستور، مجوز بازگشایی بیشتر از ۳۰ مشعل مازوت سوز صادر و هم اکنون همزمان با پایداری جو و تشدید آلودگی هوا و قرار گرفتن شاخص کیفی هوا در وضعیت ناسالم برای عموم، نیمی از واحدهای نیروگاه منتظری با مصرف بیشتر از چهار میلیون لیتر مازوت در هر شبانه روز و انتشار بیشتر از ۲۶۰ تن انواع آلاینده های خطرناک در هر شبانه روز، مزید بر علت شده و سبب شرایط نگران کننده تری گردیده است و نارضایتی های را در سطوح مختلف جامعه به دنبال داشته است.
اما با عنایت گزارشات و مکاتبات قبلی و حسب اهمیت مبحث فوق به لحاظ تبعات زیان بار و غیر قابل جبران آن در حوزه سلامت، محیط زیست، مسائل اجتماعی و … خواهشمند است دستور فرمائید:
۱. علل ترک فعل و کوتاهی های وزارت خانه های نفت و نیرو در طول بیشتر از چهار سال در اجرای مواد قانونی هوای پاک (مواد ۱۳ و ۱۸ قانون هوای پاک و همینطور ماده ۲۳ آیین نامه فنی ماده ۲ و آیین نامه اجرایی تبصره سه ماده سه قانون هوای پاک) رسیدگی شود.
۲. با عنایت به آنکه بیشتر از ۷۵ درصد از سهمیه گاز استان (و به همان نسبت مصرف برق استان) در طول سال در ارتباط با بخش صنعت، نیروگاه و پالایشگاه بوده و عملاً در راه تولید ملی و خدمات رسانی به کل کشور می باشد، در مورد سهمیه گاز استان بخصوص در نیمه دوم سال تجدید نظر و به موازات آن اقدام عاجل به عمل آید.
۳. برای برون رفت از وضعیت بحرانی فعلی نسبت به قطع مصرف مازوت در نیروگاه یاد شده فوراً اقدام نمایند.



1400/11/06
21:16:15
5.0 / 5
638
تگهای خبر: آلودگی , بحران , بهداشت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه