تازه ترین گزارش سازمان ملل از تغییرات اقلیم

تازه ترین گزارش سازمان ملل از تغییرات اقلیم به گزارش گل سپید جدید ترین گزارش ˮهیات بین دولتی تغییرات اقلیمی سازمان مللˮ که جامع ترین و تازه ترین ارزیابی دانشمندان در سرتاسر دنیا درباره گرم شدن کره زمین است حاوی این پیام مهم می باشد که ˮشاهراه رسیدن به اهداف اقلیمی از مسیر فاصله گرفتن از تولید انرژی از سوخت فسیلی و روی آوردن به انرژی های تجدیدپذیر می گذرد.ˮ


به گزارش گل سپید به نقل از شبکه خبری بی بی سی، گزارش بسیار مهم این نهاد اقلیمی سازمان ملل منتشر گردید و اخطار داده است که دنیا سه سال بیشتر فرصت ندارد تا برای پیشگیری از فروپاشی اقلیمی، تحولی اساسی در تمام ابعاد زندگی جوامع بشری ایجاد نماید.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در ابتدای عرضه این گزارش اظهار داشت: مقابله با گرمایش "بی سابقه" کره زمین مساله "وعده های توخالی" خیلی از دولت های و شرکتهای بزرگ جهان است. وی خاطرنشان کرد به عبارت ساده آنها دروغ می گویند در صورتی که دنیا به سمت فروپاشی اقلیمی می رود.
این گزارش جامع ترین و تازه ترین ارزیابی دانشمندان در سرتاسر دنیا درباره گرم شدن کره زمین است که هیات بین دولتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل منتشر نموده است.
این گزارش نگه داشتن افزایش دما زیر ۱.۵ درجه، هدف پیمان پاریس، را "دور از دسترس" خواند و حتی زیر ۲ درجه را "چالشی بزرگ" دانست و اخطار داد با روال فعلی، دنیا به سمت ۳.۲ سانتی گراد افزایش دما تا آخر قرن حرکت می کند.
انتشار این گزارش بیشتر از ۴۸ ساعت به علت اختلاف نظر دانشمندان و ۱۹۵ دولت عضو به تاخیر افتاد. مذاکره کنندگان دو هفته مجازی و غیرعلنی مشغول گفتگو برای نهایی کردن متن و خلاصه این گزارش بوده اند.
گزارش های اقلیمی این هیات اهمیت زیادی دارند چون مبنا و چارچوبی را مشخص می کنند که دولت ها برای جلوگیری عوارض ویرانگر گرم شدن کره زمین باید در پیش بگیرند.
بر اساس پیمان پاریس، به جهت اینکه گرمایش زمین آثار مخرب و غیرقابل کنترل نداشته باشد، باید افزایش دما تا سال ۲۰۳۰، در مقایسه با دما قبل از انقلاب صنعتی- کمتر از ۱.۵ درجه سانتی گراد بماند. گزارش سازمان ملل جای تردید باقی نمی گذارد برای رسیدن به این هدف تغییرات بنیادی و سرمایه گذاری عظیم نیاز است.
یکی از نکات دشوار مذاکرات، میزان کمک مالی به کشورهای درحال توسعه بود بنحوی که بتوانند در ساختارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود تغییر و تحول اساسی ای ایجاد کنند که برای کند شدن روند گرمایش زمین ضروری هستند.
برخی ارزیابی ها به این نتیجه رسیده اند برای اجرای تغییرات لازم، بعضی کشورهای درحال توسعه باید سالی حتی چند "تریلیون دلار" خرج کنند، یعنی خیلی بیشتر از آنچه تصور می شد.
سهم ناچیز کشورهای کمتر توسعه یافته در گرمایش هواکشورهای توسعه یافته و ثروتمند که به وعده های مالی خود طبق پیمان پاریس عمل نکرده اند بویژه آمریکا در اینباره اکراه نشان می دهند در صورتی که کشورهایی مثل چین می خواهند این کمک ها دقیقا روشن شود.
همچنین کشورهای درحال توسعه می گویند کشورهای ثروتمند که خود، مهمترین تولیکنندگان گازهای کربنی پس از انقلاب صنعتی بوده اند، حالا با اعمال محدودیت های اقلیمی در عمل، راهی را که خود پیموده اند برای کشورهای دیگر می بندند و آنها را مجبور به پرداخت تاوان گازهای گلخانه ای می کنند که کشورهای ثروتمند در گذشته تولید کرده اند.
گزارش تازه شورای بین دولتی تغییرات اقلیمی بار دیگر بر سهم مهم کشورهای صنعتی در تغییرات اقلیمی تاکید دارد. بر اساس این گزارش سهم ۵۰ کشور کمتر توسعه یافته جهان در تولید گازهای گلخانه ای فقط چهار دهم درصد است.
چطور سریع و وسیع به سمت توقف استفاده از سوخت های فسیلی برویمدر عین حال یکی دیگر از دشواری های گفتگوها این است که دنیا چطور سریع و وسیع به سمت توقف استفاده از سوخت های فسیلی برود.
دانشمندان و فعالان محیط زیست می گویند کنار گذاشتن سوخت های فسیلی مهم ترین راه مقابله با گرمایش زمین است و حواله دادن مشکل به آینده و چاره هایی که فناوری آن فعلاً موجود نیست مثل جذب کربن از هوا، فقط "سرپوش گذاشتن" بر مساله است.
در حالی که روی آوردن به انرژی های تجدیدپذیر و تولید محلی و کوچک انرژی به جای تولید مرکزی انرژی و انتقال به دوردست، از مهم ترین تغییراتی هستند که باید در تمام دنیا با سرعت به اجرا درآیند.
بخش سوم از تازه ترین ارزیابی سرنوشت ساز سازمان مللبنابر گزارش بی بی سی، این بخش سوم از تازه ترین ارزیابی سرنوشت ساز سازمان ملل از گرمایش زمین است و حساس ترین آن، چون به سیاست ها، سرمایه مالی و فناوری هایی می پردازد که برای کاستن قابل ملاحظه از تولید گازهای کربنی لازم است.
قسمت اول گزارش که تابستان سال گذشته منتشر گردید به شواهد علمی پرداخت و به این نتیجه رسید فعالیت بشر سبب تغییراتی در اقلیم شده که در صدها و هزاران سال قبل "بی سابقه" بوده و بعضی از این تغییرات دیگر "گریزناپذیر و برگشت ناپذیر" شده اند.
گزارش دوم که ماه پیش منتشر گردید هم به این نتیجه رسید که ویرانی سیستم آب وهوایی به سرعت و شتاب در جریان است و فقط "شانس اندکی" برای جلوگیری از فروپاشی فاجعه بار اقلیمی مانده است. این گزارش اخطار داد که عوارض گرمایش زمین بدتر و شدیتر از آن است که پیشبینی می شد و اگر افزایش دما به ۲ درجه برسد، خیلی از راهکار ها بیهوده و استقامت اقلیمی ناممکن می شود.
در این گزارش گرم شدن کره زمین عامل افزایش خشکسالی، گرمای شدید، سیل، بالا آمدن آب دریاها و آتشسوزی جنگلها دانسته شد.
نقطه امیدبخش: کاهش سرعت انتشار گازهای گلخانه ایهمچنین بنابر گزارش دویچه وله، شاید مهم ترین نقطه امیدبخش این گزارش را بتوان چنین خلاصه کرد: ما همچنان گازهای گلخانه ای بیشتر و بیشتری تولید می نماییم اما میزان انتشار این گازها در دهه دوم این قرن به نسبت دهه قبل، کندتر شده است.
پژوهشگرانی که در تنظیم گزارش مشارکت داشته اند در عین حال گفته اند این کاهش برای حل بحران تغییرات اقلیمی کافی نیست. آنها اخطار می دهند مسیر حرکت کنونی بشر بگونه ای است که میزان گرمایش زمین تا آخر قرن ۲۱ نسبت به دوران پیشاصنعتی ۳.۲ درجه سانتیگراد بیشتر خواهد بود.
"تغییر تحول آفرین" در هر بخش مورد نیاز استبه گزارش شینهوا، نویسندگان استرالیایی هم طبق گزارش تازه انتشار یافته توسط هیئت بین دولتی تغییر اقلیم (IPCC) به این نتیجه رسیده اند که برای محدود کردن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد، "تغییر تحول آفرین" در هر بخش مورد نیاز است.
به گفته یکی از نویسندگان استرالیایی در گزارش مزبور، راهکارهای مقابله با تغییر اقلیم حالا در دسترس هستند.
وی همینطور اضافه کرد که انرژی خورشیدی و باد، حالا ارزان ترین انواع انرژی در تاریخ هستند چونکه هزینه آنها در دهه گذشته به شدت کاسته شده است.
در سال قبل میلادی (۲۰۲۱)، ۱۰ درصد برق جهان از باد و خورشید تأمین شده و در ترکیب با سایر اشکال انرژی پاک، این رقم به ۳۸ درصد مصرف انرژی جهانی رسیده است.
به گفته کارشناسان استرالیایی، ۱۰ درصد ثروتمندترین خانوارهای جهان همچون خانواده های استرالیایی، حدود ۴۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهانی را می سازند.
بنابر گزارش ایسنا، کارشناسان می گویند: "تغییر تحول آفرین" در هر بخش و منطقه طی چند سال آینده برای رسیدن به کاهش ۴۳ درصدی در انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰ همانطور که در توافقنامه پاریس مشخص شده مورد نیاز است و تغییر تدریجی کافی نیست.



1401/01/17
08:18:16
5.0 / 5
430
تگهای خبر: آب , ارزیابی , باد , بحران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه