موقعیت های محبوس گردشگری آزاد می شود گردشگری شکار درآمدزاست

موقعیت های محبوس گردشگری آزاد می شود گردشگری شکار درآمدزاست

به گزارش گل سپید، رئیس مرکز سرمایه گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: راهبرد اصلی این وزارت خانه آزادسازی فرصتهای محبوس سرمایه گذاری در گردشگری موضوعی است.



به گزارش گل سپید به نقل از مهر، علی اصغر شالبافیان حسین آبادی شامگاه پنجشنبه در دومین رویداد ملی سرمایه گذاری اصفهان (ایزینکس) اظهار داشت: در حوزه گردشگری فرصت هایی وجود دارد که توریست بیشترین تقاضا و درآمد زایی را برای آنها دارد و بیشترین کمک را به جامعه محلی می کند اما به سبب در دسترس نبودن سازوکار، امکان استفاده از آنها فراهم نشده بود.
وی اضافه کرد: این مساله را تحت عنوان آزادسازی موقعیت های محبوس سرمایه گذاری و در چارچوب راهبرد توسعه سرمایه گذاری در گردشگری موضوعی تعریف کرده ایم.
افزود: خیلی از این فرصت ها در حوزه اختیارات مستقیم وزارت میراث فرهنگی نیست و نیازمند همکاری دستگاه هایی مانند سازمان منابع طبیعی، وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت فرودگاه هاست.

گردشگری شکار بالاتر از گردشگری سلامت قرار می گیرد

رئیس مرکز سرمایه گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به انواع گردشگری تصریح کرد: اگر بخواهیم از نظر بیشترین درآمد زایی بگوییم، گردشگری شکار بالاتر از گردشگری پزشکی یا سلامت هم قرار می گیرد.
به گفته شالبافیان، گردشگری پزشکی حدود چهار برابر گردشگری معمول بازدهی دارد اما گردشگری شکار بمراتب از گردشگری پزشکی فرصت بهتر و مزایای بیشتری دارد؛ البته مشروط به این که ملاحظات نظام مند در حوزه حیات وحش رعایت شود.

اساسنامه شرکت های آب اصلاح شد

وی در ادامه به همکاری با وزارت نیرو اشاره نمود و اظهار داشت: از سال ۱۴۰۱ عرصه هایی که در اختیار وزارت نیرو است و قابلیت فعالیت گردشگری دارد، با رعایت ملاحظات زیست محیطی و بدون صدمه به مجاری آب شناسایی شد.
رئیس مرکز سرمایه گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به این که این فرایند نزدیک به سه سال طول کشید، ابراز کرد: سال قبل با پیشنهاد مشترک دو وزارتخانه، اساسنامه شرکت های آب منطقه ای استانها و شرکت مدیریت منابع آب ایران اصلاح و بندی بر اساس امکان جلب مشارکت سرمایه گذاران در حوزه گردشگری در مجاری آبی به آن اضافه گردید.
شالبافیان اضافه کرد: چون اساسنامه شرکت های دولتی بود، موضوع در شورای عالی آب و کمیسیون های دولت بررسی و ابلاغ گردید. درنتیجه، دو وزیر نیرو و گردشگری بصورت رسمی پروژه هایی را در این عرصه از سطح ملی رونمایی کردند؛ فرصت هایی که سال ها مغفول مانده بود.

اصلاح آئین نامه طبیعت گردی و هماهنگی دستگاه ها

رئیس مرکز سرمایه گذاری وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: آئین نامه طبیعت گردی مصوب دولت نیز با تأکید بر تقویت سرمایه گذاری و حضور دستگاه هایی مانند میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، محیط زیست، صمت و سازمان زمین شناسی تغییر یافت.
شالبافبان تصریح کرد: یکی از نکات مهم، پیشگیری از بارگذاری مغایر با الزامات زیست محیطی در سایت اصلی پارک ها و مناطق حساس است تا سرمایه گذار سردرگم نشود و کارها با هماهنگی دستگاه متولی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: منافع اقتصادی باید به دستگاه واگذارکننده برسد تا صرف تقویت منابع طبیعی و پایش شود و سرمایه گذار نیز بتواند از مشوق های گردشگری و حامل های انرژی بهره مند شود. این هماهنگی در چارچوب مصوبات مشترک پیگیری شده است.
رئیس مرکز سرمایه گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نمونه های اجرایی اشاره نمود و اظهار داشت: در استان مازندران با همکاری سازمان منابع طبیعی الگویی اجرا شد که در جنگل متراکم، حدود یکصد واحد هتل کپسولی در سطح هتل چهارستاره بدون قطع حتی یک درخت راه اندازی شد.
به گفته وی، استان یزد نیز در این عرصه پیشرو است و فاصله قابل ملاحظه ای با خیلی از استانها دارد.
شالبافیان با اشاره به قرق های پیشنهادی عنوان شده در نشست، اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی در صورت رفع دغدغه های حفاظتی برای همکاری آمادگی دارد و تهیه دفترچه طرح های سرمایه گذاری برای این عرصه ها باید پیگیری شود.

ارائه مشوق های خرد برای مهار متغیرهای کلان

رئیس مرکز سرمایه گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: هدف آن است که با متغیرهای اقتصادی خرد، قسمتی از آثار متغیرهای کلان مانند تورم و کاهش ارزش پول ملی مهار شود.
شالبافیان با اعلان اینکه پویش معافیت عوارض ساخت برای پروژه های گردشگری از تهران شروع شد و الان ۸۳ شهر به آن پیوسته، افزود: تسهیل تغییر کاربری زمینهای ماده ۵ برای گردشگری نیز فضا را تغییر داده و نشست های سرمایه گذاری استانی بصورت مستمر در مازندران، فارس و سایر استانها برگزار می گردد تا فضای سرمایه گذاری گردشگری با کاهش هزینه های بیهوده و روان سازی فرآیندهای اداری بهبود یابد.

صدور مجوزهای بی نام راه حذف بوروکراسی است

وی با اشاره به تغییرات دو سال اخیر اظهار داشت: تا دو سال پیش زیرساخت ضروری جهت مشارکت و جذب سرمایه گذار فراهم نبود و هر قراردادی که بسته می شد با چالش مواجه می شد؛ چون قراردادهای قبلی از نظر اقتصادی توجیه پذیر نبود و امکان بازبینی پارامترهای اقتصادی به آسانی وجود نداشت.
رئیس مرکز سرمایه گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: با استناد به آئین نامه مشارکت عمومی-خصوصی که بطورکامل حامی سرمایه گذار است، امکان بازنگری چندباره ارقام و سایر مفاد برقرار شد.
شالبافیان اضافه کرد: اتفاق مهم دیگر، مجوز بی نام گردشگریست. از نظر من مجوز بی نام گردشگری راه کاهش و حذف بوروکراسی است و بخش زیادی از وقتم صرف پیگیری تصویب این مجوز در استانهای مختلف می شود.
وی اشاره کرد: مجوز بی نام به این معناست که همه دستگاههای مرتبط در استان، قبل از حضور سرمایه گذار به توافق می رسند تا موانع برطرف شود و اعطای مجوز سریع و موفق انجام گیرد.
به گزارش گل سپید به نقل از مهر، دومین رویداد ملی سرمایه گذاری اصفهان (ایزینکس) که ۲۹ و ۳۰ مهرماه درحال برگزاری است عصر امروز پنجشنبه با هدف بررسی ریز برنامه های محیط زیست و گردشگری با حضور معاون وزیر میراث فرهنگی، معاون دفتر مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، معاون اقتصادی استاندار اصفهان و شماری از دوست داران به سرمایه گذاری در حوزه طرح های گردشگری و محیط زیست در اتاق بازرگانی انجام شد.

منبع:

1405/08/02
08:08:10
5.0 / 5
5
تگهای خبر: آب , اقتصاد , اقتصادی , پارک
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل سپید در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه ؛ گل سپید، زیبایی را به خانه خود بیاورید. گل ها و گیاهان با قیمت ارزان