ال نینو رنگ اقیانوس آرام را تغییر داد
گل سپید: داده های ماهواره ای ناسا از آبی تر شدن بخشهایی از اقیانوس آرام در پی گرم شدن آب ها و کاهش جمعیت فیتوپلانکتون ها حکایت دارند؛ تغییری که می تواند زنجیره غذایی دریایی و صنعت ماهیگیری را تحت تأثیر قرار دهد.
به گزارش گل سپید به نقل از خبر آنلاین و برپایه گزارش زومیت، تصاویر ماهواره ای نشان می دهند که با تشدید پدیده ال نینو در سال ۲۰۲۶، نوار فیتوپلانکتون های سبزرنگ در امتداد استوای اقیانوس آرام، خصوصاً در بخش های مرکزی و غربی، ضعیف تر شده است.
فیتوپلانکتون ها جانداران میکروسکوپی فتوسنتزکننده ای هستند که علاوه بر اهمیت بالای در تولید مواد غذایی در اقیانوس، پایه زنجیره غذایی خیلی از موجودات دریایی را می سازند. گرم شدن آب ها و کاهش بالاآمدگی آب های غنی از مواد مغذی از اعماق اقیانوس، شرایط رشد این جانداران را نامساعد کرده است.
ابزار سنجش رنگ اقیانوس روی ماهواره «پی ای سی ای» ناسا با اندازه گیری طول موج های مرئی نور، تغییرات جمعیت فیتوپلانکتون ها را رصد می کند. کاهش این جانداران می تواند زنجیره غذایی دریایی را مختل کند و بر صنعت ماهیگیری هم اثر بگذارد؛ چونکه برخی ماهی ها، همچون تُن و آنچوی، در پی تغییر شرایط آب به مناطق خنک تر مهاجرت می کنند.
ال نینو با گرم کردن آب های بخش استوایی اقیانوس آرام شکل می گیرد و می تواند الگوهای آب وهوایی در مناطق مختلف جهان را تغییر دهد. به گزارش زومیت، ال نینوی کنونی امکان دارد به یکی از شدیدترین رویدادهای ثبت شده تبدیل گردد.
منبع: گل سپید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل سپید در مورد این مطلب