معاون سازمان حفاظت محیط زیست:
دولت به عدم رفع مشكلات محیط زیست بدون مشاركت مردم باور دارد
گل سپید: تهران - معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره اینكه میزان مشاركت مدنی یكی از مهمترین شاخص های توسعه یافتگی است اظهار داشت: دولت باور دارد رفع مشكلات محیط زیست بدون مشاركت مردم ممكن نیست.
به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، كاوه مدنی در اولین كارگاه مشورتی مدیریت مشاركت محور پسماند اضافه كرد: یكی از شاخص های مهم توسعه یافتگی در یك منطقه، كشور یا جامعه محلی، میزان مشاركت مدنی در آن منطقه و كشور است. ازاین رو حتی اگر عملكرد دولت و حاكمیت در بهبود محیط زیست ضعیف باشد، جامعه مدنی نباید نا امید شود و باید خویش را مكلف به پیشگیری از تخریب محیط زیست بداند.
وی اظهار نمود: حتی اگر عملكرد دولت و حاكمیت در بهبود محیط زیست ضعیف باشد، جامعه مدنی نباید نا امید شود و باید باور داشته باشد كه اگر تخریبی در محیط زیست رخ دهد، جبران آن بسیار دشوار است و از همین رو مكلف به پیشگیری از تخریب محیط زیست است.
مدنی با اشاره به مزایای طبیعی و ارزش های زیست محیطی و اكوسیستمی استان گیلان، اظهار نمود: اگر امروز گیلان با تمامی موهبت های طبیعی و زیست محیطی، درگیر معضلات بسیار جدی محیط زیستی همچون پسماند است، شاید به علت آن باشد كه فراموش كردیم، زیبایی ها هم بدون مراقبت و مسئولیت پذیری، قابل تخریب هستند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری اینكه پسماند یكی از معضلات مهم محیط زیستی در كشور بخصوص در استان های شمالی است، تصریح كرد: باور دارم حتی اگر دولتمردان هم هیچ فكر و اقدامی برای رفع معضل پسماند در كشور و استان گیلان نداشته باشند كه البته اینطور نیست، مردم گیلان باید با مشاركت خود برای رفع این چالش مهم گام بردارند و البته شكل گیری اولین كارگاه مشورتی مدیریت مشاركت محور پسماند كشور در استان، می تواند نوید بخش همین نگاه و عزم مردم باشد.
وی با اشاره به اینكه پسماند از اولین اولویت های تمركزی برنامه های معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست است، اظهار نمود: یكی از مهمترین دلایل این اولویت بخشی به مبحث پسماند، نقش و جایگاه موثر و مهم مشاركت مردم و تصمیم ها و عملكردهای روزمره و لحظه ای آن ها در مدیریت این معضل است.
مدنی با تاكید بر لزوم تقویت مطالبه گری در مردم برای اثرگذاری در حوزه پسماند، خاطرنشان كرد: فارغ از نحوه عملكرد مدیران و مسئولان در حوزه پسماند همچون نحوه جمع آوری و بازیافت پسماند، اصلاح رفتارهای ما و نهادینه شدن اقداماتی همچون تفكیك زباله از مبدا یا كاهش تولید پسماند در افراد جامعه، تاثیری بزرگ در رفع چالش پسماند دارد.
وی اشاره ای هم به جایگاه سوم شهر رشت در توریسم پذیری كشور داشت و اضافه كرد: باآنكه بخشی از معضل پسماند استان های شمالی ناشی از رفتارهای نادرست توریسم ها در این استان ها است اما بازگشت و احیای سنت ها و رفتارهای محلی و بومی صحیح در حوزه پسماند می تواند در رفتار توریسم ها یا میهمانان هم تاثیر گذار باشد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز خرسندی از فعالیت های محیط زیستی اعضای شورای شهر گیلان، اظهار نمود: نباید فراموش نماییم كه توسعه و سرمایه گذاری اگر همراه و همگام با آموزش، فرهنگ سازی و اخلاق نباشد و غفلت از این اصول در مسیر توسعه، می تواند منجر به تخریب ها و چالش های محیط زیستی بسیاری شود كه جبران آن بسیار دشوار و زمان بر است و حتی می تواند چند نسل از جامعه ای را درگیر كند.
مدنی با ابراز خرسندی از نگاه و فهم دولت در حوزه محیط زیست و باور به لزوم مشاركت مردم برای رفع چالش های محیط زیستی كشور، اظهار داشت: یكی از شاخص های مهم توسعه یافتگی در یك منطقه، كشور یا جامعه محلی، میزان مشاركت مدنی در آن منطقه و كشور است و ازاین رو هیچگاه نباید از مسئولیت مدنی خود در توسعه پایدار منطقه و كشور غافل شویم.
علمی 9014**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب