ماهی قرمز میهمان همیشگی سفره های هفت سین

ماهی قرمز میهمان همیشگی سفره های هفت سین گل سپید: سنندج - ماهی های گُلی قرمز چندین روز پیش از فرا رسیدن عید نوروز بعنوان میهمانان همیشگی و جدا نشدنی سفره های هفت سین وارد بازار استان كردستان شده و در گوشه و كنار خیابان ها و مراكز خرید خودنمایی می كنند.


به گزارش گل سپید به نقل از ایرنا، در ایام پایانی سال خریدهای نوروزی مردم در بیشتر شهرهای استان كردستان همچون سایر شهرهای كشورمان افزایش چشمگیری یافته و بازارها مملو از خریدارانی است كه می خواهند نوروزی متفاوت از روزهای دیگر سال داشته باشند.
مغازه های البسه و پوشاك، خواربار فروشی ها و میوه فروشان كردستانی تازه ترین خریدهای خویش را برای بازدید خریداران در ویترین ها و محل هایی كه در دید مشتری باشد، قرار داده اند و هر یك به شكلی تلاش در جلب نظر مشتریان دارند.
در این میان مغازه ها و دكه های فروش ماهی های قرمز (گلی) كه از مدتی قبل فعالیت خویش را شروع كردند این روزها در اوج فروش و داغی بازار هستند.
در كنار سطل ها و شیشه های بزرگ و آكواریوم های مكعبی كه از ماهی های رنگارنگ و در اندازه مختلف پر شده اند، بساط سفره هفت سین هم به فروش می رسد و شهروندان در كنار پرسیدن قیمت و توقف های كوتاه در كنار این مغازه ها، ماهی سفره های هفت سین خویش را می خرند و با خود به منزل می برند.
در كنار فروش ماهی گُلی برخی فروشندگان سبزه های از جوانه در آمده گندم، عدس و نخود و برخی گونه های جانوری را هم می فروشند.
ماهی قرمز در ایران با نام ماهی 'طلایی، قرمز، شب عید و گلدفیش' شناخته شده و با نام علمی 'آراتوس كاراسیوس' با نژادهای مختلف و رنگ های متنوع در مراكز تكثیر و پرورش كشور تولید می گردد.
توجه به اندازه غذای ماهی، كنار گذاشتن آب به مدت 24 ساعت به منظور خروج كلر در هنگام تعویض آب ماهی و استفاده از یك سوم از آب قدیمی همچون مراقبت های لازم برای نگهداری ماهی قرمز در خانه است.
مدیر برنامه های بهداشت و بهبود تغذیه در مراكز جمعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی پیشتر اظهار داشته بود: ماهی های قرمز ممكن است عصبی یا بیمار باشند، مهمترین راه شناخت این ماهی ها چرخش مكرر ماهی داخل تنگ و دیگر ظروف نگهداری است.
رضا عزتیان اضافه كرد: در خرید ماهی قرمز باید به یكسری نكات توجه كرد، شكسته شدن یا تاخوردن بال های ماهی، شنای نامتعادل، بیرون زدگی چشم ها، تشكیل گلوله های پنبه ای اطراف دهان، دم یا بال ها و سفیدك زدن جداره پوست از اعلام بیماری ماهی های قرمز است كه از خرید آنان باید اجتناب كرد.
وی اظهار داشت: ماهی های قرمز را می توان همانند خیلی از حیوانات اهلی با رعایت مسائل بهداشتی در منزل نگهداری كرد اما مردم باید پیش از خرید بابد به سفارش های بهداشتی برای جلوگیری از انتقال هر گونه بیماری پوستی توجه نمایند.
سرپرست اداره كل حفاظت محیط زیست استان كردستان می گوید: هر گونه خرید و فروش گونه های حیات وحش طبق قانون ممنوع و پیگیری قانونی دارد.
كورش زارعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار نمود: با عنایت به نزدیك شدن به روزهای پایانی سال و عید نوروز، عده ای فرصت طلب و سودجو در بعضی مناطق اقدام به خرید و فروش غیرمجاز گونه های جانوری مانند مار، سمندر و لاك پشت در كنار ماهی قرمز می كنند.
وی اضافه كرد: خرید و فروش گونه های حیات وحش برپایه مواد 7 و 10 قانون شكار و صید ممنوع می باشد و انجام این كار علاوه بر جدا كردن این گونه های جانوری از زیستگاه های طبیعی محل زندگی شان و برهم زدن تعادل چرخه حیات طبیعی آنها، در نهایت منجر به انقراض این گونه های پرارزش می گردد.
زارعی از شهروندان خواست از خرید جانواران وحشی خودداری كنند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف، مراتب را به سامانه تلفنی 1540 و یا ادارات محیط زیست اطلاع دهند.
وی اظهار داشت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست این اداره كل در این ایام به گشت و نظارت مستمر بر مراكز خرید و فروش ماهی قرمز و پرنده فروشی های استان اقدام خواهند كرد و درصورت مشاهده تخلف، ضمن ضبط جانوران وحشی و رها سازی آنها در طبیعت، با افراد خاطی و سودجو برپایه قوانین و مقررات برخورد خواهند كرد.

**تولید سالانه یك میلیون بچه ماهی تزئینی (آكواریومی)
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد كشاورزی كردستان اظهار داشت: سالانه بیش از یك میلیون قطعه ماهی تزئینی (آكواریومی) در مزارع پرورشی این استان تولید می گردد.
رحمانی میرزایی اضافه كرد: با عنایت به نیاز آبی كم و امكان تولید در فضای كوچك این شیوه تولید، با استقبال خوب روبرو شده و گسترش زندگی آپارتمان نشینی بازار فروش را برای ماهی های زنیتی مهیا كرده است.
وی افزود: هم اكنون پنج مركز تولید ماهی های زینتی در شهرستان های سنندج، سقز، كامیاران، بیجار و قروه دایر شده و به ازای تولید هر 30 هزار قطعه ماهی زینتی یك شغل تولید می گردد.

**ماهی قرمز را در در منابع آبی رهاسازی نكنید
برخی شهروندان بعد از مدتی از نگهداری ماهی های قرمز نوروزی را در منابع آبی رهاسازی می كنند كه این امر می تواند به جای كمك به محیط زیست به آن زیان برساند.
مسئول روابط عمومی اداره كل محیط زیست كردستان اظهار داشت: ماهی های قرمز یا كاراس، گونه های غیر بومی منطقه ما هستند و رها سازی آنها در منابع آبی و رودخانه ها سبب تبدیل شدن آنها به گونه غالب در این منابع می گردد.
محمد حقمرادی اضافه كرد: احتمال دارد این نوع ماهی ها انگل ها و انواع بیماری ها را با خود به همراه داشته باشند كه در صورت رهاسازی در منابع آبی سبب آلوده سازی این منابع و حتی مرگ و میر سایر ماهی ها می شوند.
وی از شهروندان خواست در صورت تمایل به رهاسازی ماهی های كاراس، این كار را در استخرها و یا حوضچه هایی كه ارتباطی با رودخانه ها و سدها ندارد، انجام دهند.
عید باستانی نوروز و آیین های زیبایی این عید در راه می باشد و آمدن یك ماهی قرمز و سبدی كوچك از سبزه بهاری، شور و نشاطی دوباره به محیط گرم خانواده می بخشد، پس بیاید پیش از تحویل سال و آیین نوروز دل ها خویش را برای خانه تكانی های نوروزی آماده كرده و با فراموش كردن غم ها و غصه ها به استقبال سال نو برویم.
3020/9102


1396/12/29
16:40:54
5.0 / 5
4888
تگهای خبر: آب , بهداشت , فروش , گونه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه