پرسش های بی پاسخ درباره صدور مجوز شكار پرنده در تهران

پرسش های بی پاسخ درباره صدور مجوز شكار پرنده در تهران به گزارش گل سپید صدور پروانه های شكار پرنده در استان تهران در حالی تا آخر دی ادامه دارد كه هنوز آمار دقیقی درباره تعداد مجوزهای صادر و نحوه نظارت بر این پروانه ها منتشر نشده است.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، برپایه اعلام سازمان حفاظت محیط زیست صدور پروانه های شكار پرنده در استان تهران از ۱۵ آبان ماه شروع شده و مقرر است كه تا ۱۵ دی ماه برای پرندگان خشك زی و تا آخر دی ماه برای پرندگان آبزی ادامه یابد.

كیومرث كلانتری - مدیر كل حفاظت محیط زیست استان تهران - در گفت و گو با ایسنا درباره چرایی صدور مجوز شكار پرنده ها در استان تهران اظهار كرده بود: مجوزهای صادر شده محدودیت زمانی، مكانی و گونه ای دارد همینطور بیشترین زمان مجوز شكار پرنده در استان تهران دو ماه و فقط برای روزهای پنجشنبه و جمعه است.

او همینطور اظهار داشته بود: غریزه شكارچی باید ارضا شود. شكارچی طبیعت دوست قانونی، قانون ها را رعایت می كند.

محمد كرمی - رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران- هم دراین باره به ایسنا اظهار داشته بود: آمار دقیقی از پرندگان استان تهران در دسترس نیست و با عنایت به ظرفیت این محدوده تمام افرادی كه مجوز گرفته اند موفق به شكار نمی شوند.

صدور پروانه های شكار پرنده كه از اوایل دهه ۹۰ متوقف شده بود، در حالی به صورت چراغ خاموش و بدون انتشار اطلاعیه شروع شد كه از همان ابتدا با واكنش تعدادی از اساتید و كارشناسان محیط زیست مواجه شد.

در دنیا سازمان های متولی محیط زیست زمانی مبادرت به صدور یا عدم صدور مجوز شكار می كنند كه سال ها روی گونه ای خاص و در منطقه ای خاص مطالعه و بررسی نمایند ولی در كشور ما برای پنج سال مجوز شكار پرنده در استان تهران صادر نمی كنند كه اصلا معلوم نیست چرا و این كار دلیل علمی ندارد ولی پس از پنج سال اعلام می كنند كه چون شكارچیان می خواهند شكار كنند و ما باید عطش آنها را كم نماییم، مجوز شكار می دهیم. این ها صحبت ها علیرضا هاشمی - كارشناس حوزه حیات وحش و تنوع زیستی - است.

او همینطور اظهار كرده بود: سازمان حفاظت محیط زیست بعد از ۱۰ سال تلاش مردمی هنوز نتوانسته جلوی شكار ۵۰۰ تا یك میلیون پرنده در محدوده «فریدون كنار» را بگیرد و آن منطقه را كنترل كند. حالا چه طور می تواند ۲۰۰۰ پروانه شكار را كنترل كند و اصلا بر مبنای چه برآوردی به این نتیجه رسیده اند كه باید این تعداد پروانه شكار صادر كنند و آیا این تعداد پرنده در استان تهران وجود دارد؟

اسماعیل كهرم - از اساتید پیشكسوت حوزه محیط زیست - هم با اشاره به این كه صدور مجوز شكار پرنده بر خلاف نظر كارشناسی سازمان دامپزشكی بوده است، تصریح كرده بود: سازمان حفاظت محیط زیست، برخلاف نظر سازمان دامپزشكی، جواز شكار پرنده صادر كرده است چون این دامپزشكی اعلام نموده بود كه به علت «آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان» نباید تا آخر اسفند امسال مجوز شكار پرنده صادر شود.

اما حالا بعد از گذشت حدود یك ماه از صدور مجوزهای شكار پرنده در استان تهران، با وجود تمام انتقادات و نگرانی های برخی كارشناسان و رسانه ها انتظار می رود سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به آمار مجوزهای صادر شده و درآمدهای آن شفاف سازی كند و به ابهامات و سوالات مطروحه درباره نحوه نظارت بر مجوزها و محدوده های شكار شكارچیان پاسخ گوید. هرچند پیگیری خبرنگار ایسنا از مسئولان اداره مربوط تا لحظه ارسال خبر بی پاسخ ماند اما خبرگزاری دانشجویان ایران آماده است كه پاسخ احتمالی مسئولان ذیربط را درباره این سوالات و ابهامات منتشر كند.



1397/10/09
14:31:57
5.0 / 5
5002
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه