طرح سردهنه سازی رودخانه نازلو 70 درصد پیشرفت فیزیكی دارد
گل سپید: رییس اداره منابع آب نوشین شهر و انزل با اشاره به پیشرفت 70 درصدی سردهنه سازی، اصلاح و بازسازی دریچه های آبگیر رودخانه نازلو (شهید كشتگر)، اظهار داشت: با بهره برداری كامل از این طرح ضمن تامین آب برای سه هزار هكتار از اراضی كشاورزی، در برداشت آب باز صرفه جویی میگردد.
مهندس علی احمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینكه اعتبار مصوب برای این طرح 100 میلیارد ریال است، اضافه كرد: تابحال متناسب با پیشرفت فیزیكی طرح و نزدیك به 70 میلیارد ریال اعتبار جذب شده است و مشكلی در تامین اعتبار آن وجود ندارد.
وی افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده در صورت مساعد بودن آب و هوا این طرح در فروردین سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
احمدی همین طور با تاكید بر وضعیت فعلی دشت و دریاچه ارومیه، بر ضرورت حفاظت از منابع آبی اشاره و اعلام نمود كه تمامی موتور پمپ ها و ادوات غیرمجاز برداشت آب در سال آبی جاری توقیف شده و به مراجع قضایی ارجاع گردیده است.
وی افزود: این اداره درباب پیشگیری از توسعه اراضی دیمی به آبی طی سال جاری بیشتر از 24 قطعه اراضی دیمی را شناسایی كرده و جهت اقدامات بعدی به ارگان های ذیربط ارجاع داده است.
رییس اداره منابع آب نوشین شهر و انزل از لایروبی بیشتر از 174 كیلومتر از انهار نازلو در سال آبی جاری آگاهی داد و اظهار داشت: 19 كیلومتر از این رودخانه لایروبی شده و هدر رفت آب به حداقل رسیده است تا بیشترین آب به پیكره دریاچه ارومیه وارد شود؛ همین اقدامات موثر سبب شده تا پارسال با وجود كمبود ذخیره برفی، 113 میلیون مترمكعب آب از راه رودخانه نازلو به پیكره دریاچه ارومیه وارد شود.
وی اضافه كرد: همین طور مسیل های بخش انزل به طول 4.6 كیلومتر لایروبی شده و سیلاب های جاری به صورت مستقیم به سمت پیكره دریاچه ارومیه هدایت شده است.
احمدی با تاكید بر اینكه راه اندازی آب بند به معنای پیشگیری از آبیاری اراضی كشاروزی نیست، بیان كرد: هدف اصلی از راه اندازی آب بند صرفه جویی در مصرف آب با توزیع بهینه و به موقع آن است.
به گزارش گل سپید به نقل از ایرنا، 70 درصد رودخانه نازلو از كشور تركیه سرچشمه می گیرد؛ دریاچه ارومیه در چارچوب طرح های ستاد احیا مقرر است ظرف مدت 10 سال به تراز اكولوژیك خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 آغاز به خشك شدن كرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشك شد.
3214/3072
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب