نجات شمشادهای هیركانی در دستور كار سازمان های محیط زیست و جنگل ها

نجات شمشادهای هیركانی در دستور كار سازمان های محیط زیست و جنگل ها به گزارش گل سپید میزان پیشرفت برنامه نجات شمشادهای هیركانی با حضور معاونان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور بررسی گردید.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا در جلسه مشورتی كه با حضور حمید ظهرابی - معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و افراسیابی - معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور - برگزار شد، به علت همجواری رویشگاه های تحت مدیریت دو سازمان، بر لزوم اقدامات اجرایی مشترك و هم راستا برای كنترل موثرتر آفات شمشاد هیركانی تاكید گردید.

بر اساس مصوبات این جلسه، تشكیل كارگروه ستادی ویژه منابع طبیعی و محیط زیست جهت بررسی معضلات و مشكلات این گونه همچون آفات و بیماری های گیاهی، تخریب و تصرف اراضی، حریق و... در اولویت قرار گرفت. علاوه بر این مقرر شد تا به منظور تسریع مقابله با آفات شمشاد، تهیه نقشه های پراكنش و پهنه بندی شمشاد در جنگل های هیركانی در دستور كار ادارات كل حفاظت محیط زیست استان های شمالی قرار گیرد و به منظور همكاری و استفاده از پتانسیل علمی و اجرایی، نمایندگان ادارات كل منابع طبیعی استان ها هم در كارگروه های استانی حضور داشته باشند همینطور با عنایت به اینكه مقابله موثر با آفت شب پره شمشادی مستلزم همكاری دستگاه های مختلف بخصوص در سطح استانی است، در این نشست مقرر شد كارگروه ویژه ای به این منظور تشكیل گردد.

در این نشست نمایندگان ادارات كل حفاظت محیط زیست استان های گیلان، مازندران و گلستان گزارش های مختصری از وضعیت رویشگاه های شمشاد در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست عرضه كردند همینطور مسؤلان و نمایندگان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری هم در مورد فعالیت های صورت گرفته برای كنترل و مهار آفات موجود در كشور و برنامه های در دست اجرای این سازمان گزارشی را عرضه دادند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، شمشاد هیركانی با نام علمی Buxus hycana Poark درختی همیشه سبز و بومی جنگل های هیركانی در شمال ایران است كه بر مبنای منابع موجود در كشور، یكی از گونه های گیاهی در معرض خطر انقراض كشور معرفی شده است. طی سال های اخیر بیماری با عنوان بلایت یا سوختگی شمشاد كه توسط قارچ Cylindrocladium buxicola ایجاد می شود همینطور آفت شب پره شمشاد با نام Cydalima perspectalis سبب آلودگی این گونه شده است و تعداد زیادی از پایه های این گیاه پرارزش را در جنگل های هیركانی در معرض نابودی قرار داده است.





منبع:

1398/06/06
13:57:49
5.0 / 5
4408
تگهای خبر: آب , آلودگی , جنگل , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه