مدیر كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تاكیدكرد

ترمیم آهسته لایه ازن

ترمیم آهسته لایه ازن به گزارش گل سپید مدیر كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران اظهار داشت: خوشبختانه با گذشت سه دهه پایش و مطالعه پژوهشگران روی لایه ازن مشخص شده است كه حفره بزرگ بالای قطب جنوب حالا در وضعیت مناسب تری قرار گرفته و بررسی سال های اخیر دانشمندان بیان كننده بهبود و ترمیم آهسته لایه ازن است.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا شینا انصاری با اعلان اینکه امروز مصادف با ۱۶ سپتامبر و روز جهانی حفاظت از ازن بهانه ایست برای بیان آنچه که منجر به تخریب لایه "اُزن" شده است، اظهار داشت: حیات روی زمین وابسته به لایه ازن است. تخریب لایه ازن مسیر تابش مستقیم پرتوهای فرابنفش خورشید به سطح زمین را باز می کند که این امر آثار مخرب فراوانی را به همراه دارد و انواع بیماری ها همچون سرطان پوست، آب مروارید، تحریک و تخریب سیستم ایمنی بدن، توقف رشد گیاهان و آثار نامطلوب بر روی جانوران را منجر می شود.

وی اضافه کرد: در سال ۱۹۸۵ دانشمندان به صراحت اعلام نمودند که در صورت تداوم این وضعیت، تا سال ۲۰۵۰ لایه ازن به طورکامل نابود می شود. این رخداد دنیا را بر آن داشت تا فکری به حال ترمیم و نگهداشت این سپر حفاظتی کند بطوری که ۲۸ کشور در شهر وین اتریش گرد هم آمدند و با استناد به یافته های دانشمندان، مفاد معاهده ای را تدوین کردند که «کنوانسیون وین برای حفاظت از لایه ازن» نامیده شد.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار افزود: در همین راستا سازمان ملل در سال ۱۹۸۷ توافق نامه ای به نام پروتکل مونترال تدوین کرد که در این توافق نامه تولید، فروش و استفاده CFC ها ممنوع شده است همین طور بعد از این توافق نامه اتحادیه اروپا نیز توافق نامه دیگری به مونترال افزود که علاوه بر ممنوعیت استفاده از CFC ها ترکیبات دیگر مخرب لایه ازن افزوده شدند.

انصاری اشاره کرد: خوشبختانه با گذشت سه دهه پایش و مطالعه پژوهشگران روی لایه ازن مشخص شده است که حفره بزرگ بالای قطب جنوب حالا در وضعیت مناسب تری قرار گرفته و بررسی سال های اخیر دانشمندان بیان کننده بهبود و ترمیم آهسته لایه ازن است. هرچند به صورت کامل این نگرانی برطرف نشده است. این امر در حقیقت حاصل همکاری فراگیر کشورهای جهان و اقداماتی است که در قالب قواعد علمی و فنی پروتکل مونترال برای کاهش گازهای مخرب لایه ازن انجام شده است.

وی در ادامه اظهار داشت: بر طبق «اصلاحیه کیگالی» پروتکل مونترال حذف تدریجی استفاده از گازهایی با اثرات گلخانه ای مانند «هیدروفلوروکربن ها» (HCFC) همچون گازهای مبرد همچون “R-۲۲” و “R-۱۴۱b” تا سال ۲۰۳۰ میلادی مطرح است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، انصاری معتقد می باشد در روز جهانی حفاظت از لایه ازن همزمان با سی و سومین سالگرد پروتکل مونترال می توان این معاهده بین المللی با مشارکت ۱۹۷ کشور جهان را نمونه ای از همکاریهای موفق محیط زیستی درسطح جهان دانست و به امکان همراهی و مسئولیت پذیری جامعه جهانی برای غلبه بر مشکلات بزرگ زیست محیطی پیش روی بشر همچون گرمایش زمین امیدوار بود.





منبع:

1399/06/27
19:21:54
5.0 / 5
2195
تگهای خبر: آب , خورشید , دانش , زیست محیطی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه