معاون سازمان محیط زیست:
ورود حق آبه باید برمبنای نیازهای تالاب بین المللی هامون باشد
به گزارش گل سپید معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: ورود حق آبه از محل چاه نیمه ها باید برمبنای برنامه ای دقیق، مدون و برمبنای نیازهای تالاب برنامه ریزی و صورت گیرد.
به گزارش گل سپید به نقل از روابط عمومی محیط زیست سیستان و بلوچستان، احمدرضا لاهیجان زاده در نشست کارگروه احیای تالاب بین المللی هامون گفت: باتوجه به اهمیت اهداف زیست محیطی در سیستان وبلوچستان شامل تالاب ها و آب های داخلی و ساحلی، پنج سفر در یکسال گذشته به این استان شده و مهمترین برنامه های اجرائی و مطالعاتی از نزدیک مورد بررسی قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: سفرهای مذکور درباب بازدید تالاب ها و برنامه های اجرائی و در دست انجام از قبیل لایروبی، حفر کانال، قرق و پیاده سازی طرح های عملیاتی در تالاب نشان از اهمیت مسائل زیست محیطی سیستان وبلوچستان در سازمان حفاظت محیط زیست است.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: معیشت جایگزین برای ساکنان در حاشیه تالاب بین المللی هامون و بررسی اقلیمی منطقه یکی از برنامه های در دست اجرا با همکاری سایر سازمان ها و نهادهای بین المللی است تا توان اجرائی و احیای این تالاب با قوت بیشتری طبق برنامه های تعیین شده صورت گیرد.
وی افزود: در ۲ سال قبل میزان بارش و ورود آب به تالاب بین المللی هامون در مقایسه با دهه گذشته بسیار بیشتر بوده و ظرفیت های آبی در طول این مدت به میزان ۲ برابر افزایش داشته که نمی توان برنامه احیای این تالاب را بر این مبنا گذاشت.
لاهیجان زاده بیان کرد: ایجاد سازمان های مردم نهاد فعال، ارتباط نزدیک با بخش های ذی نفع در تالاب بین المللی هامون و پیگیری موضوع بوسیله کارگروه ها و کمیته های تخصصی و آموزش به جوامع محلی برای برداشت صحیح از تالاب از دیگر اولویت های ضروری در برنامه احیای آنست.
وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه اظهار داشت: تالاب بین المللی هامون یکی از دغدغه های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است و برنامه های مختلفی شامل مطالعات و برنامه های اجرائی دقیقی برای احیا و کاهش اثرات خشکسالی در ضمن سالیان متمادی انجام داده شده که اعم آن انجام پروژه های لایروبی بوده تا ورود آب به بستر تالاب بین المللی هامون و نقاط بحرانی کانون گردو غبار را مهار کرده که این امر یک پروژه طولانی مدت تا احیای کامل این تالاب و در نهایت تغییر روش در بهره گیری از تالاب و استفاده از روش های جایگزین معیشت است.
منبع: گل سپید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب