مدیركل منابع طبیعی استان اصفهان:

26 هزار هکتار از اراضی ملی اصفهان به سازمان زمین و مسکن واگذار شد

26 هزار هکتار از اراضی ملی اصفهان به سازمان زمین و مسکن واگذار شد به گزارش گل سپید، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از واگذاری ۲۶ هزار و ۸۳۱ هکتار از اراضی ملی در حریم شهری به سازمان ملی زمین و مسکن برای طرح نهضت ملی مسکن خبرداد.



به گزارش گل سپید به نقل از مهر، ابوطالب امینی ظهر پنجشنبه در نشست خبری عنوان کرد: طی یکسال گذشته تابحال تغییر نمایندگی اراضی ملی منابع طبیعی در حریم شهرها در ۱۲۹ مورد و به مساحت ۲۶ هزار و ۸۴۱ هکتار به سازمان ملی زمین و مسکن انجام شده است.
وی تصریح کرد: تغییر نمایندگی اسناد اراضی ملی از سازمان منابع طبیعی به سازمان زمین و مسکن برای طرح نهضت ملی مسکن بوده است و ما موظف هستیم اراضی شهر های جدید که حریم آنها مشخص شده، به سازمان ملی زمین و مسکن واگذار نماییم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: این اراضی در حریم شهرها، زمین هایی بوده که طرح های مرتع داری، جنگل کاری و آبخیزداری در آنها انجام نشده است.
به گفته او همینطور در ۴۵ مورد ۳۳۶ هکتار از اراضی ملی در طرح هادی روستایی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شد.
استان اصفهان باید ۱۰ میلیون اصله نهال بکارد
امینی در ادامه به آخرین وضعیت طرح کاشت میلیارد اصله نهال در استان اصفهان پرداخت و اظهار داشت: با عنایت به اعتباراتی که در سال ۱۴۰۱ داشتیم عمده فعالیت این اداره کل پیرامون طرح کاشت یک میلیارد درخت بود چونکه با عنایت به وظیفه جهانی، قانونی و تکلیف شرعی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند در اولویت امور سازمان منابع طبیعی قرار دارد و باید طی چهار سال یک میلیارد اصله درخت (سالانه ۲۵۰ میلیون اصله) در کشور کاشته شود.
وی افزود: سهم استان اصفهان از طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، ۱۰ میلیون اصله طی چهار سال خواهد بود که تا سال جاری باید کاشت پنج میلیون اصله انجام می شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: تابحال با تلاشهای صورت گرفته، اداره کل منابع طبیعی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار اصله نهال تولید و کشت کرده و سهم بخش خصوصی هم کاشت یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال بوده است.
امینی ضمن اشاره به این که در این طرح، گونه های بومی و با نیاز آبی کم برای استان اصفهان انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: تحقق این طرح بزرگ مردمی در استان مستلزم همکاری دستگاههای اجرایی چون صنعت، معدن، تجارت، بنیاد مسکن، دهیاری ها، محیط زیست و گروههای مردمی است.
افتتاح ۵ پروژه آبخیزداری در هفته دولت
به گفته وی، طی یک سال گذشته ۱۱۴ هزار و ۹۰۰ هکتار طرح مرتعداری به دامداران احاله مدیریت و ۱۰۶ تُن محصولات فرعی از مراتع استان بهره برداری شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: هم اکنون ۱۱ پروژه فعال آبخیزداری در سطح ۸۵ هزار هکتار در سطح استان در حال اجرا می باشد که در هفته دولت پنچ پروژه همچون بند خاکی تودشک، بند سنگی- سیمانی چم طاق لنجان، بند خاکی فرخی، بغم اردستان و یک بند در بهارستان افتتاح می گردد.
امینی ضمن اشاره به این که مطالعات ۱۰۰ هزار هکتار از حوضه های آبخیز استان هم انجام شده است، افزود: مجموع اعتبارات اداره کل منابع طبیعی در قسمت آبخیزداری در یک سال مالی اخیر ۶۸ میلیارد تومان بوده است.
وی اظهار داشت: طی توافقنامه سازمان منابع طبیعی کشور با قرارگاه امام حسن (ع) سپاه، ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پروژه آبخیزداری در سطح کشور مقرر است اجرا شود که سهم استان اصفهان ۱۸۰ میلیارد تومان در چارچوب ۱۴ پروژه است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: اگر این قرارداد نهایی شود در سالهای آینده حدود ۵۰۰ - ۶۰۰ هکتار طرح مطالعاتی آبخیزداری اصفهان به اجرا خواهد رسید.
۶۲ هکتار از مراتع اصفهان در آتش سوخت
امینی با اشاره به اینکه مجموع استعلام های معادن در استان از آغاز سالجاری تابحال ۷۳۵ فقره بوده است، اظهار داشت: با ۱۵۰ فقره از این استعلام ها موافقت شده است.
وی افزود: همینطور واگذاری اراضی برای طرح های کشاورزی ۳۸۵ مورد در سطح ۸۶۵ هکتار و غیرکشاورزی ۸۷ مورد در یک هزار و ۱۳۶ هکتار بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: از آغاز سالجاری تابحال طی ۲۲ فقره آتشسوزی ۶۲ هکتار از مراتع استان طعمه حریق شد که عمده این مراتع در فریدونشهر و سمیرم بوده است.
زمین خواری در استان اصفهان افزایش پیدا کرده است
امینی ضمن اشاره به افزایش زمین خواری در بعضی روستاها، اظهار داشت: در سالهای اخیر شاهد افزایش زمین خواری هستیم چونکه ارزش برخی زمینهای روستایی از زمینهای شهری بیشتر شده است؛ طرح کاداستر اراضی ملی برای پیشگیری از این معضل بود اما برای مقابله با آن نیاز است رسانه ها کمک کنند.
وی اضافه کرد: هم اینک در سمیرم، چادگان، فریدونشهر و غرب و جنوب استان خیلی اراضی تصرف شده داریم که رفع تصرف این ها خیلی سخت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: از سال قبل تا کنون ۸۵۵ فقره پرونده تصرفات اراضی به سه هزار و ۴۵۰ هکتار تشکیل شده که علت اصلی آن طمع ورزی سودجویان است.


منبع:

1402/06/02
21:45:09
5.0 / 5
235
تگهای خبر: آب , جنگل , خاك , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه