آب بازچرخانی می گردد

آب بازچرخانی می گردد گل سپید: یك شركت دانش بنیان در گامی پرارزش موفق به ساخت دستگاهی برای تصفیه آب شده است كه با انجام عملیات ساده روی آب خاكستری منتهی به فاضلاب، دوباره آن را برای مصارف مجدد و خاص آماده می كند.


به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری رَبع رشیدی (INOTEX) شنبه 20 آبان ماه در محل نمایشگاه بین المللی تبریز آغاز بكار كرد؛ نمایشگاهی بازرگانی با مبحث فناوری كه قرار است تا 24 آبانماه پذیرای علاقمندان باشد و به قول مسئولان، یكی از خصوصیت های اصلی آن توجه همزمان به عرضه و تقاضا در كنار یكدیگر است.
همانطور كه در آئین افتتاحیه عنوان شد، هدف از برگزاری این نمایشگاه در واقع تجاری سازی فناوری، بسترسازی برای تكمیل چرخه علم تا فناوری و فناوری تا كسب و كار، شناسایی توانمندی پژوهشی و فناوری و بسترسازی جهت استفاده از آن در بخش های مختلف اقتصادی است.
همزمان با این نمایشگاه دو همایش تخصصی هم برگزار می گردد كه یكی از این همایش ها با مبحث بحران منابع آب با محوریت بازچرخانی پساب و تصفیه فاضلاب، قرار است در سالن اجتماعات نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار گردد.
قرار است در همایش تخصصی یاد شده راهكارهای استفاده هرچه بیشتر از آب خاكستری شامل آب بعد از شست و شوی لباس، ظروف، روشویی و حمام كه گفته می گردد بیش از 70 درصد از آب فاضلاب تولیدی منازل و برخی مصارف غیرمسكونی را تشكیل داده است، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
موضوعی كه اتفاقا یكی از شركت های دانش بنیان در تبریز بدان پرداخته و به نتایج بسیار امیدبخشی هم دست یافته است، به طوری كه اگر بتوان فاضلاب ناشی از آب خاكستری را با استفاده از یك لوله كشی جداگانه در محفظه ای جمع كرد، این شركت دانش بنیان با استفاده از یك دستگاه طراحی شده و عمل تصفیه ساده می تواند ضمن جلوگیری از سرازیرشدن این بخش از آب های خاكستری به فاضلاب، دوباره آن را برای مصارف مجدد و خاص آماده كند.
دكتر علی اكبر بابالو عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز و رییس هیت مدیره شركت دانش پژوهان صنعت نانو به عنوان یكی از شركت های حاضر در پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی(RINOTEX) است، این شركت در پارك علم و فناوری آذربایجان شرقی مستقر است و موفق به دریافت مجوزهای فناوری نانو مقیاس در چندین محصول تولیدی شده است.
وی در مورد دستگاه تصفیه آب خاكستری كه از جانب این شركت دانش بنیان طراحی و تولید شده است، با بیان این كه بیش از 70 درصد از آب مصرفی همچون آب ظرفشویی، حمام، لباسشویی، روشویی به فاضلاب ها سرازیر می شوند، خاطرنشان كرد: ما با استفاده از فناوری قادر به بازچرخانی مجدد بیش از 60 درصد از این آب هستیم و این سبب صرفه جویی بسیار مناسب در مصرف آب خواهد شد.
بابالو در ادامه در مورد نحوه تبدیل آب خاكستری برای مصرف مجدد به وسیله دستگاه تصفیه آب خاكستری با بیان این كه آب خاكستری حاوی مواد شوینده، چربی ها، میكروارگانیسم یا همان جانداران بسیار ریز میكروبی و همینطور باكتری ها است، خاطرنشان كرد: ما با استفاده از فناوری تحت عنوان استفاده از غشاءهای سرامیكی در دو یا سه مرحله در مقیاس های زیر میكرون یعنی در چند صد یا چند ده نانو متر تمامی اجزای مواد شوینده و میكروارگانیسم هارا از آب جدا می كنیم.
این پژوهشگر مركز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه سهند تبریز ادامه داد: در مرحله نهایی هم با استفاده از غشاهای نانو ساختار كار گندزُدایی از آب صورت می گیرد.
وی با بیان این كه گاه دیده شده است كه حتی در عمل گندزدایی آب مانند كلرزنی، باقی مانده میكروارگانیسم ها در داخل آب باقی مانده است، اظهار داشت: این درحالی است كه در تصفیه ای كه ما روی آب انجام می دهیم، تمام این ها از آب جدا شده و هیچ گونه مواد میكروارگانیزم باقی نخواهد ماند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز اضافه كرد: این خود یك امتیاز است و این آب می تواند دوباره برای مصرف مجدد از جمله شست و شو، روشویی، حمام، ظرفشویی، لباسشویی و یا برای آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان این كه این فناوری برای اولین بار در كشور راه اندازی شده است و در دنیا هم به این شكل وجود ندارد، خاطرنشان كرد: این فناوری در مرحله ثبت پتنت داخلی و بعد از آن ثبت بین المللی است.
بابالو در این خصوص هم كه آیا با دستگاه های دولتی مرتبط همچون وزارت نیرو یا سازمان آب و فاضلاب جهت استفاده و كاربرد این فناوری مذاكرات لازم صورت گرفته با خیر، اظهاركرد: متاسفانه با بخش دولتی مذاكرات بسیار كند پیش می رود.
وی در عین حال از مذاكره با بخش های مختلف خصوصی در حوزه های مختلف به خصوص مناطقی كه با مشكل آب مواجه هستند، جهت استفاده از این دستگاه تصفیه آب اطلاع داد و اظهار داشت: تعدادی از صنوف آب بَر هم مانند كارواش ها، سنگبری ها و قالیشویی ها جهت استفاده از این دستگاه و بازچرخانی آب بسیار علاقه مند شده اند.
بابالو در مورد هزینه تولید این دستگاه ها تصفیه آب، با تاكید براین كه این دستگاه گران نیست، یكی از اجزا اصلی آن را غشاء های سرامیكی نام برد و با اشاره به این كه قیمت بین المللی غشاء های سرامیكی حدود 400 هزارتومان است، اظهار داشت: این در شرایطی است كه ما توان تولید این غشاء ها به قیمت زیر 200 هزارتومان را داریم.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز ادامه داد: هزینه این دستگاه تصفیه آب برای مصرف خانگی كمتر از یك میلیون تومان است و برای یك مجتمع مسكونی هم كه دارای 8 واحد باشد، حدود 5 ملیون تومان است.
وی اضافه كرد: ضمن اینكه هزینه ساخت نمونه صنعتی این دستگاه برای مصارف كارگاه های قالی شویی، سنگبری و یا كارواش ها بسته به میزان مصرف آب متغیر و حدود 10 تا 20 میلیون تومان است.
وی همینطور از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این شركت دانش بنیان برای فروش محصولات خود به صورت لیزینگ اطلاع داد و اظهار داشت: به علت اینكه این دستگاه تصفیه آب طراحی شده یك كار های_تك به حساب می آید، معاونت اعلام كرده است كه می توانیم تا 70 درصد از فروش محصولات را لیزینگ كنیم یعنی معاونت برای خرید یك دستگاه 10 میلیونی 7 میلیون تومان وام می دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز ابراز امیدواری كرد كه استفاده و استقبال حداقل صنایع آب بر از این دستگاه تصفیه آب، گامی مثبت به سمت رهایی كشور از بحران آب باشد.
پنجمین نمایشگاه و جشنواره فناوری های نو و پیشرفته ربع رشیدی 20 الی 24 آبان ماه جاری در شهر تبریز در حال برگزاری است.

 

1396/08/21
23:47:24
5.0 / 5
4818
تگهای خبر: سنگ , آب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه