فرصت تحریم ها برای صنعت گران داروهای گیاهی و طبیعی
گل سپید: مدیر كل امور امور فرآورده های طبیعی سنتی و مكمل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه هم اكنون واردات مكمل، فراورده های آرایشی - بهداشتی و فراورده های طبیعی حدودا ممنوع شده است، اظهار داشت: بدین سبب فرصت طلایی تولید افزایش یافته و صنعت داروهای گیاهی روزهای طلایی در پیش دارد.
به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، دكتر مهناز خانوی در نشست خبری هشتمین همایش طلای سبز با اشاره به اینكه اداره كل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو برای ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه عمل می كند، اظهار داشت: ما بعنوان نهاد سیاست گذار و نظارتی از مسایل و مشكلات این حوزه و وضعیت واردات و صادرات با خبر هستیم. حال این مشكلات برطرف نخواهد شد مگر اینكه در فضایی كه تولیدكنندگان امكان عرضه محصولات شان را دارند، این چالش ها مطرح شود.
وی ادامه داد: ارتباطی كه میان سازمان غذا و دارو و تولیدكنندگان داروها و فراورده های گیاهی و طبیعی وجود دارد، كافی نیست و باید جایی باشد كه تولیدكنندگان امكان عرضه محصولات شان را داشته باشند. همایش طلای سبز محلی برای این اقدام است. حال اگر بحث آموزش و ارتقاء را هم به همایش اضافه نماییم بسیار عالی است. بر همین مبنا هر سال پنل های آموزشی هم در این همایش برگزار می گردد.
مدیركل امور امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مكمل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه امسال سال رونق تولید است، اضافه كرد: بحث پشتیبانی از تولیدكنندگان فرآورده های طبیعی برای ارتقاء كیفیت آنها بسیار مهم می باشد. باید توجه كرد كه اگر ما بازار واردات را محدود می نماییم، موظفیم فرآورده تولید داخل باكیفیت و سلامت به مصرف كننده برسانیم.
خانوی با اشاره به اینكه در این همایش متخصصین داروسازی دعوت هستند و امتیاز بازآموزی هم برایشان در نظر گرفته شده است، اضافه كرد: ۱۰۹ مقاله برای هشتمین دوره همایش طلای سبز مورد پذیرش قرار گرفته و عموما به صورت پوستر ارائه می شود. در عین حال تلاش ما این بوده كه در این همایش تولیدكنندگان مجازی كه محصولات شان دارای مجوز سازمان غذا و دارو است، غرفه داشته و محصولات شان را ارائه نمایند. در عین حال برای نخستین بار استارت آپ ها در همین طلای سبز نقش و حضور پررنگی خواهند داشت. این همایش در ایام ۱۹ تا ۲۱ تیر ماه برگزار می گردد.
مدیر كل امور امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مكمل سازمان غذا و دارو در ادامه صحبت هایش در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص وضعیت واردات فرآورده های طبیعی، از كاهش واردات داروهای طبیعی آگاهی داد و اظهار داشت: واردات داروهای طبیعی از ۲۲ میلیون یورو به ۷ میلیون یورو در سال ۹۷ رسیده است؛ در شرایطی كه واردات ماده اولیه هفت برابر شده است و ما ۱۷ میلیون یورو واردات ماده اولیه در سال قبل داشتیم. البته باید توجه كرد كه مواد اولیه ای وارد می شوند كه امكان تولید آنها در داخل كشور وجود ندارد.
وی افزود: در شروع سال ۹۸ حدودا تمام تولیدكنندگان اعلام نمودند كه سال ۹۷ برای تولیدكنندگان داروهای طبیعی بسیار موفق بوده است و سال ۹۸ اساسا سال بهتری خواهد بود و این پیش بینی از روی عملكرد چهار ماهه نخست سال حاصل شده است.
خانوی با اشاره به اینكه هم اكنون واردات مكمل، فراورده های آرایشی بهداشتی و فراورده های طبیعی حدودا ممنوع شده است، اظهار داشت: بدین سبب فرصت طلایی تولید افزایش یافته و رو به رشد است. در زمینه رشد تولید فرآورده های آرایشی و بهداشتی گیاهی هم رشد خوبی داشته ایم؛ بطوریكه تولیدكنندگان اعلام می كردند كه كرم گیاهی نبود كه تولید نماییم و در بازار مصرف نشود، برای اینكه از نظر قیمت وضعیت مناسبی داشتند.
خانوی اشاره كرد: صنعت داروهای گیاهی روزهای طلایی در پیش دارد و صنعتگران این حوزه بحران تحریم را به فرصت تبدیل نموده اند.
به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، گفتنی است كه در هشتمین دوره همایش طلای سبز، بیشتر از ۵۰ شركت تولیدكننده گیاهان دارویی و طبیعی حضور دارند و چند داروی گیاهی نیز رونمایی می شوند.
منبع: گل سپید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب