باكتری های سالم ناجی گیاهان در مقابل تغییرات آب وهوایی

باكتری های سالم ناجی گیاهان در مقابل تغییرات آب وهوایی خراسان رضوی محققان دانشگاه ماساچوست آمهرست آمریکا اخیرا دریافتند که توانایی تیره گندمیان برای حفظ شرایط خشکسالی ارتباط مستقیمی با سلامت جامعه میکروبی روی برگ، ساقه و دانه های آنها دارد.


به نقل از ارث، نتایج بررسی محققان نشان می دهد، گندمیان که برای کشاورزی به آن وابسته هستیم برای مقابله با تغییرات آب وهوایی به باکتری های سالم نیاز دارند. میکروب ها در گندمیان نقش مهمی دارند چونکه آنها را از عوامل بیماری زا و اشعه ماوراء بنفش محافظت و عناصر غذایی مانند نیتروژن را تأمین و هورمون هایی برای تقویت سلامت و رشد گیاه فراهم می کنند. همینطور برای مدیریت خشکسالی موثر هستند.
نتایج این تحقیق از آن حکایت می کند که افزایش و شدت شرایط خشکسالی ناشی از تغییرات آب وهوایی در سرتاسر کره زمین، توانایی بقای میکروبیوم را تضعیف خواهد نمود. پیش از این تحقیق، به خوبی درک نشده بود که چگونه گندمیان و میکروبیوم آنها از یکدیگر حمایت می کنند. علاوه بر این، درباره اثرات خشکسالی در جوامع باکتری هم موارد زیادی ناشناخته بود.
بیشتر از نیمی از محصولات کشاورزی در رابطه با گندمیان است، ازاین رو باکتری های ساکن در این گیاهان بر موارد خیلی از زندگی انسان، ازجمله امنیت غذایی و توسعه اقتصادی نقش خواهد داشت.
کلاوس نوسلین، محقق ارشد این تحقیق اظهار داشت: هدف این بود که بتوانیم به منظور پشتیبانی از کشاورزی پایدار، فعل و انفعالات بین گیاهان و باکتری های میزبان آنها را مدیریت نماییم به همین دلیل، دانشمندان بر نوعی از این گیاهان در مناطق معتدل و گرمسیری متمرکز شدند.
محققان، گندمیان مناطق معتدل و گرمسیری را در دو گلخانه متفاوت با شرایط آب وهوایی طبیعی پرورش دادند و پس از رشد، آنها در سه زیرگروه با شرایط آب وهوایی مطلوب، شرایط خشکسالی معمول و شرایط خشکسالی شدید تقسیم و دی ان ای (DNA) باکتری های موجود در هر ۶ گروه را تجزیه و تحلیل و سپس مقایسه کردند.
مشخص شد، زمانی که باکتری ها علایم فشار ناشی از خشکسالی را نشان دادند، گیاهان هم چنین علائمی را تجربه کردند. همان گونه که انتظار می رفت، گندمیان گرمسیری بهتر از گندمیان معتدل در مقابل خشکی مقاومت کردند. البته در شرایط خشکسالی شدید، همه جوامع باکتریایی تغییرات قابل توجهی را به نمایش گذاشتند. شرایط بسیار خشک منجر به کاهش باکتری ها در کل و تنوع کمتر بین میکروبیوم ها شد.
شایان ذکر است، در بعضی موارد، خشکسالی شدید سبب افزایش تعداد باکتری هایی می شود که می توانند برای گندمیان مضر باشند. البته چند باکتری مفید در شرایط خشکسالی خفیف رشد می کنند.
بچتولد، محقق دیگر این بررسی اظهار داشت: این نتایج می تواند برای هوازدگی در شرایط خشکسالی در دهه های آینده مفید باشد.
نتایج این تحقیق در نشریه Applied and Environment Microbiology انتشار یافته است.




منبع:

1400/04/20
13:28:45
5.0 / 5
615
تگهای خبر: آب , خشكی , دانش , دریا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه