در گزارش گل سپید اعلام شد؛

14 هزار مورد آتشسوزی در جنگل های کشور طی یک دهه!

14 هزار مورد آتشسوزی در جنگل های کشور طی یک دهه! یک کارشناس جنگلداری با اشاره به اینکه طی یک دهه اخیر حدود ۱۴ هزار مورد آتشسوزی در جنگل های کشور گزارش شده است، بر ضرورت بهره گیری از پهپادهای تخصصی در این عرصه تاکید نمود.



وحیده بهرامی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: فراخوان ترکیه برای جذب کمک های بین المللی برای اطفا حریق نکته مثبتی بود که در کشور ما از آن غفلت می شود و متأسفانه بخش زیادی از اطفا به دوش نیروهای داوطلب و به صورت سنتی انجام می شود.
وی افزود: اطلاع رسانی مردمی و تلاشهای مردم پیش از گسترده شدن آتش بسیار پرارزش است اما روش بهتر آن است که ما برنامه ملی پایش را با کمک پهبادهای تخصصی و برنامه های ماهواره ای به سرانجام برسانیم، این مهم می تواند با ورود استارتاپ ها به این بخش محقق شود.
بهرامی اضافه کرد: مساله اساسی منتقدین سیاست های زیست محیطی ترکیه عدم تأمین هواپیمای آب پاش برای حریق های اینچنینی است، همین مبحث هم در کشور ما هم وجود دارد و متأسفانه تنها مرکزی که برای این کار آمادگی کافی دارد مرکز خدمات هوایی ویژه شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی است که از ظرفیت این مرکز هم به علل مختلف همچون عدم تأمین هزینه های مالی بهره مفید گرفته نمی گردد، البته توپوگرافی جنگل های زاگرس مانعی جهت استفاده از ظرفیت کامل ناوگان هوایی در اطفا حریق است.
این کارشناس حریق جنگلها درباره آتشسوزی های اخیر جنگل های ترکیه اظهار داشت: جنگل های ترکیه نواحی آناتولی شرقی، سواحل دریای سیاه و مدیترانه را در بر گرفته است. حدود ۲۱ میلیون هکتار سطح جنگل های ترکیه است که ۲۷ درصد از مساحت این کشور را در بر گرفته است. البته برنامه حفاظت از جنگل های ترکیه سبب شد که پس از سال ۱۹۷۰ جنگل های ترکیه توسعه یابند. در حریق اخیر ترکیه مساله زمانی بغرنج شد که ۱۰۷ آتشسوزی در ۲۲ استان ترکیه رخ داد. مناطق جنگلی ترکیه پر از دره و دارای ارتفاعات و مسیرهای پیچیده است که برای فعالیت بالگرد و هواپیمای آتش نشان کار را دشوار می کند. البته سوختن درخت در کشورهایی که آلودگی هوا دارند و مشکلات اقلیمی مشابه ما دارند دغدغه جدی است.
عضو کارگروه تنوع زیستی کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: سالانه یک درصد از سطح جنگل های جهان تحت تاثیر پدیده آتشسوزی قرار دارد. عامل ۹۰ درصد از کل آتشسوزی های سالهای اخیر بخصوص در ایران عامل انسانی است. سالانه ۱۵ هزار هکتار الی ۱۶ هزار هکتار از منابع طبیعی (جنگل و مرتع) کشور گرفتار آتشسوزی می شوند. طی یک دهه اخیر (۹۸-۱۳۸۸) حدود ۱۴۰۰۰ مورد آتشسوزی در جنگل های کشور گزارش شده است.
بهرامی ضمن اشاره به جان باختن چند تن از نیروهای مردمی در آتشسوزی های اخیر زاگرس جنوبی اظهار داشت: در چهار سال قبل بیشتر از ۱۵ نفر از هم میهنانمان جان خویش را فدای اطفا حریق کرده اند، در حالیکه میتوان با کمک پهپاد ها و هواپیمای آتش نشان چنین تلفات و صدمات دردناکی را کم کرد.
این کارشناس افزود: جنگلها ریه های زمین کره زمین هستند و آتشسوزی همان بلایی را سر جنگل می آورد که کرونا سر آدم ها می آورد. ریه ها که درگیر باشند حیات هم در خطر جدی قرار می گیرد.
بهرامی در انتها به لزوم مدیریت پایدار و اجتماع محور منابع طبیعی در کاهش وقوع آتشسوزی و خسارت های آن در جنگلها و مراتع کشور اشاره نمود و اظهار داشت: در دولت آینده همانطور که رئیس جمهور محترم در مراسم تنفیذ تصریح کرد مسائل زیست محیطی و حفظ ثروت های خدادادی مثل جنگلها دارای اولویت ناگزیر است و بی توجهی به آن خسارات سنگینی را متوجه کشور می کند.


منبع:

1400/05/18
10:16:07
5.0 / 5
668
تگهای خبر: آب , آتش سوزی , آلودگی , باد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه