پیچ وخم های اجرای تست میدانی یک نوع مالچ زیستی با منشاء باکتریایی

پیچ وخم های اجرای تست میدانی یک نوع مالچ زیستی با منشاء باکتریایی به گزارش گل سپید معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ضمن اشاره به فرایند تولید نوعی مالچ زیستی از باکتری ها به منظور کاهش ریزگردها اظهار داشت: فاز آزمایشی این محصول اجرایی شده ولی سازمان محیط زیست مجوزهای تست میدانی این محصول را صادر نکرده است.


دکتر محمدعلی ملبوبی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اجرای پروژه های سال ۱۳۹۳ در پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری، اضافه کرد: یکی از این پروژه ها با سرپرستی دکتر تابنده درباب تولید "سیمان زیستی" بوده است.
وی افزود: با تغییر کاربری این محصول، قرار شد از "این محصول بعنوان یکی از راهکارهای مقابله با بحران ریزگردها بهره برداری شود بدین جهت با سرمایه گذاری بر روی این طرح، بعد از ۲ سال مطالعه به فرمولاسیونی رسیدیم که کار برد آن برای مهار ریزگردها مناسب بود.
ملبوبی اشاره کرد: در این فرمولاسیون از سویه های خاصی از باکتری ها استفاده شد که به سبب دارای بودن آنزیم"اوره آز" (urease) بالا، سبب کلسیفیکاسیون (Calcification) خاک می شوند. این باکتری ها بصورت طبیعی در خاک موجود هستند و از ستون های خاکی در کویرها که به آنها "کلوت " گفته می شود، جدا سازی شده اند.
معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اعلان اینکه از میان باکتری های موجود در کلوت ها، بهترین باکتری ها که دارای بیشترین آنزیم اوره آز بالا هستند، جداسازی شده است، تصریح کرد: نتیجه این مطالعات آنست که وقتی این محصول بر روی خاک پاشیده می شود، از باکتری های موجود در این سیمان، "اوره آز "تولید می شود که این آنزیم سبب سره بستن خاک می شود.
وی به مزایای این سیمان اشاره نمود و توضیح داد: از یک سو در زمان بارندگی آنزیم "اوره آز" سست می شود و سبب نفوذ آب به داخل خاک خواهد شد و از سیلابی شدن باران جلوگیری می کند و از طرف دیگر با تابش آفتاب این آنزیم سفت می شود.
ملبوبی اشاره کرد: این محصول در یکی از کانون های ریزگرد محوطه پژوهشگاه زیست فناوری مورد تست و آزمون قرار گرفت و نتایج نشان داد که این محصول ماندگاری حدود یک سال آن به اثبات رسید و برای آزمایش میدانی آن بودجه و امکانات برقرار شد ولی سازمان حفاظت محیط زیست مانع از تست میدانی شد.
این محقق درباب دلیلهای عدم تست میدانی این سیمان زیستی با عنوان "مالچ " توضیح داد: برمبنای یک توافق میان دستگاهی در سازمان حفاظت محیط زیست، کمیته "گرد و غبار" افتتاح شد و این کمیته برای آزمایشات میدانی مجوز صادر می کند و حتی پس از توافقات انجام شده برای تست میدانی این محصول، اجازه صدور مجوز تست میدانی برای این محصول صادر نشد و به همین علت هیچ وقت موفق نشدیم این محصول را تست میدانی نماییم.
ملبوبی، کانون ریزگردها را شامل دو کانون داخلی و خارجی عنوان نمود و اظهار داشت: برمبنای برآوردها ۱۰ تا ۳۰ درصد ریزگردها، منشاء داخلی دارند و مابقی منشاء خارجی دارند و هر گاه توفان های ریزگرد شروع می شود هر دو منشاء فعال می شوند و ما می توانیم راهکارهایی برای مهار ریز گردها با منشاء داخلی ارائه دهیم.
وی با اعلان اینکه ما در پژوهشگاه به باکتری هایی دست یافتیم که می توانند در حوزه مهار ریزگردها موثر واقع شوند، اظهار نمود: امیدوار هستم با همکاری متولیان، این فناوری در سطح وسیع اجرائی شود.




منبع:

1401/03/15
12:41:31
5.0 / 5
400
تگهای خبر: آب , بارندگی , بحران , خاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه