معاون محیط زیست كشور عنوان كرد:

نگرانی محیط زیستی در مورد مزایده پنج هزار واحد معدنی در کشور

نگرانی محیط زیستی در مورد مزایده پنج هزار واحد معدنی در کشور به گزارش گل سپید، مرکزی معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: مبحث مزایده پنج هزار واحد معدنی در کشور از جانب وزارت صمت مطرح گردیده است که این مورد بسیار نگران کننده است چونکه خیلی از گونه های حیات وحش به علت فعالیتهای معدنی درحال نابودی هستند.


حسن اکبری روز دوشنبه ۲۳ آبان در آیین تودیع و معارفه مدیرکل محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: از سالهای قبل همواره صحبت هایی در مورد خاص بودن شرایط کشور در مورد جنگ و بازسازی و تحریم و... شنیده ایم و غالبا در این شرایط، مساله اشتغال اولویت خاصی دارد و توجه به اقتصاد مردم مهم می باشد.
وی اضافه کرد: زمانی که به این موارد توجه ویژه می شود، غالبا محیط زیست در حاشیه قرار می گیرد، البته در شعار و سخنرانی به این حوزه توجه خوبی شده و ظاهرا این موارد در راس قرار می گیرند، اما در عمل، به این حوزه صدمه جدی وارد شده است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد: این که اراک سال قبل ۱۶۵ روز آلوده را تجربه کرده جای تاسف دارد. سلامت مردم و محیط زیست خط قرمز است و باید مورد توجه جدی باشد.
اکبری افزود: مقام معظم رهبری از اوایل دهه ۹۰ تذکرات جدی در این رابطه دادند که نتوانستیم به این تاکیدات جامه عمل بپوشانیم.
وی افزود: خیلی از صنایع در زمانی آغاز استقرار، تکنولوژی خویش را متفاوت می دانند اما با شروع فعالیت مانند سایر صنایع عمل می کنند و به محیط زیست ضربه می زنند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد: مبحث مزایده پنج هزار واحد معدنی در کشور از جانب وزارت صمت مطرح گردیده است که این مساله بسیار نگران کننده است چونکه خیلی از گونه های حیات وحش به سبب کارهای معدنی درحال نابودی هستند.
اکبری با اعلان اینکه بالای ۷۰ درصد تنوع ژنی برجسته جانوری را از دست داده ایم اظهار داشت: از دستگاه های مسئول توسعه درخواست داریم قبل از توسعه به تاب آوری اکوسیستم و توان محیط توجه داشته باشند تا ضمن عمل به تاکیدات مقام معظم رهبری شرایط بهتری هم برای کشور رقم بخورد.
وی اضافه کرد: ایران کشوری با تنوع زیستی فوق العاده است و در این خصوص جزو ۱۰ کشور برتر دنیاست و تنوع پرندگان کشور ما معادل کل قاره اروپاست، بنابراین حفظ چنین موهبت های الهی نیازمند ابزار بهتری است.
وی اضافه کرد: در این رابطه باید از جامعه و مردم و بخش خصوصی کمک گرفت که متاسفانه زیزساخت آن فراهم نیست پس نیاز است تا فراهم شدن زیرساخت قانونی به حوزه بودجه و اعتبارات توجه گردد و می طلبد که رسانه ها و نمایندگان مجلس کمک دهند تا افزایش اعتبارات محیط زیست مورد توجه سازمان مدیریت قرار گیرد.
یوسفی سرپرست محیط زیست استان مرکزی هم بیان کرد: کمبود آب شیرین، تغییر اقلیم، آلودگی های هوا و پسماند همچون چالش های زیست محیطی هستند.
وی افزود: ۲۸۰ کنوانسیون بین المللی مصوب شده که ۸۰ کنوانسیون، جهانی است که نشانگر اهمیت مبحث محیط زیست است.
یوسفی اشاره کرد: حفاظت محیط زیست نیازمند تلاش بخش ها و دستگاه های مختلف است.
به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا در این آیین از زحمات حسینی مصطفوی تقدیر و یوسف یوسفی بعنوان سرپرست جدید محیط زیست استان مرکزی ارائه شد.
فعل خواستن در ایران به خوبی صرف شده است
بهنام نظری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی هم در این مراسم ضمن قدردانی از محیط بانان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درمورد لزوم جهاد تبیین اظهار داشت: استکبار از همان روزهای اول این کشور را برای خود خطر بزرگی می دانسته و از هیچ راهی نتوانسته جلوی پیشرفت کشور را بگیرد و در عرصه های مختلف جمهوری اسلامی به خوبی درخشیده و حرف های زیادی برای گفتن دارد.
وی اضافه کرد: ایران با وجود همه تهدیدات و تحریم های ظالمانه پابرجا می باشد و امروز این گونه عنوان می کنند که برتری روسیه در جنگ اکراین بواسطه پهبادهای ایران است. البته ما این ادعا را قبول نداریم، اما همین ذهنیت آنها مبین اقتدار ایران است. اقتدار ایران در عرصه موشکی به جایگاهی رسیده که خیلی از کشورها انگشت به دهان و حیرت زده مانده اند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی افزود: دشمنان اسلام و نظام همواره برای ضربه زدن به کشور در تلاش هستند. مردم باید بیدار باشند و هوشیاری خویش را حفظ کنند. برای این کشور خون های زیادی ریخته شده و باید همه بر مبنای رهنمودهای رهبری عمل کنند و نباید اجازه داد دستاوردهای نظام اسلامی نادیده گرقته شود.
وی با تأکید بر اهمیت توجه به محیط زیست اظهار داشت: انسان در سالهای اخیر در سایه صنعتی شدن جوامع، خسارت های زیادی به محیط زیست وارد کرده در صورتیکه حفظ محیط زیست بر همگان واجب است.
آلودگی هوا برای ۹۱ درصد مردم اراک یک دغدغه است
یک فعال محیط زیست هم در این نشست اظهار داشت: برای ۹۱ درصد مردم اراک آلودگی هوا دغدغه شمرده می شود و مقصر اصلی را صنایع بزرگ و نیروگاه می دانند.
حمید اخوان وی افزود: مصرف مازوت نیروگاه در سال ۹۹ معادل ۲۳۰ میلیون لیتر بوده و این در حالیست که مصرف آن ممنوع بوده است. مصوبه هیئت وزیران هم در کنار سایر دستورات و قوانین برای ممنوعیت مصرف مازوت وجود اما مصرف این سوخت در سال گدشته در نیروگاه شازند به ۴۷۰ میلیون لیتر رسیده است و الان صحبت از کاهش ۳۰ درصدی مصرف مازوت می شود؛ این کاهش ۳۰ درصدی نسبت به چه عددی بیان می شود؟
اخوان با اعلان اینکه سال قبل قول هایی در مورد کاهش مصرف مازوت داده شد ولی عملی نشد و حتی شاهد بیشتر شدن مصرف این نوع سوخت در نیروگاه بودیم اظهار داشت: رئیس سازمان محیط زیست قول داد که تأمین حداقل ۳ میلیون مترمکعب گاز را تضمین می نماید و انتظار می رود که این مهم عملیاتی شود.




منبع:

1401/08/24
09:37:21
5.0 / 5
351
تگهای خبر: آب , آلودگی , اكوسیستم , باد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه