گل علیزاده:
خاک های آلوده به مازوت در قمیشلو بزودی پاکسازی می شود
به گزارش گل سپید، مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان اظهار داشت: تشریفات قانونی انتخاب پیمانکار برای پاکسازی خاک های آلوده به مازوت در پناهگاه حیات وحش قمیشلو انجام شده و عملیات اجرائی به زودی شروع می شود.
داریوش گل علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده از جانب اداره کل حفاظت محیط زیست، پالایشگاه اصفهان اقدامات ضروری جهت تعیین پیمانکار پاکسازی خاک های آلوده را انجام داده است.
وی اضافه کرد: عملیات پاکسازی بزودی آغاز خواهد شد و ما هم نظارت دقیق بر فرایند را بر عهده داریم تا آلودگی به صورت کامل در حد معیارهای شناخته شده رفع گردد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان تاکید کرد: خاک ها منتقل نشدند و پاکسازی در محل انجام می گیرد.
گل علیزاده اظهار امیدواری کرد: با تکمیل تشریفات قانونی، عملیات اجرایی در آینده نزدیک عملیاتی شود.
به گزارش گل سپید به نقل از مهر، حدود ۲۰۰ هزار تن معادل ۱۳۰ هزار مترمکعب خاک آغشته به مازوت در محدوده پناهگاه حیات وحش قمیشلو، در مرز بین روستای جهادآباد و پالایشگاه اصفهان، از دهه ۶۰ در گودالی معروف به «چاله سیاه» تخلیه شده و با گذشت بیشتر از چهار دهه همچنان در محیط رها مانده است.
مسئولان اسبق پالایشگاه پیشتر در گفتگویی با خبرگزاری مهر اذعان کردند: در فرایند تولید بنزین همواره ۳۰ درصد مازوت یا نفت کوره تولید می شود که باید در مخازن مجهز به جکت استیم نگهداری شود تا به حالت قیر درآید اما در وضعیت جنگ ایران و عراق مخزنی برای این حجم وجود نداشت و تصمیم گرفته شد حوضچه های عظیمی در منطقه حفاظت شده قمیشلو به وجود آورده و مازوت را آنجا تخلیه کنند تا زیر نور آفتاب سفت نشود.
بعدها همه مازوت ها توسط متروی تهران و یک شرکت فرانسوی خریداری و منتقل شد اما ته مانده یک حوضچه باقی ماند که بعد از تیغ زنی، با خاک مخلوط شد و حدود ۲۰۰ هزار تن خاک آلوده ایجاد کرد.
رجبی رئیس اسبق محیط زیست شرکت پالایش نفت اصفهان سال ۱۴۰۰ اعلام نموده بود که پالایشگاه درحال عقد قرارداد با شرکتی دانش بنیان است تا در مدت پنج ماه آلودگی خاک ها رفع و خاک ها بازیافت شود.
همچنین در اردیبهشت ۱۴۰۲، احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل اسبق حفاظت محیط زیست استان اصفهان، ضمن اشاره به اقدامات شاخص در مدیریت پسماند، از آغاز طرح جمع آوری و بازیافت مازوت های تخلیه شده در اراضی بختیاردشت شهرستان شاهین شهر و میمه آگاهی داده بود.
با این حال، با گذشت سال ها از وعده های مسئولان پالایشگاه، تابحال اقدام مؤثری برای حل این معضل ۴۴ ساله در قلب پناهگاه حیات وحش قمیشلو صورت نگرفته است. به طور خلاصه حدود ۲۰۰ هزار تن معادل ۱۳۰ هزار مترمکعب خاک آغشته به مازوت در محدوده پناهگاه حیات وحش قمیشلو، در مرز بین روستای جهادآباد و پالایشگاه اصفهان، از دهه ۶۰ در گودالی معروف به چاله سیاه تخلیه شده و با گذشت بیش از چهار دهه همچنان در محیط رها مانده است. مسئولان اسبق پالایشگاه پیش تر در گفتگویی با خبرگزاری مهر اذعان کردند: در روند تولید بنزین همواره ۳۰ درصد مازوت یا نفت کوره تولید می شود که باید در مخازن مجهز به جکت استیم نگهداری شود تا به حالت قیر درآید اما در وضعیت جنگ ایران و عراق مخزنی برای این حجم وجود نداشت و تصمیم گرفته شد حوضچه های عظیمی در منطقه حفاظت شده قمیشلو به وجود آورده و مازوت را آنجا تخلیه کنند تا زیر نور آفتاب سفت نشود.
منبع: گل سپید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل سپید در مورد این مطلب