نشست خبری فیلم سینمایی زنده شور ؛

دانشی: سینما زنده مانده است تا اعتراضات را مطرح نماییم

دانشی: سینما زنده مانده است تا اعتراضات را مطرح نماییم گل سپید: کارگردان فیلم «زنده شور» با تأکید بر حضور در جشنواره ملی فیلم فجر بیان کرد که سینما زنده مانده است تا اعتراضات مطرح شود.


باشگاه خبرنگاران جوان - نشست خبری فیلم سینمایی «زنده شور» به کارگردانی کاظم دانشی از آثار حاضر در چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به شامگاه چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه در پردیس ملت با اجرای وحید رونقی انجام شد.
کاظم دانشی که خود به تنهایی در این جلسه حاضر شده بود در ابتدا اظهار داشت: خوشحالم که در اینجا هستم، در این روزهای تلخ دوست دارم نمایش فیلمم را به دوست عزیزی تقدیم کنم که دیگر بین ما نیست؛ جواد گنجی که از همکاران ما بود. امیدوارم روح همه عزیزانی که از دست رفتند شاد باشد.
وی اضافه کرد: امیدوارم هرچه سریعتر این روزهای تلخ به پایان برسد و به آرامش برسیم و در سایه جنگ و ترس از اتفاقات نباشیم. برای همه خوشبختی و آرامش باشد و راحت کنار هم زندگی نماییم فیلم بسازیم و از سینما لذت ببریم.
دانشی مطرح کرد: من فیلم نامه را بصورت مشترک با محمد داوودی نوشتم دو فیلم نامه «زنده شور» و «اردوبهشت» را با هم کار کردیم که اولی را من ساختم و دومی را خود داوودی ساخت. در این دو فیلم نامه که هر دو فضای قضایی و شباهت هایی با هم دارد، به نظرم هر دو قصه از حال و هوای اینروزها دور نیست.
وی در رابطه با قصه فیلمش بیان کرد: فیلمنامه ای بود که از اول استرس و تعلیق و مبحث زنده نگه داشتن جان بود، این که یک نفر شب تا بامداد فرصت دارد پول جور کند تا زنده بماند. این مساله برای ما اهمیت داشت چیزی که اینروزها با عدد و رقم هایی که جابجا می شود اهمیت خودرا از دست می دهد فکر نمی کردم روزی در رابطه با تعداد کشته شدگان صحبت نماییم که هرچند یک نفر هم زیاد است هرچند معتقدم گروه هایی در تلاش هستند با این رقم ها بیشتر از این که ما را متهم به نرمال سازی کنند جنگ را نرمال سازی می کنند.
این کارگردان در سخنانی اظهار داشت: حمله به کشور حمله به خاک و ناموس ما است، می دانم این حرف ها تبعات دارد همانطور که برای دیگران داشت.
وی در رابطه با جشنواره اظهار داشت: من در این جشنواره اعتراضات خودم را بیان کردم. «بی بدن» من را به همین جشنواره راه نداند اما سال جاری با سه فیلم آمدم. دوست داشتم اینجا اعتراض کنم چون برخی ما را به ترسو بودن و پا گذاشتن روی خون بقیه متهم می کنند. در صورتیکه آنها جرات نداشتند یک تیزر هم از اعتراضات خود بسازند. همان هایی که قبل از این وقتی در ایران بودند سربند «القدس لنا» می بستند. من برای همه کارهایم اذیت شدم ولی دوست دارم اینجا اعتراض کنم حرفم را اینجا بگویم آنها جرات نداشتند مضامین فیلمهای ما را در ایران بسازند. هم اکنون هم نمی توانند تعیین تکلیف کنند که چرا به اینجا آمده ایم.
دانشی افزود: جشنواره مثل مراحل پس تولید است من همه فیلم هایم را برای مردم ساخته ام. می دانم از «اردوبهشت» و «زنده شور» اقبال خوبی خواهد شد این که برویم از جاهایی پول بگیریم و کارهایی ضد همکاران نماییم خوب نیست این ته بزدلی و وطن فروشی است.
این کارگردان در جواب پرسشی در رابطه با تصویر سیستم قضایی در فیلم اشاره کرد: فیلم من در رابطه با بخشش است دلم می خواهد فرهنگ بخشش در جامعه رواج پیدا کند و این فرهنگ درستی است. فرایندی است که قاضی اجرای احکام تلاش می کند برای نجات افراد و حتی بازداشت می شود اما تمام تلاش خودرا می کند. من اتفاقات چوبه دار را از نزدیک شاهد بوده ام، در رابطه با اعدام چندین مستند دارم و نزدیک ۲۰۰ اعدام را دیده ام و مستندسازی کرده ام.
دانشی در رابطه با این که فیلم اثری ضد سیستم است، توضیح داد: بعضی می گویند من دسترسی ویژه ای به پرونده ها دارم. چطور می شود دسترسی ویژه ای داشته باشم و فیلمی با این خروجی بسازم؟ اگر اینچنین باشد قالتاق هستم. فیلم من ضد سیستم نیست تنها روایتی است از اتفاقات و دسترسی ویژه ای هم ندارم.
وی اظهار داشت: قصه باید تعریف نماییم که احساسات ایجاد نماییم من در فیلم هایم قصه زیاد دارم در همین فیلم زندگی پنج اعدامی را روایت کردم که هر کدام می توانست یک فیلم باشد.
این کارگردان در رابطه با فساد سیستم قضایی اضافه کرد: فسادی وجود ندارد تخلفی است که قوه قضاییه با آن برخورد کرده است اما ما با قهرمان قصه همذات پنداری می نماییم.
دانشی اظهار داشت: فیلم من سیاه نمایی نیست. فیلم من تلخ است فیلم دادگاهی جنایی در همه جای دنیا تلخ است در رابطه با اعدام و قصاص چه می شود کرد؟ هر فیلم تلخی را می بینم سریع عنوان سیاه نمایی به آن می چسبانیم. من بخشش چند اعدامی را نمایش دادم و روشن تر از این دیگر چه میتوان تصویر کرد؟
این کارگردان مطرح کرد: ساخت این فیلم اراده شخصی بود مجموعه های ارگانی که در عرصه سینما فعالیت می نمایند در این چند سال پیشنهادات متفاوتی به من داشتند خودتان می دانید چه مدل فیلم هایی را می گویم اما من همیشه فیلم نامه های خودم را داشته و پیشنهاد دهنده به ارگان ها بوده ام. هیچ وقت نشده پیشنهادی بدهند و دوستشان داشته باشم.
این کارگردان در بخش دیگر اظهار داشت: «بی بدن» و «علفزار» را در هیچ جشنواره ای نشان ندادم چون مصرف داخلی دارند برای مردم ساخته ام. این که رکورد فروش داخل را بزنند برایم مهمتر است همه جیغ جیغ هایم سر «بی بدن» همین بود. دوست داشتم شما فیلم من را ببینید، نقدها را بشنوم و فیلم به فیلم بهتر شوم. این دوستانی که در رابطه با تحریم حرف می زنند بدانند که بالاخره هفتاد هزار بلیت فروش رفته آنها هم مردم هستند دیگر. من در نهایت صداقت این حرف ها را می گویم.
وی در رابطه با کنایه ها به نقش روحانی فیلم توضیح داد: این بخش ها بامزه بود. تورج الوند در این نقش خیلی خوب بود. این نقش قسمتی از تلخی فیلم را گرفته است.
دانشی در رابطه با تعداد زیاد بازیگران اظهار داشت: به نظرم فیلم نامه ام خوب بوده است، اما اگر ضعفی دارد به من بگوید.
وی در رابطه با نواختن موسیقی در لحظه اعدام اشاره کرد: اساس ماجرای فلوت حقیقی بود و چند اتفاق دیگر را هم از جای دیگر جمع کردیم و کنار این پرونده گذاشتیم پس فیلم برمبنای حقیقت است پرونده ها تخیلی نیستند.
دانشی در ادامه در رابطه با شخصیت قهرمان داستان اظهار داشت: قهرمان یعنی فردی را در مقابل سیستم داشته باشیم. باید در سینمای اجتماعی اعتراضات را مطرح نماییم، به فساد اعتراض نماییم، سینما زنده مانده است تا این اعتراضات را مطرح نماییم البته اگر بگذارند.
وی با انتقاد از رویکرد صداوسیما اظهار داشت: در این تلویزیون چه دیده اید؟ این سینما مانده است تا حرف هایمان را بزنیم اما آنرا هم کم کم از ما می گیرند. مهدویان اینجا آمد و دوستانی به او اعتراض کردند. فیلمی دارد که چند سال است توقیف است و آن فیلم خودش اعتراض است.
دانشی افزود: با همه بگیر و ببندها و سانسورها و اتفاقات تلخی که افتاده است ما همیشه انتقاد خودرا مطرح کرده ایم. ما ایستاده ایم و تلاش می نماییم و دوست داریم چراغ سینما روشن بماند.
کارگردان «زنده شور» در رابطه با فشار به هنرمندان اشاره کرد: ارتزاق شغلی ما تحت تأثیر است این که کارگردانان و تهیه کنندگان را تحت فشار بگذاریم تا فیلم خودرا ندهند و نتوانند کار کنند درست نیست.
این کارگردان در رابطه با تعداد زیاد کاراکترها و تدوین مجدد اظهار داشت: امکان دارد فیلم کوتاه تر شود فیلم دو ساعت و ۱۳ دقیقه بوده است و اگر تایمش زیاد باشد کم می نماییم.
وی اظهار داشت: من شانس زیادی برای اکران فیلم قائل هستم امیدوارم در شرایط خوب اکران شود، من بسیار کم به سانسور تن می دهم.
وی افزود: ما هم زندانبان خوب و هم نامهربان داریم ما با برداشتی از حقیقت شخصیت ها را به تصویر کشیدیم.
دانشی در انتها در جواب سوالی اظهار داشت: این که در یک کار قهرمان محور یک شخصی ضد محل کار خود قیام کند به معنای ضد سیستم بودن نیست، سیستم هم چنین نگاهی ندارد!
منبع: فیلم فجر

بطور خلاصه، در این دو فیلمنامه که هر دو فضای قضایی و شباهت هایی با هم دارد، به نظرم هر دو قصه از حال و هوای این روزها دور نیست.
وی در ارتباط با قصه فیلمش بیان کرد: فیلم نامه ای بود که از اول استرس و تعلیق و مبحث زنده نگه داشتن جان بود، اینکه یک نفر شب تا بامدادان فرصت دارد پول جور کند تا زنده بماند. این مساله برای ما اهمیت داشت چیزی که این روزها با عدد و رقم هایی که جابجا می شود اهمیت خودرا از دست می دهد فکر نمی کردم روزی در ارتباط با تعداد کشته شدگان صحبت نماییم که هرچند یک نفر هم زیاد است هرچند معتقدم گروه هایی در تلاش هستند با این رقم ها بیش از اینکه ما را متهم به نرمالسازی کنند جنگ را نرمالسازی می کنند.
این کارگردان در سخنانی عنوان کرد: حمله به کشور حمله به خاک و ناموس ما است، می دانم این حرف ها تبعات دارد همانطور که برای دیگران داشت.
وی در ارتباط با جشنواره عنوان کرد: من در این جشنواره اعتراضات خودم را بیان کردم. این سینما مانده است تا حرف هایمان را بزنیم اما آن را هم کم کم از ما می گیرند.


منبع:

1404/11/16
12:02:00
5.0 / 5
193
تگهای خبر: خاك , دانش , زندگی , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل سپید در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه ؛ گل سپید، زیبایی را به خانه خود بیاورید. گل ها و گیاهان با قیمت ارزان