سفارش های زیست محیطی برای زوار اربعین

سفارش های زیست محیطی برای زوار اربعین به گزارش گل سپید، یک فعال محیط زیست ضمن اشاره به این که برای تولید ظروف پلاستیکی از نفت استفاده می شود و استفاده از آنها برای انسان و طبیعت مضر است، اظهار داشت: بهتر است که زباله ها در زمان مراسمی مانند اربعین در همان مکان جمع آوری و دسته بندی سپس بازیافت شوند.



به گزارش گل سپید به نقل از ایسنا، با شروع مراسم و مناسب های مذهبی، مصرف ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف بیشتر می شود که استفاده از آنها هم سلامت انسان را تهدید می کند و هم سبب تخریب محیط زیست می شود. بگفته یک فعال محیط زیست هر زباله پلاستیکی ۶۰۰ سال در طبیعت باقی می ماند و سبب آلودگی زمین می شود.

عبیری گلپایگانی در گفت و گو با ایسنا درباره ی زباله و پسماندهای تولیدی در مسافرت اربعین اظهار داشت: دو نوع زباله در این ایام و اماکن تولید می شوند که برخی زباله های ناشی از مواد غذایی و برخی دیگر نیز پلاستیکی و کاغذی است. لازم است فضایی برای جمع آور سپس بازیافت زباله های غذایی تعبیه شود که این کار در عراق نیز به انجام می رسد.

وی درباره ی مضرات رهاسازی زباله های پلاستیکی اظهار داشت: رهاسازی زباله های پلاستیکی برای طبیعت بسیار خطرناکست چونکه زباله های غذایی اگر رها شوند، تجزیه می شوند و اتفاق مخربی نمی افتد اما زباله های پلاستیکی تجزیه نمی شوند و در طبیعت باقی می مانند.

این فعال محیط زیست اشاره کرد: لازم است سطل هایی آماده شود تا زوار در مسیر، زباله های خودرا در آن بریزند و هر ۱۲ ساعت یکبار برنامه پاکسازی داشته باشند تا این زباله های پلاستیکی جمع آوری شود و با وزش باد این زباله ها در طبیعت پراکنده نشوند. این زباله ها بعد از جمع آوری هم قابل بازیافت در عراق هستند و هم قابلیت انتقال به ایران را دارند.

وی درباره ی وسایل مورد نیاز هر زائر برای کاهش تولید زباله اظهار داشت: بهتر است هر زائری وسایل شخصی همچون قاشق و چنگال، لیوان و بشقاب همراه داشته باشد همین طور سفارش می شود که زائران استفاده حداقلی از دستمال کاغذی داشته باشند چونکه برای تهیه دستمال کاغذی مجبور به قطع درختان هستیم.

گلپایگانی افزود: در اصلاح الگوی مصرف قبل از تولید زباله به فکر کاهش تولید زباله هستیم. در راه پیاده روی نیز زباله هایی شامل ظروف یک بار مصرف پلاستیکی، ضایعات مواد غذایی، دستمال کاغذی و …وجود دارد که با جایگزین کردن آنها با وسایل شخصی می توان تولید زباله را به حداقل رساند.

وی اضافه کرد: علاوه بر مصرف ظروف پلاستیکی، در این ایام انرژی های برق، آب و گاز نیز به میزان زیادی مصرف می شود که در مصرف آنها نیز باید صرفه جویی شود.

گلپایگانی در آخر اشاره کرد: زباله های پلاستیکی ۶۰۰ سال در طبیعت باقی می مانند و تجزیه نمی شوند، علاوه برآن استفاده از آنها برای سلامتی انسان مضر است و طی تحقیقاتی اثبات شده است که ذرات پلاستیک وارد بد انسان می شوند. نکته قابل توجه دیگر این که برای تولید پلاستیک از نفت - که انرژی با ارزش و غیر قابل تجدید است- استفاده می شود بدین سبب بهتر است از این انرژی کمتر استفاده نمائیم تا برای نسل های بعدی نیز باقی بماند.





منبع:

1401/06/21
14:02:00
5.0 / 5
466
تگهای خبر: آب , آلودگی , باد , پلاستیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
گل سپید
golesepid.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل سپید محفوظ است

گل سپید

گل و گیاه